Pes mi nepije

414
11.7.16 12:03

Pes mi nepije

Nazdarek. Hlidam brachovi psa (maltezak 6kg fena). A zda se mi, ze malo pije. Z misky se nenapije vubec, jen kdyz po prochazce koupeme. Od vcera nezrala. Rano si natrhala travu a nechtela se od ni odtahnout. Pak mela peujwm, ale ne uplne vodovy. Doma tu travu vyzvracela. Pak se jakoby davila, ale nemela uz co. Podarilo se mi dostat par granuli. Po nich nic.Az tak pi hodine se zase trochu davila a vylehava. Jak dostat do ni vodu? A myslite, ze to muze byt steskem a nebo vedrem? (Sorry pisu z mobilu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59403
11.7.16 12:10

@Glumka může to být obojí ale co jí teda místo granulí dát vařenou stravu ;) tam té tekutiny je víc. Vůbec nepije? Kdy se jí vrací majitel? v těchto vedrech pít musí aby nezkolabovala :? Asi se jí fakt stýská no ale bez tekutin je to špatně, to žrádlo tolik nevadí jako pití :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 12:16

@Markéta80 za 9 dni. Mno uvazovala jsem nad vyvarem do vody, aby to ochutilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31975
11.7.16 12:18

Dost možná je jí špatně, pokud má průjem a do toho táhne k trávě, kterou vyzvrací, tak se tím čistí. Nech jí chvíli klidu, pokud nebude jíst ještě chvilku nic se nestane. Ponech jí jenom vodu, omez procházky v horku (spíš brzo ráno a na večer) a zítra uvidíš, kdyžtak dáš třeba zas půl porci granulek nebo něco vařeného, ale velmi velmi dietního aby to nedráždilo žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.7.16 12:18

Řekla bych, že tohle může být buď stesk nebo úpal. Neriskovala bych a nechala psa prohlédnout na veterině, dehydratace je, zvlášť u malých psů, nebezpečná. Jinak pokud má pes průjem tak první pomoc je dát vodu a aspoň 24 hodin bez jídla. To mu neublíží a trávení má čas se zklidnit. Pak to chce uvařit rýži a k tomu trošku netučného kuřecího masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31975
11.7.16 12:19
@Glumka píše:
@Markéta80 za 9 dni. Mno uvazovala jsem nad vyvarem do vody, aby to ochutilo

Vývar můžeš klidně bez vody, případně možná uvařit třeba rýži a tu přelít vývarem, počkat až to vychladne a nechat jí to. Ale pokud je jí teď špatně, tak bych fakt počkala a pak i tohle bych dávala v menší porci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
11.7.16 12:19

@Glumka to můžeš zkusit nebo fakt uvařit kuřecí s rýží a mrkev když měla i průjem a to by si dát mohla. 9 dní je dlouho, pokud by nepila celý den tak asi vet. To jsou starosti co :mrgreen: nebo jen to maso ;). Ted hlavně aby pila ;) To asi na hlídání neni zvyklá co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.7.16 12:53

Hlavně, aby pila…pokud by ani dnes nic nevypila, vezmi ji k vet. Jeden náš pes nejedl tři dny, skoro ani nepil, měl horečku 39,5 - zkus ji změřit, dva dny dostal kapačky plus něco na podporu chuti, u nás se bohužel ukázaly velmi vysoké jaterní hodnoty :( Tak držím pěsti, ať je to „jen“ steskem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 12:59

@Nimie no byly jsme ted venku. Jen se vycurala xkrat a pak se napila u me mamy z misky a i ze sprchy. Venku sla svizne. Ted lezi a cuci na me. Ani nepochtiva coz je u ni divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 13:01

@Heivka viz vyse. Sakra u veta jsem v zivote nebyla. Rada bych ti to udrzela. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 13:02

@Reinka zkusim ji dneska nutit k vode a dieta. Je tlustoch tak to den zvladne a zitra zkusim, kdyz tak ten vyvar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
11.7.16 13:19

@Glumka My když jsme si domu přinesli Robina (kotě), tak se mu taky po bývalé majitelce hrozně stýskalo a nechtěl mi dva dny nic jíst a pít. Pak se z ničeho nic rozpil a rozežral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 14:09

@maminka189 no prave stesk je silny a ona jeste ma doma dva decka. Ted tu (jsme u nich doma) sedi sama se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.16 14:12

@Nimie tak jsem ve vane dostala do ni vody a nedalo mi to a povarila ji trochu kureciho a trochu ho zalila v misce prevarenou vodou. Secpala to cele. Sice ji pak natahlo, ale nic. Lezi a oblizuje se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
11.7.16 14:13

@Glumka Většinou se doporučuje vzít zvířeti něco co má rádo a co mu připomíná domov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová