Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Před asi mesicem jsem vysadila antikoncepci, kvuli zanetu mocovych cest. Bohuzel s kondomem je to docela na nic a tak se chci zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s pesarem? Nebo nejakou jinou nehormonalni antikoncepci?
já si pořídila nějaký femina cup nebo tak něco a teda nevím… pokud bych to používala na zabránění otěhotnění, tak teda nevím, jak bych s tím musela manipulovat. Fakt hrůza. To raději kondom nebo nějaký gel.
Pesar? To ještě někdo používá? Vždyť tam je ochrana tak max 50% ne? ![]()
@Peltaga píše:
Pesar? To ještě někdo používá? Vždyť tam je ochrana tak max 50% ne?
Ja chci neco nehormonalniho a jedine co jsem nasla je tohle
@Anonymní píše:
Ja chci neco nehormonalniho a jedine co jsem nasla je tohle
Tak to možná nepoužívej nic a vyjde to nastejno ![]()
Používám pesar Caya - s antikoncepčním gelem má účinnost 96%. Při plodných dnech pesar +kondom.
@tereza12345 píše:
Mam zkusenost s pesarem Caya Diafragma.. Jsou mu tri Roky![]()
Dobrý večer
četla jsem vás názor na Cayu, hledám všude možné, ale nenacházím vhodnou odpověď na můj dotaz tak se zkusím zeptat vás..snad to není moc intimní
praktikovali jste přerušovanou soulož nebo se partner udělal vždy dovnitř? Řeším teď spolehlivost a myslím když budu mit prerusovanou souloz tak by to ty malé kapky “lásky” mělo zachytit? Naostro se totiž dost bojím… Předem díky ![]()
Dobrý den, obnovují diskusi. Nějaké čerstvé zkušenosti s pesarem?
S partnerem už téměř deset let bez nehod přerušujeme, ale protože jsem už přelezla čtyřicítku, dítě bych už opravdu nechtěla. Vzhledem k uváděné spolehlivosti bych zkusila k přerušování přidat pesar popřípadě ještě se spemicidnim gelem.
Jak náročná je manipulace? Používám kalíšek, ale pesar vůbec neznám.
Jen ještě doplním: prášky ani tělísko nechci já, partner zase nechce kondom, roky používal a už nechce.
Předem díky za komentáře!
@Anonymní píše:
Dobrý den, obnovují diskusi. Nějaké čerstvé zkušenosti s pesarem?
S partnerem už téměř deset let bez nehod přerušujeme, ale protože jsem už přelezla čtyřicítku, dítě bych už opravdu nechtěla. Vzhledem k uváděné spolehlivosti bych zkusila k přerušování přidat pesar popřípadě ještě se spemicidnim gelem.
Jak náročná je manipulace? Používám kalíšek, ale pesar vůbec neznám.
Jen ještě doplním: prášky ani tělísko nechci já, partner zase nechce kondom, roky používal a už nechce.
Předem díky za komentáře!
Byla jsem se manipulace, ale je to jednodušší než se zdá. Gel a pesar za mě úplná pohoda
Používám pesar caya a k tomu gel pokaždé, bez gelu bych to nezkoušela. Manipulace jednoduchá, je k tomu i animace jak zavézt dovnitř na jejich stránkách nebo když zadas do googlu.
Jedeme taky přerušovanou nebo tohle a jsem spokojená. Hormony nechci no…dost to semnou házelo co se týče emocí.
Obě děti plánované na první pokus ![]()
Není to tak dlouho, co se pesary používaly jako spolehlivý nástroj k ochraně, zvláště v zahraničí. Vyráběly se v řadě velikostí, odborník ženám určil správnou velikost a vždy se zaváděly spolu s gelem. Dnes jsou ovšem dostupné jen v jedné nebo dvou velikostech, takže nezaručují neprodyšné uzavření dělohy. Nelze tedy říci, že vždy ženu spolehlivě ochrání a je velmi vhodné je kombinovat např. s přerušovanou souloží, pokud žena nemá právě menstruaci nebo období kolem ní.
@Xeronias – Pokud si nejsi jistá, že bys zvládla otěhotnění, bylo by lépe, kdybyste i s Cayou vždy mimo menstruaci přerušovali.
Před asi mesicem jsem vysadila antikoncepci, kvuli zanetu mocovych cest. Bohuzel s kondomem je to docela na nic a tak se chci zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s pesarem? Nebo nejakou jinou nehormonalni antikoncepci?