Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@boball píše:
Ty čivavy jsou pěkný můry. Naši mají a když si babička vezma malýho, hned jí za trest běží opíchat nohu, pak dělá jako že jí počurala zvednutím nohy, je to fenkaA pak s ní nemluví až do večera.
Teď mi vylítlo kafe nosem ![]()
@54321Jana píše:
Za prve matka, ktera necha pochcat cokla detskou perinku zaslouzi par facek. Za druhe pokud si cokl neco podobneho dovoli, je pravdepodobne, ze si jednou dovoli i na miminko a klidne ho kousne. Res si pak kousanec i od tak maleho kryplika… Nedej boze do obliceje. Cokla dej z domu. Zkus nekoho znameho, kdyz si ho nikdo nevezme, vyhod ho v lese. Zdravi ditete je nejdulezitejsi. Ale nekteri z nas si to uvedomi, az kdyz se neco stane a je pozde.
To nemůžeš myslet vážně s tím vyhozením v lese
![]()
@meringa píše:
Teď mi vylítlo kafe nosem
@Janichka píše:
Se mnou spi oba moji psi a je to pro me ta nejprijemnejsi vec ke spani. Nacerpam si z nich tolik energie. Nikdy by je nenapadlo se pasovat nejak nade me. Jsem pro ne prirozena autorita a oni nemaji potrebu menit postaveni smecky, protoze jim k tomu nedavam zadne duvody.
Nekteri psici maji problem se zmenama.
Nedávno jsem si četla Koncept kontinua, kde autorka popisuje svoje zkušenosti se soužitím s jistým domorodým kmenem někde v deštných pralesích, hlavně si všímá jejich způsobů výchovy dětí a porovnává je s těmi, které jsou zažité a propagované u ních, v Británii.
Mimo jiné je v celé knize i jedna věta o psech, které i oni mají.. Ta věta je ve stylu: K dětem jsou neuvěřitelně laskaví a trpěliví, za to psi jsou zkrátka zvířata s nějakou funkcí, kterou když neplní, tak je zle.. Žádné rozmazlování, žádné povyšování na úroveň dalšího dítěte - je to jen zvíře..
Docela drsné, ale logiku to má - já bych taky nechtěla ležet někde v pelechu a být xtým členem psí či vlčí smečky - jsem člověk a potřebuji jiné zacházení..
Ty voe, jak klid, nekdo tu psal, ze mu pes i sere do postele?
teda holky, vy jste prasata.
Zakl. zamez mu pristup do loznice, vice vencit event. kastrace. Priste bych volila fenu.
@boball Díky bohu, že to naše doga nedělala - za prvé by mě spíš zlomila než ojela a k udobření bych potřebovala asi vařený koleno ![]()
@meringa píše:
@boball Díky bohu, že to naše doga nedělala - za prvé by mě spíš zlomila než ojela a k udobření bych potřebovala asi vařený koleno
Cheche, ted jsem si to představila… ![]()
Najdi si v okolí cvičák či soukromého cvičitele atp. a začni se pejskovi pořádně věnovat. Vymez mu striktní pravidla. Žádná postel = žádné čůrání do ní. Žádná ložnice = žádné nehody. Není to hračka. Je to pes. Psi jsou nejspokojenější, když mají jasně daná pravidla. Vědí co se smí i nesmí a mohou v submisivní pozici následovat svého pána. Dopřej mu to.
Co se VRHACÍ METODY týče. Nepoužívají se klíče, ale vrhací řetízek. Cílem není primárně psa trefit, ale vylekat ho, aby si uvědomil, že jsi schopna ho ovládat i ve chvílích, kdy nejsi v jeho bezprostřední blízkosti. Rozhodně nedoporučuji používat bez konzultace s odborníkem. U této metody jde doslova o vteřiny. Je důležité vědět kdy a jak házet, aby se psovi neudělal v hlavě ještě větší maglajs.
