Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V pohode…Pokud kazdopadne uvažujete o stafbullovi, urcite vybírejte kvalitni chovatele a vzdy jen s PP, coz ostatně ale plati pro všechna plemena..my na cvičak nikdy nechodili, ale sami jsme se psovi dost věnovali ze zacatku, vsude ho brali s sebou, základ je socializovat a vymezit psovi místo ve smečce, kdyz se nepodcení základy, je stafbull v dospělosti pak celkem mírumilovný a nenáročný pes…k dítěti naprosto skvělý, nechá si doslova brát jidlo z tlamy od ditete…
V miminkovské fázi, to máš prostě kočár a psa. Zombie stav je závislý na letoře kojence a vůbec k němu nemusí dojít. Ale pak následují dva batolecí roky a to je opravdu opruz, kdy budeš řešit jak dát dohromady venčení a dítě na hřišti, kam pes nesmí. Bulík volně pobíhající kolem hřiště nebo uvázaný u hřiště je prostě o hubu.
Souhlasím, i ten buldok hlavně s pp, pak by mohl mít velké zdravotní potíže a staff třeba nevyrovnanou povahu.
Pokud bych se mohla vyjádřit k vybrání rasy psa vhodné k dítěti, tak za mě německý boxer je jasná volba.. pes snadno vychovatelný, učenlivý, snaživý, fenky jsou tak do 30KG. Je to pes, který chce být se svým pánem pořád, takže se snadno podvolí jakékoli situaci ![]()
A jinak, já jsem pro soužití dětí a psů v jedné domácnosti.. Máme jednu boxerku a pokud se zadaří s otěhotněním, tak přibude i druhý boxer
alespoň takové jsou zatím plány ![]()
Taky máme boxera, teď už s ním nebydlím, je u rodičů, ale je úžasnej, k naší malé hrozně hodnej, ale s tím vychováním nesouhlasím, náš je pěknej magor, každé zvíře(slepice, ježek, malý prase) zabije.
. Ale fenky jsou klidnější, ale jasně, že je kus od kusu a taky ta výchova. ![]()
Jej, teď si to po sobě čtu a asi to vyznělo blbě. Já nikoho neodsuzuji za to, v kolika letech si pořídil dítě. Jen já to tak prostě nějak nemám vnitřně nastavené. Toužím po něm strašně moc a utrápila bych se, kdybych měla čekat.