Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Manzel ma z detstvi papillona. Je to mazlik, navic je inteligentni a vychovatelny. Strasne by ho chtel. Mne se zas az tak tyhle plemena nelibi, mela jsem foxteriera, ale do tech k detem nejdu. Asi poridime za par let toho papillona, povahove me nadchnul. ![]()
@Leea píše:
Nestačím se divit. Nechápu, jak se může někdo nechat olizovat čoklem. Vy své děti taky olizujete, že se vám to zdá normální?
no pes tím olizováním „poznává“ nového člena „smečky“
tím neříkám, že můj pes olizuje mého 9 týdenního prcka, ale když jsme ho přivezli z porodnice, tak sme ho nechali, aby si ho očuchal a s radostí mu olizoval nohy ![]()
samozřejmě ho nenechám, aby mu olizoval ručičky nebo obličej ![]()
ale kolikrát mám v náručí malýho jenom v plence a bodýnku a přiběhne pesan a už mu honem olizuje nožičky ![]()
nemyslím si, že je to nějak strašný ![]()
Ahoj, my jsme měli sice pejska dřiv jorkšírku.. ale ta se naši male dcery strašně boji
a jede po ni ![]()
takže neporadím plemeno.. ale jorka asi ne.. ale je pravda, že je to asi od povahy..
Je vědecký prokázáno, že děti vyrůstající se psem jsou méně nemocné, co se respiračních a podobných infekci týká. Všem moc děkuju za rady, určitě najdem toho našeho. Líbí se mi i bigl, ale nevím, jestli už není moc velký, nebo jak se chová. Kdysi jsme měli jezevčíka, to byl tak tvrdohlavy a útočný psík.. ![]()
@MarieOVMUC Bígla opravdu nedoporučuju, pokud na ní nemáš dost času, aby si jí utahala a hlavně dostatek nervů. My máme čtyřletou bíglici a je to děs, už bych si v životě bígla nepořídila. Je to pěkná mrcha, neustále ničí věci, jakmile se chvíli nudí a vše co venku najde to sežere (hlavně ho…) a to nemluvim o tom, že její chlupy z ničeho nedostanu, jak se jednou zapíchnou, tak leda sbírat po jednom.
Po malé už několikrát vyjela, když jí chtěla sebrat jídlo, ale za to bohužel asi nemůže, máme jí z velkochovu a tam se musela rvát, aby přežila, takže jestli bígla, tak aspoň papírového, ať víte, co od něj můžete čekat
Ten papillon, to je motýlek, vid? Je nádherný, ale známá, co ho ma, říkala, že nemohla jet ani k moři, že týden nejedl jen smutné seděl a čekal až se panička vrátí, jsou moc fixovani. Zase v budoucnu bych ráda jezdila v létě pryč a později já v práci, manža v práci a děti ve škole.. nevím nevím:)
@MarieOVMUC píše:
Je vědecký prokázáno, že děti vyrůstající se psem jsou méně nemocné, co se respiračních a podobných infekci týká. Všem moc děkuju za rady, určitě najdem toho našeho. Líbí se mi i bigl, ale nevím, jestli už není moc velký, nebo jak se chová. Kdysi jsme měli jezevčíka, to byl tak tvrdohlavy a útočný psík..
no mají lepší imunitu právě z toho olizování ![]()
@Lin25 píše:
@MarieOVMUC Bígla opravdu nedoporučuju, pokud na ní nemáš dost času, aby si jí utahala a hlavně dostatek nervů. My máme čtyřletou bíglici a je to děs, už bych si v životě bígla nepořídila. Je to pěkná mrcha, neustále ničí věci, jakmile se chvíli nudí a vše co venku najde to sežere (hlavně ho…) a to nemluvim o tom, že její chlupy z ničeho nedostanu, jak se jednou zapíchnou, tak leda sbírat po jednom.
Po malé už několikrát vyjela, když jí chtěla sebrat jídlo, ale za to bohužel asi nemůže, máme jí z velkochovu a tam se musela rvát, aby přežila, takže jestli bígla, tak aspoň papírového, ať víte, co od něj můžete čekat
Njn, já jsem zviklana na bigla, že to byl pes kpt. Archera, ale pravda je, že povaha je důležitější než vzhled a asi bychom to jako začátečníci nezvládli, takového divočáka:)
Kamarádka má toy pudla a je to fakt skvělej pes, hlavně k dětem, já bych taky byla pro pudlíka, akorát ta péče o srst je náročnější
Záleží co psovi jste ochotní dát. já mám u dítěte 4 šeltie a bez problémů, ale potřebují opravdu zaměstnat. pudl taky není špatný. co třeba boloňský psík, jsou to hrozní komedianti. vybírala bych pro vás ze společenských plemen. nepotřebují tolik zaměstnat a výchova stačí základní.
@MarieOVMUC co se podívat do útulku po nějakém voříškovi? ono ani tak nezáleží na plemeni jako na tom, jak si ho vychováte. s tím papilonem taky, není to plemenem, ale výchovou. pokud bude zvyklý být sám, nebude problém. a určitě bych vybírala psa s PP
To jasne, pokud už psa, tak s pp, no, k těm útulkům, j ti nevím. To nikdy nemuzes rict, ze to neni treba pata generace potomku matky a syna.. nebo jestli ho netýrali nebo jaky bude k dětem. Chci štěně a hnedka od začátku učit. a k tomu bolonovi, to je to same co maltézák, takové psy mam zakázané:D tak asi ten pudl. No a srst? holící strojek máme:D
HOlky nechci být zlá, ale je vidět, že o tom opravdu nic nevíte. Rozhodně bych nikdy nepořídila vořecha k dítěti. Snad se musíte zajímat o to jaká rasa to je - tedy jaké vlasnosti má. Ten pes musí být ze základu klidný a seběvědomý. Nezáleží na tom jaký to je komediant, nebo je malý nebo nepotřebuje výchovu. V tom jsou ty největší chyby…člověk si myslí, že nepotřebují moc vychovat a nebo že u psa stačí pouze výchova. Ani pudl není příliš vhodný. Především není dobré vybírat v malých plemenech, nejsou příliš sebevědomí a nemají dostatek trpělivosti na děti - obecně. Ne konkrétně prosím vás. Nejvhodnější jsou střední a vetší plemena jako třeba labrador, retriever, stafordšírský bulteriér, kolie…Nejhorší jsou jezevčíci, malí teriéři, kokrové. Co se týče olizování, myslím, že tohle asi pochopí pouze pejskaři, nepejskaři z toho mají infarkty. A ne, já sama opravdu děti neolizuju, jelikož jsem člověk, ale psi jsou psi a projevují lásku a jiné pocity olizováním, nemají ruce na pohlazení. A pokud budete psovi bránit těmhle projevům a odstrkovat ho či okřikovat, garantuju vám, že se vám to jednoho dne vymstí. Nehledně na to, že děti žijící se psy, nejsou ani zdaleka tak nemocné jako ostatní děti ![]()