Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kde spalo vaše novorozeně?! Spalo s vámi v ložnici?! A do kolika měsíců či let!? Nebo spalo hned v dětském pokojíčku?! Použivali jste monitor dechu?!
Mi máme tak moc maličkou ložnici,že se nám tam nevejde už ani kolíbka
dětský pokoj máme hned vedle cca 30 sekund cesty…ložnice přestěhovat nejde postel máme udělanou na míru a na pevno
tak budeme muset dát mimčo rovnou do dětského pokojíčku,ale chci se zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost..vm,že k mimču budu vztávat minimálně každý 2 hodiny v noci,to běhání bude asi na draka,ale když nebudu kojit tak stejně budu muset běhat do kuchyně…
Ahoj, no a co kdybys aspoň na začátek - tak měsíc? spala u mimča v pokojíčku ty? Budeš to mít pohodlnější než lítat z ložnice a manžel se aspoň vyspí, ne? ![]()
Ahojky,syn spal s náma 4 měsíce,pak už ve svém pokojíku,hned vedle,takže taky chvilička.Bylo mu tam líp než s náma,měl klid a my taky.A co kdyby si ze začátku spala s mimčem v pokojíku?Já to tak často dělala,když se chtěl manža vyspat.Jinak k monitoru dechu-my ho měli a vděčím mu za záchranu života mého syna,v půl roce přestal ve spaní v noci dýchat a kdyby mě na to monitor neupozornil,tak by taky syn pravděpodobně nebyl,ale tím tě nechci nějak zastrašovat,spíš monitor dechu doporučit.Nebyli jsme nijak riziková skupina.Skončili jsme pak v nemocnici,ale to už je zase na jinou diskuzi.Ale syn je dnes zdravý,až na nějaké „menší problémy“
a to je to podstatné.
nase mimi spaly u nas v posteli a Tomik doted spi, manzel si meho nocniho vstavani na prebalovani nikdy nevsiml ![]()
AHOJ MONITOR DECHU,BUDU MÍT I KDYŽ BUDE S MIMČEM SPÁT…
A MÁTE S TÍM NĚKDO TU ZKUŠENOST,ŽE MIČO NESPALO S VÁMI V LOŽNICI?!
Katka86 píše:
Ahojky,syn spal s náma 4 měsíce,pak už ve svém pokojíku,hned vedle,takže taky chvilička.Bylo mu tam líp než s náma,měl klid a my taky.A co kdyby si ze začátku spala s mimčem v pokojíku?Já to tak často dělala,když se chtěl manža vyspat.Jinak k monitoru dechu-my ho měli a vděčím mu za záchranu života mého syna,v půl roce přestal ve spaní v noci dýchat a kdyby mě na to monitor neupozornil,tak by taky syn pravděpodobně nebyl,ale tím tě nechci nějak zastrašovat,spíš monitor dechu doporučit.Nebyli jsme nijak riziková skupina.Skončili jsme pak v nemocnici,ale to už je zase na jinou diskuzi.Ale syn je dnes zdravý,až na nějaké „menší problémy“a to je to podstatné.
To je dobřře,že už je vám líp…Toho,že mimi přestane v noci dejchat se taky moc bojím
Pokud budeš mít chůvičku, myslím, že miminko může být ve svém pokoji hned. Spíš to bude vadit tobě než mimču - asi se naběháš. Není to jen na kojení, ale kvuli dudlíkum, přikrytí…
My sami jsme měli kluka v pokoji do 4 měsíců, pak měl svůj pokojík. V pokojíčku mám matrci, kde kojím.
tobě bych doporučila alespoň na první měsíce matraci v pokojíčku mimča taky. Hodí se i pro případné krize s nevyspáním. U mimča může být v noci o víkendu manžel, budit tě jen na kojení a ty se vyspíš vedle bez chůvičky a mimča líp.
jasně bez chůvičky by to určitě nešlo o nějakým provizirním spaním tam taky přemýšlím.....tak trochu tajně doufám,že si mimčo veme na spaní zavinovačku,ale u toho si nemůžu být teď jistá
běhání je určitě na tom veeelká nevýhoda ![]()
Ahoj. Taky máme malou ložnici, kam se nevejde nic (skoro ani nočník
). Když se narodila Anežka (starší dcera), tak jsme měli postýlu v ložnici, ale dcera byla velký nespavec a uplakánek (nechci psát řvoun), tak jsem se s ní brzy odstěhovala do vedlejší místnosti. Bylo tam jednolůžko pro návštěvy, takže jsem tam jen převezla postýlku a spala tam s ní. Teď bydlíme jinde, starší dcera má svůj pokojím a já s Maruškou (mladší dcera) spíme v „mimipokoji“, jak jsem si to já sama nazvala. Až to bude aktuální (pravděpodobně až přestanu kojit), tak se odstěhuju zpátky k manželovi a Maruška aspoň bude spát dál tam, kde je teď zvyklá. Monitor dechu máme, jinak bych se asi moc nevyspala. Pokud bys nechala malé spát v jiné místnosti, kromě monitoru dechu doporučuju i chůvičku. I když na druhou stranu s ní se nevyspíš tuplem
. Já bych na to neměla nervy spát jinde než miminko, ale vím, že v určitých věcech jsem spíš exot
.
Ahojky,moje malá spí do cca 24hod. v postýlce a pak se probouzí a putuje ke mne.Když byla malinká,tak mi spinkala v postýlce u hlavy a monitor dechu jsme taky měli.Jak říkají holky,bude opravdu lepší,když budeš spát s mimi.Já malou kojila skoro pořád a nějak bych si nedokázala představit chodit k ní do vedlejší místnosti.
Byla jsem po sekci,tak možná taky proto.Byla jsem ráda,že se o ní vůbec postarám ![]()
hkac píše:
Ahoj. Taky máme malou ložnici, kam se nevejde nic (skoro ani nočník). Když se narodila Anežka (starší dcera), tak jsme měli postýlu v ložnici, ale dcera byla velký nespavec a uplakánek (nechci psát řvoun), tak jsem se s ní brzy odstěhovala do vedlejší místnosti. Bylo tam jednolůžko pro návštěvy, takže jsem tam jen převezla postýlku a spala tam s ní. Teď bydlíme jinde, starší dcera má svůj pokojím a já s Maruškou (mladší dcera) spíme v „mimipokoji“, jak jsem si to já sama nazvala. Až to bude aktuální (pravděpodobně až přestanu kojit), tak se odstěhuju zpátky k manželovi a Maruška aspoň bude spát dál tam, kde je teď zvyklá. Monitor dechu máme, jinak bych se asi moc nevyspala. Pokud bys nechala malé spát v jiné místnosti, kromě monitoru dechu doporučuju i chůvičku. I když na druhou stranu s ní se nevyspíš tuplem
. Já bych na to neměla nervy spát jinde než miminko, ale vím, že v určitých věcech jsem spíš exot
.
Malý bude rok a když ji neslyším dýchat,tak se normálně probudím.Už mi trochu hrabe.
mabit píše:
AHOJ MONITOR DECHU,BUDU MÍT I KDYŽ BUDE S MIMČEM SPÁT…
A MÁTE S TÍM NĚKDO TU ZKUŠENOST,ŽE MIČO NESPALO S VÁMI V LOŽNICI?!
my
, máme dost malou ložnici a nevejde se k nám postýlka. K nám do postele malou neberu, protože přítel je kuřák a někde jsem četla, že se to v takových případech nedoporučuje. Malá má pokoj hned vedle, používáme monitor dechu a chůvičku, kterou mám na plný pecky, takže přiběhnu na každe hlasitější vzdychnutí
. Taky mám v jejím pokoji postel, takže, když jsem třeba nemocná (trpím na tvrdnutí prsu a vysoké horečky
), nebo když jde přítel ráno do práce, nastěhuju se do pokoje k ní. Občas je i to skoro líto, že je tam sama, ale je pravda (musím zaklepat), že jakmile ji uložíme do postele, usne ![]()
Jasně o nějakým provizorním spaní uvažuju,ale na spaní celou noc to asi nebude
když je monitor dechu,může prtě spát v zavinovačce?!
je to prekérní situace,ale jinak to vyřešit nepůjde…to ještě ani nevím jestli budu kojit nebo ne ![]()
Eva76-to jsi prcka měla vedle hned jak jste přijeli z porodky?!
mabit píše:
Jasně o nějakým provizorním spaní uvažuju,ale na spaní celou noc to asi nebudekdyž je monitor dechu,může prtě spát v zavinovačce?!
je to prekérní situace,ale jinak to vyřešit nepůjde…to ještě ani nevím jestli budu kojit nebo ne
Já mám malou ve dvou zavinovačkách (netopíme, mimipokoj máme na severní straně a bývá tam krásně chladno) a monitor snad funguje, jak má.