ZAPOMEŇ NA RADY Z EMIMINA A ZAČNI S POŘÁDNÝM VÝCVIKEM, pro klid Tvé rodiny i psův.
@beckie to souhlasim, ze ten cvicak je urcite nejucinejsi
Mozna si ale majitele takovych prcku psů, mysli, ze cvicak nepotrebuju, uz proto, ze jsou malinci.Ale ja chodim na cvicak s nasim psem a potkavame tam i civavky, maltezaky ci jorky. ![]()
Nám to pes udělal jednou. Dostal novinama a už to neudělal…Ale tohle…Asi bych se spíš zkusila poradit s veterinářem nebo chovatelem…
S náma čivavka taky spí v posteli a všeobecně by se doma nevyčůrala ani nepokadila, i kdyby jí měl prasknout měchýř
@beckie píše:ZAPOMEŇ NA RADY Z EMIMINA A ZAČNI S POŘÁDNÝM VÝCVIKEM, pro klid Tvé rodiny i psův.
No taky jsem toho názoru, protože to co je v této diskusi to je jedna perla za druhou
…až na výjimky.
Zavřela bych dveře do ložnice a už by tam nepáchla
Ale s těmi klíčemi se to fakt doporučuje, ale u většího psa! Třeba pokud hodíš svazek klíčů-samozřejmě, kde je jen několik klíčů na ovčáka, který neposlechne, nic se mu nestane.Ale na čivavu samozřejmě nepoužitelný ![]()
@blorchi píše:
Ty voe, jak klid, nekdo tu psal, ze mu pes i sere do postele?![]()
teda holky, vy jste prasata.
Zakl. zamez mu pristup do loznice, vice vencit event. kastrace. Priste bych volila fenu.
To nepomůže, tohle není otázka hormonami vyhnaného ega, ale stavění pidipsa na roveň dalšího mimi - nemá skoro žádný režím, nedostává se mu ničeho, co je pro psy ve smečce přirozené.. Ano, může spát klidně v posteli, ale ve chvíli, kdy naprosto jasně ví, kde je v této lidské smečce jeho místo, a to tenhle píďa neví a špatně to nese..
Mám teď hodně podobný problém a bohužel to taky v praxi nezvládám, protože prostě mám jiné starosti a hlavně příjemnéjší, než rovnat dva spratky.. Ale stačí pevný řád a důslednost - vymezení mantinelů, stejně jako při výchově dítěte - ono do určitého věku je ta výchova velice podobná..
@54321Jana píše:
Za prve matka, ktera necha pochcat cokla detskou perinku zaslouzi par facek. Za druhe pokud si cokl neco podobneho dovoli, je pravdepodobne, ze si jednou dovoli i na miminko a klidne ho kousne. Res si pak kousanec i od tak maleho kryplika… Nedej boze do obliceje. Cokla dej z domu. Zkus nekoho znameho, kdyz si ho nikdo nevezme, vyhod ho v lese. Zdravi ditete je nejdulezitejsi. Ale nekteri z nas si to uvedomi, az kdyz se neco stane a je pozde.
No to si snad děláš legraci, ne
A nenapadlo tě třeba, že se dá pes vychovat? Ano, je to těžší, než ho vyhodit v lese…Já bych v lese vyhodila tebe, a ještě k tomu zakopala hluboko do zeme.
Není snadný nemít psa v posteli, když je na to naučenej od malička a máme malý byt bez dveří, přes zahrnovačky se dostanou.. A opravdu, zkoušeli jsme to, ale to kňučení bylo hrozné, tak jsem povolila dřív, než by si lidi přišli stěžovat
spíme pod dekama, ty se perou snadněji, jsou mu 4 měsíce, na to je ještě malej, a navíc, je nalezenec, měl zánět močáu, bral antibiotika a s něma to nedělal a zvládal to, ale nemůže je brát doživotně… ![]()