Pes a dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
63
28.6.05 11:57

Pes a dite

Ahojky. Mame doma pres rok a pul starou labradorku a skoro osmi mesicni holcicku. Na zacatku nase fenka malou jenom pozorovala a hlidala ji (porad sedela u postylky a kdyz mala zacala plakat tak i pro nas zabehla). Ted by ji rada olizovala a hrala si s ni. Mala ji zase taha za usi a za obojek a chce ho strkat do pusiny. Chtela jsem se zeptat.. Jak moc je muzu k sobe pustit? Muze nase fenka malou olizovat a kde vsude (ruce, krk, pusinka, za ouskem..)? Mam strach ze mala muze i onemocnet. Jinak fenka je hodne trpeliva a nechava se klidne i za to ucho tahat… Jestli mate nejake zkusenosti, prosim napiste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
382
28.6.05 12:06

ahoj
my máme taky fenečeku kokřici, teda měli jsme a malá jí stále chytá za uši, za ocas, ted jí i mlátí , eli vždy utíká ,já vždy viki napomenu a nenechám jí, aby eli něco dělala, eli jí má ráda, olizuje jí všude, když byla viki malá tak jsem byla z toho vyřízená, ted to už neřeším nechávám je :-))
tak hezký den lentilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
28.6.05 12:08

Ahoj,

máme 2 roky starého labradora.
První, co bylo, když jsme malou přinesli z porodnice, tak jí olíznul obličej:)
První Eliščino tuhé jídlo byly psí granule. Před pár dny Eliška v restauraci pila vodu z misky, kterou tam donesli pro našeho psa a ze které už se notně napil:)

Dceři je skoro 15 měsíců a ťuk ťuk ťuk ještě neměla ani rýmu.

Ze všeho nejvíc záleží na tobě. Jestli jsi úzkostlivá matka, co ničí všude bakterie a vodu převařuje půl hodiny - tak olizování se psem těžko dovolíš. Já tohle neřeším … když vidím jiné děti, jak požírají hlínu, písek a kamínky … jen našeho psa pravidelně po 3 měsících odčervuju.

(To olizování obličeje - to našeho psa okřikujeme.. ale Elišce to stejně vadí, tak si ho sama zpacifikuje:)) Ještě tak ouško si nechá oblíznout :wink: )

Baghira a Eliška (skoro 14,5. m.) a labroušek Tomík (26 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
28.6.05 12:27

Ahojky,

Já mám 4m chlapečka a 8m boxera. :P

Pes občas malému oblízne nohy, občas hlavu zezadu, snažím se ho hlídat, ale nějak přecitlivělá nejsem, psa také odčervuji.

Sterilní prostředí doma teda určitě nemáme, jinak dělám vše jak se má, vodu převařuji 3 min, proti salmonele atd.

Zdravíčko + Matýsek 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
28.6.05 14:49

Ahoj,
my máme doma ročního labrador-retrivra. Malé je 20 měsíců. Když jsme si Dastyho přinesli, tak malé bylo 8 měsíců. Nemohla jsem ho k malé vůbec pustit, protože jí kousal, skákal na ní. Dokonce se mizdálo, že i na ni žárlil. Malé bylo v říjnu rok. A jemu byl rok teď v květnu.
Z tohoto léta jsem měla trochu strach, nebyli od loňska na sebe moc zvyklý, ale bylo to a stále naprosto super. Moc si spolu vyhrajou a zatím si od naší malé nechal líbit vše. :)
U nás je to lepší naše malá je už starší než vaše, ale k sobě by podle mého soudu přijít mohli, protože vaše fenka je na ní hodná a navíc je to fena, ty mají trochu lepší vztah k mláďatům, když to tedy napíšu takhle. :)
Jen pozor psi si hlavně nosí bakterie a bacily v čenichu, takže by její čenich neměl vůbec přijít k malé na obličej. Jinak je to jedno, když se jí pak umyjí ručičky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
28.6.05 21:27

My mame doma dvouletou fenku rhodeskeho ridgebacka, male je 9m. Pesana ji olizuje, kdykoli ma prilezitost, je to takovy umyvac. Kdyz to prehani okriknu ji, jinak je necham. Mala kdyz vidi pesanu, uz dopredu se smeje a privira oci. Neresim to, protoze to bych je musela uplne oddelit. Zrovna dneska se mala doplazila do kuchyne na dlazbu a kdyz jsem ji zvedla, byla cela od chlupu, tak co bych chtela resit, stejne tomu nemuzu zabranit.
Mejte se
Lucka + Klarka 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
29.6.05 11:15

Nestačím se divit 8O . Nechápu, jak se může někdo nechat olizovat čoklem. Vy své děti taky olizujete, že se vám to zdá normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
29.6.05 12:01

Ahoj.
Taky nějak nechápu :roll:
Jiřka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
29.6.05 13:05

Ahoj, my mame u manzela rodicu taky dva pesany :D , ale nechat olizovat malou (rok) bych je teda nenechala. Preci jen lizou co se da a to vcetne svych ..... :D a jeste k tomu vse co najdou na zahrade na ulici.

Simona&Kristy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.6.05 17:50

pes

Ahoj, máme taky fenu rhodezského ridgebacka- čtyřletou, lépe řečeno mají ji moji rodiče, takže dcera 17m se k ní dostane tak 1× 2× týdně když je u prarodičů nebo na návštěvě s námi. Olizování nepřipouštíme, sice se tak párkrát stalo, ale výjmečně. Dalekovětší problém je v hlídání fenky, nemyslím si, že by vědomě ublížila, ale je skoro 40 kg těžká a velmi senzitivní a přežít její vítání a poskakování dá zabrat i dospělému natož 11 kg dítěti, takže porád sledujeme hlídáme a okřikujeme, protože párkrát malou praštila nadšeně vrtícím ocasem a byl z toho velký pláč..
 SARA

• Citovat
  • Upravit
7376
12.4.13 14:24

Ahoj všem, chci poprosit o radu s výběrem psa. Nevyznam se v rasach ani charakteru plemen. Chceme mazliciho psa, převážně do bytu, dobraka, do velikosti seltie. Jorksir, maltezak nebo sitzu a podobná plemena se zastrcenym cenichem apod. mám zakázané. Napadá vás nějaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.4.13 14:26

@MarieOVMUC My jsme měli trpasličího pudla. Výhodou je, že nepouští srst, takže nebyly nikde chlupy…jen se s ním musí chodit na pravidelné střihání a to něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
12.4.13 14:29

@ivodička moc hezky pes, děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10866
12.4.13 14:33

@MarieOVMUC ahoj, my máme trpasličího pinče a je to mazel jak má být… chlupy taky nepouští, jen sem tam najdu někde zapíchnutý, ale minimálně… a naši mají trpasličího pinče a taky skvělej pes a mazel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
12.4.13 14:50

Já mám jacka russella teriéra… tyhle psy jsou strašně chytrý, společenský a potřebujou opravdu hoooooooodně pohybu, takže je nadšenej z procházek s kočárem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí