Pes a dítě v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2811
12.12.15 21:32

Jinak já byla na psa a dítě někdy i pár dní sama, když byl manžel pracovně pryč a když si vymyslíš dobrý režim, tak se dá i to ;) ale teda syn chodí večer spát brzo, takže to jsem chodila jen rychle na dvůr s chůvičkou a psem, když už spal a ráno zase už v pět míval syn budíček, takže ráno v sedm už jsme byli všichni doma z procházky. Ale rozhodně bych si nepořizovala malé štěně k miminu. Sice jsme naučili psa venčit se jen venku asi za měsíc, ale ty čtyři patra jsme chodili každý den asi 15×, to by s dítětem fakt nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.12.15 21:33

Pořídili jsme si psa v březnu (narozený v lednu) dítě se narodilo v říjnu. Takže hygiena zvladnutá. Byl zvyklý byt i doma sám, nic nezničil. Je to JRT. Cvičili jsme ho asi do července.
Navíc teda bydlíme v řadovce smalou zahradou, takže ráno go vykopnu, aby šel čůrat tam. Chodím s ním jednou denně, házím mu míč, takze ikdyž jsme venku jen 20 minut on se vyvěrá. Někdy s ním dva dny nejdu a taky zvládá
Ale osobně bych si psa už nepořídila, ale.vim že manžel a deti je lze dalšího chtít budou až tenhle umře.
Jenže je to velkej závazek, resit umístění na. dovolenou, nemůžu se ráno sebrat a přijet v devět večer. Pes by to asi vydržel, ale bylo by mi to líto, že je celej den zavřenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@saramo píše:
Jinak já byla na psa a dítě někdy i pár dní sama, když byl manžel pracovně pryč a když si vymyslíš dobrý režim, tak se dá i to ;) ale teda syn chodí večer spát brzo, takže to jsem chodila jen rychle na dvůr s chůvičkou a psem, když už spal a ráno zase už v pět míval syn budíček, takže ráno v sedm už jsme byli všichni doma z procházky. Ale rozhodně bych si nepořizovala malé štěně k miminu. Sice jsme naučili psa venčit se jen venku asi za měsíc, ale ty čtyři patra jsme chodili každý den asi 15×, to by s dítětem fakt nešlo.

Tak dítě je zatím jen v plánu. Pořád plánujeme snažení, ale ještě k tomu nedošlo. A pes by byl tento týden, nebo v lednu, dle plemene.

• Citovat
  • Upravit
802

Mame stafbulla, ale teda meli jsme ho driv nez dite, takze pes je uz poměrně nenáročný…narozdíl od dítka :P a musim rict, ze pes je gaucak a vterka mazliva, dokáže se cely den valet a spát…kazdopadne je to tim, ze uz jsou mu pres 4,kdyz byl mladší byl divocejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 21:35
@iizabela píše:
Mame stafbulla, ale teda meli jsme ho driv nez dite, takze pes je uz poměrně nenáročný…narozdíl od dítka :P a musim rict, ze pes je gaucak a vterka mazliva, dokáže se cely den valet a spát…kazdopadne je to tim, ze uz jsou mu pres 4,kdyz byl mladší byl divocejsi

A doporučila byste tohle plemeno i v případě, že mu bude rok, až se dítě narodí /např./.

• Citovat
  • Upravit
LN
15521
12.12.15 21:41

Pokud je to takto a dítě je zatím ve fázi snažení se, tak bych asi pejska pořídila - a je už jedno, jestli teď nebo v lednu… samozřejmě opět zvářit riziko - zda zvládnete pejska v těhotenství, popř. zda máte někoho, kdo by s pejskem pomohl (pobyt v nemocnici atd.). Přijde mi horší mít malé miminko a ještě vychovávat štěně. Já bych teda u mých dětí neměla na psa ani pomyšlení ;-) Možná, až když budou trošku soběstačné - 2-3 roky.
Buldoka až tak neznám, to neporadím, stafbull si myslím bez problémů, ale opět - je třeba unavovat, jak fyzicky, tak psychicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.12.15 21:48

Tak já bych pořídila nejdříve štěně a pak mimčo. Než se mimi narodí, pejsek odroste a zvykne si na venčící režim. Úplně si neumím představit, že s kojencem běhám každé dvě hodiny venčit štěně…

Dle mého názoru je k dětem nejlepší pitbul - ověřeno několikrát - v rodině jich bylo už několik, já osobně mám druhého a už dlouho vím, že když pes, tak jedině pitbul. Jsou to zlatí psi, lidi a děti bezmezně zbožňují.

Ale stafbull je povahově podobný a buldok také, takže toho bych se nebála. Staf bude chtít víc pohybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
12.12.15 21:52

Ahoj pejska jsem měla dřív než jsem otehotněla. Venceni s mimcem nebyl nikdy problém prcek v kočáře krásné spal a pejsek byl také velmi spokojený že litá celé dny venku. Ale protože s tím jak prcek rostl potřeboval víc a víc pozornosti pejsek byl opomíjen a proto na půl roce prcka jsem se rozhodla pořídit k pejskovi parťáka, byl to že začátku mazec stěně a do toho prcek co se začíná plazit, ale zvládnout se to dalo navíc pesani jsou ve dvou spokojeni a když nemám čas vystačí si sami pohrat a i prcek už snima řádí. teď čekáme druhého prcka. Jinak bydlime zatím v 2kk v 7.patře. A jako psi společníky jsme si vybrali bostonské teriéry, dokážou být akční ale zároveň i gaučáci a k dětem taky super. Schvalne na ne mrkni jestli se ti líbí buldoček tak by se ti mohli líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 21:53
@Whitedog píše:
Tak já bych pořídila nejdříve štěně a pak mimčo. Než se mimi narodí, pejsek odroste a zvykne si na venčící režim. Úplně si neumím představit, že s kojencem běhám každé dvě hodiny venčit štěně…

Dle mého názoru je k dětem nejlepší pitbul - ověřeno několikrát - v rodině jich bylo už několik, já osobně mám druhého a už dlouho vím, že když pes, tak jedině pitbul. Jsou to zlatí psi, lidi a děti bezmezně zbožňují.

Ale stafbull je povahově podobný a buldok také, takže toho bych se nebála. Staf bude chtít víc pohybu…

No ten buldok by nám byl asi bližší, ale vím, že pořád chrochtaj, funěj a chrápou. Nebude mi to mimino budit? Jak moc jsou malé děti náchylné na zvuky? Vzbudí je všechno?

• Citovat
  • Upravit
3871
12.12.15 21:59

Musíš si odpovědět na otázku, zda na psa budeš mít čas? Budeš se mu věnovat? a to nemyslím jen venčení, ale budovat si vztah.
Já mám psy dva a jsou to skoro veteráni (8 a 9 let). Čas na ně skoro s ročním prckem nemám, stará se o ně hodně manžel. Neumím si představit mít teď neposedné štěně, který musím všechno teprv naučit.
Za mě bych si dítě a psa najednou nepořizovala. Pes by šel na druhou kolej a trápil by se. A to neřeším, že je vše náročnější (venčení, logistika, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
12.12.15 22:03

Můj top pes je buldok, ale nejspíš si ho nikdy nepořídím a to z několika důvodů, ten první je, že je to náchylný pes na různé nemoci, ať už je to srdce a nebo kůže, přehřívání v létě, buldoci mají těžké porody, takže pořizovací cena je velice vysoká, řekla bych, že 25 tisic korun. Takže pokud máte dostatek financí a počítáte s možnými výdaji u vet. pořiďte si buldoka, pokud ne, zapomeňte na něj.
A další věc, pokud si nejsi ještě pořád 100% jistá co za psa chceš, nespěchej a rozmysli si to dobře, protože jde vidět, že sama tápeš a není nic horšího, než si koupit psa a za chvíli ho dávat pryč z vlastní blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.12.15 22:08

Buldoka bych nebrala, v létě bude vyřízenej z horka a jakákoliv procházka delší než „obejít blok“ bude nad jeho schopnosti. Potřeba dětí bude opačná - v létě ven furt. Nehledě na genetickou zátěž, je dost pravděpodobné, že s ním budeš věčně u veta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.12.15 22:14

Náchylnost dítěte ke zvukům bych vůbec neřešila - dítě si na zvuky zvykne a budou pro něj normální ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39560
12.12.15 22:17
@Anonymní píše:
Nevím jak se rozhodnout. K dítěti jsou prý vhodná obě plemena. Buldok je prý lenošný, hodně spí a dokáže se zabejčit, že třeba nechce ven a nejde, navíc mu prý stačí jen krátké vycházky. Navíc bývá hodně nemocný. Stafbull je prý zdravější, ale je to teriér a tak prý potřebuje dost pohybu. Teď mi to nevadí, ale pak s dítětem nevím.

Je to tak. Volba je holt na Vás.
No, tak se co nejdř. dohodnout a „stihnout“ ho (nebo asp.ten základ)vychovat, než přijde dítko. ;) Bohužel jde kolikrát pes po narození dítka trošku stranou, tak ať se tomu vyhnete. Ale to dáte, jak Tě tak čtu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.12.15 22:20

Vzhledem k tomu, že ještě těhotná nejsi, tak bych pejska klidně pořídila, ideálně co nejdřív, abyste ho stihli vychovat a aby stihl trochu pobrat rozum. To jediné bych totiž nedoporučovala - psí a lidské mimino dohromady, nebo lidské mimino a psího puberťáka. To je jak vychovávat najednou dvě děti, každé z jiné planety. pokud už bude pes v době narození miminka jakž takž vychovaný, aspoň na tu základní poslušnost, chůzi na vodítku a čistotu doma, tak by to neměl být problém.
Já osobně si soužití se psem a dětmi nemůžu vynachválit, naší feně bylo 2,5 roku, když se narodil první syn a zvládám to od začátku úplně v pohodě, pes se má jako nikdy předtím a já určitě nejsem žádný zombík. Naopak si myslím, že ten pes i dost pomohl, protože díky pravidelným procházkám mají děti prakticky od narození režim, dobře spí, jsou zvyklé denně chodit ven a taky se díky němu učí, že nejsou středobodem vesmíru a že na sebe vzájemně musí brát v rámci možností ohled. Kromě toho psa milují a pes miluje je, jsou skvělí parťáci a mě to i trošku ušetří práci, když si starší hraje se psem, tak já můžu něco doma udělat nebo se věnovat miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová