Kde spalo vaše novorozeně?

5173
14.3.10 16:46

kde spalo vaše novorozeně

Kde spalo vaše novorozeně?! Spalo s vámi v ložnici?! A do kolika měsíců či let!? Nebo spalo hned v dětském pokojíčku?! Použivali jste monitor dechu?!
Mi máme tak moc maličkou ložnici,že se nám tam nevejde už ani kolíbka :-? dětský pokoj máme hned vedle cca 30 sekund cesty…ložnice přestěhovat nejde postel máme udělanou na míru a na pevno :-? tak budeme muset dát mimčo rovnou do dětského pokojíčku,ale chci se zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost..vm,že k mimču budu vztávat minimálně každý 2 hodiny v noci,to běhání bude asi na draka,ale když nebudu kojit tak stejně budu muset běhat do kuchyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
14.3.10 16:51

Ahoj, no a co kdybys aspoň na začátek - tak měsíc? spala u mimča v pokojíčku ty? Budeš to mít pohodlnější než lítat z ložnice a manžel se aspoň vyspí, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
14.3.10 16:56

Ahojky,syn spal s náma 4 měsíce,pak už ve svém pokojíku,hned vedle,takže taky chvilička.Bylo mu tam líp než s náma,měl klid a my taky.A co kdyby si ze začátku spala s mimčem v pokojíku?Já to tak často dělala,když se chtěl manža vyspat.Jinak k monitoru dechu-my ho měli a vděčím mu za záchranu života mého syna,v půl roce přestal ve spaní v noci dýchat a kdyby mě na to monitor neupozornil,tak by taky syn pravděpodobně nebyl,ale tím tě nechci nějak zastrašovat,spíš monitor dechu doporučit.Nebyli jsme nijak riziková skupina.Skončili jsme pak v nemocnici,ale to už je zase na jinou diskuzi.Ale syn je dnes zdravý,až na nějaké „menší problémy“ :dance: a to je to podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.3.10 16:56

nase mimi spaly u nas v posteli a Tomik doted spi, manzel si meho nocniho vstavani na prebalovani nikdy nevsiml :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.3.10 16:58

AHOJ MONITOR DECHU,BUDU MÍT I KDYŽ BUDE S MIMČEM SPÁT…
A MÁTE S TÍM NĚKDO TU ZKUŠENOST,ŽE MIČO NESPALO S VÁMI V LOŽNICI?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.3.10 17:00
Katka86 píše:
Ahojky,syn spal s náma 4 měsíce,pak už ve svém pokojíku,hned vedle,takže taky chvilička.Bylo mu tam líp než s náma,měl klid a my taky.A co kdyby si ze začátku spala s mimčem v pokojíku?Já to tak často dělala,když se chtěl manža vyspat.Jinak k monitoru dechu-my ho měli a vděčím mu za záchranu života mého syna,v půl roce přestal ve spaní v noci dýchat a kdyby mě na to monitor neupozornil,tak by taky syn pravděpodobně nebyl,ale tím tě nechci nějak zastrašovat,spíš monitor dechu doporučit.Nebyli jsme nijak riziková skupina.Skončili jsme pak v nemocnici,ale to už je zase na jinou diskuzi.Ale syn je dnes zdravý,až na nějaké „menší problémy“ :dance: a to je to podstatné.

To je dobřře,že už je vám líp…Toho,že mimi přestane v noci dejchat se taky moc bojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
14.3.10 17:03

Pokud budeš mít chůvičku, myslím, že miminko může být ve svém pokoji hned. Spíš to bude vadit tobě než mimču - asi se naběháš. Není to jen na kojení, ale kvuli dudlíkum, přikrytí…
My sami jsme měli kluka v pokoji do 4 měsíců, pak měl svůj pokojík. V pokojíčku mám matrci, kde kojím.
tobě bych doporučila alespoň na první měsíce matraci v pokojíčku mimča taky. Hodí se i pro případné krize s nevyspáním. U mimča může být v noci o víkendu manžel, budit tě jen na kojení a ty se vyspíš vedle bez chůvičky a mimča líp.

• Citovat
  • Upravit
5173
14.3.10 17:08

jasně bez chůvičky by to určitě nešlo o nějakým provizirním spaním tam taky přemýšlím.....tak trochu tajně doufám,že si mimčo veme na spaní zavinovačku,ale u toho si nemůžu být teď jistá :lol: :lol: běhání je určitě na tom veeelká nevýhoda :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.3.10 17:17

Ahoj. Taky máme malou ložnici, kam se nevejde nic (skoro ani nočník :mrgreen: ). Když se narodila Anežka (starší dcera), tak jsme měli postýlu v ložnici, ale dcera byla velký nespavec a uplakánek (nechci psát řvoun), tak jsem se s ní brzy odstěhovala do vedlejší místnosti. Bylo tam jednolůžko pro návštěvy, takže jsem tam jen převezla postýlku a spala tam s ní. Teď bydlíme jinde, starší dcera má svůj pokojím a já s Maruškou (mladší dcera) spíme v „mimipokoji“, jak jsem si to já sama nazvala. Až to bude aktuální (pravděpodobně až přestanu kojit), tak se odstěhuju zpátky k manželovi a Maruška aspoň bude spát dál tam, kde je teď zvyklá. Monitor dechu máme, jinak bych se asi moc nevyspala. Pokud bys nechala malé spát v jiné místnosti, kromě monitoru dechu doporučuju i chůvičku. I když na druhou stranu s ní se nevyspíš tuplem :nevim: . Já bych na to neměla nervy spát jinde než miminko, ale vím, že v určitých věcech jsem spíš exot :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.10 17:17

Ahojky,moje malá spí do cca 24hod. v postýlce a pak se probouzí a putuje ke mne.Když byla malinká,tak mi spinkala v postýlce u hlavy a monitor dechu jsme taky měli.Jak říkají holky,bude opravdu lepší,když budeš spát s mimi.Já malou kojila skoro pořád a nějak bych si nedokázala představit chodit k ní do vedlejší místnosti. :zed: Byla jsem po sekci,tak možná taky proto.Byla jsem ráda,že se o ní vůbec postarám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.10 17:19
hkac píše:
Ahoj. Taky máme malou ložnici, kam se nevejde nic (skoro ani nočník :mrgreen: ). Když se narodila Anežka (starší dcera), tak jsme měli postýlu v ložnici, ale dcera byla velký nespavec a uplakánek (nechci psát řvoun), tak jsem se s ní brzy odstěhovala do vedlejší místnosti. Bylo tam jednolůžko pro návštěvy, takže jsem tam jen převezla postýlku a spala tam s ní. Teď bydlíme jinde, starší dcera má svůj pokojím a já s Maruškou (mladší dcera) spíme v „mimipokoji“, jak jsem si to já sama nazvala. Až to bude aktuální (pravděpodobně až přestanu kojit), tak se odstěhuju zpátky k manželovi a Maruška aspoň bude spát dál tam, kde je teď zvyklá. Monitor dechu máme, jinak bych se asi moc nevyspala. Pokud bys nechala malé spát v jiné místnosti, kromě monitoru dechu doporučuju i chůvičku. I když na druhou stranu s ní se nevyspíš tuplem :nevim: . Já bych na to neměla nervy spát jinde než miminko, ale vím, že v určitých věcech jsem spíš exot :oops: .

Malý bude rok a když ji neslyším dýchat,tak se normálně probudím.Už mi trochu hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.3.10 17:20
mabit píše:
AHOJ MONITOR DECHU,BUDU MÍT I KDYŽ BUDE S MIMČEM SPÁT…
A MÁTE S TÍM NĚKDO TU ZKUŠENOST,ŽE MIČO NESPALO S VÁMI V LOŽNICI?!

my :-) , máme dost malou ložnici a nevejde se k nám postýlka. K nám do postele malou neberu, protože přítel je kuřák a někde jsem četla, že se to v takových případech nedoporučuje. Malá má pokoj hned vedle, používáme monitor dechu a chůvičku, kterou mám na plný pecky, takže přiběhnu na každe hlasitější vzdychnutí :mrgreen: . Taky mám v jejím pokoji postel, takže, když jsem třeba nemocná (trpím na tvrdnutí prsu a vysoké horečky :-( ), nebo když jde přítel ráno do práce, nastěhuju se do pokoje k ní. Občas je i to skoro líto, že je tam sama, ale je pravda (musím zaklepat), že jakmile ji uložíme do postele, usne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.3.10 17:23

Jasně o nějakým provizorním spaní uvažuju,ale na spaní celou noc to asi nebude :nevim: když je monitor dechu,může prtě spát v zavinovačce?!
je to prekérní situace,ale jinak to vyřešit nepůjde…to ještě ani nevím jestli budu kojit nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.3.10 17:25

Eva76-to jsi prcka měla vedle hned jak jste přijeli z porodky?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.3.10 17:33
mabit píše:
Jasně o nějakým provizorním spaní uvažuju,ale na spaní celou noc to asi nebude :nevim: když je monitor dechu,může prtě spát v zavinovačce?!
je to prekérní situace,ale jinak to vyřešit nepůjde…to ještě ani nevím jestli budu kojit nebo ne :nevim:

Já mám malou ve dvou zavinovačkách (netopíme, mimipokoj máme na severní straně a bývá tam krásně chladno) a monitor snad funguje, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí