Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, reaguji sice pozdě, ale máme podobný problém. Synovi se petechie čas od času v malém počtu objeví na lýtkách. Odběry dopadly dobře, takže za tím vidím mechanickou příčinu - pevné uchopení při delsim chování, nosítko… V nemocnici říkali, že to může souviset s křehkostí kapilár. Vydesi mě to ale vždy spolehlivě a pořád ho kontroluji, jestli se to nemnoží.
Dekuji za komenty.Synovi se to tvoří stále.Nejvice na nozkach a dupce,ale občas i na rucickach.Taky jsem z toho nešťastná a hlídám to.
@ajurka to už mu dr dělala.Vysledky byly ok.Prej zvýšená fragilita cév.
Zdravím, oživuji. Prosím mate někdo zkušenost u skoro pulrocniho prcka s petechiema na lokti? Nikde jinde to nemá. Jen na jednom lokti. Nic mu není jiného. Zítra zavolám doktorce, jen mě zajímá, jestli s tím mate zkušenosti.
@Rennie1 máš jistotu, že to jsou petechie? Zkoušela jsi skleničkový test? Pokud to jsou petechie, není to legrace. Zrovna tohle bych teda řešila hned, co třeba zavolat na pohotovost? Občas dobře poradí i po telefonu.
@Rennie1 píše:
Zdravím, oživuji. Prosím mate někdo zkušenost u skoro pulrocniho prcka s petechiema na lokti? Nikde jinde to nemá. Jen na jednom lokti. Nic mu není jiného. Zítra zavolám doktorce, jen mě zajímá, jestli s tím mate zkušenosti.
My meli petechie kolem kolen druhý den po očkování Prevenarem
Radši jsme zajeli. Doma jsem naměřila 37,7. V nemocnici už nic. Tam teplotu neměl. A má to jen na tom lokti, jinde ne, takže se prý nejspíš víc opřel. Je pravda, že o ten loket se opírá víc. Na druhou stranu moc nejde. A cely den se směje, je v pohodě.
@Rennie1 @fly.zuzka @hankajano ahoj holky. Mohla bych se zeptat, jak to dopadlo? Resime stejny problem. Malymu se vysypaly petechie uz opakovane na nozickach. Nasel se streptokok v krku, myslelo se, ze to dela on. Po antibiotikach se to ale objevilo znovu. Jestli sem stale chodite, budu velmi vdecna za reakci. Samozrejme resime s doktorem, ktery ale nic nevi
Příspěvek upraven 19.05.23 v 14:09
@NikolaKNM ahoj, bohužel neporadím. Tenkrát se o loket opravdu jen opřel, pak už je neměl.
@NikolaKNM ahojky, mohla bych se zeptat, jak jste nakonec dopadli? Malemu se take udela cas od casu jedna petechiexxx ![]()
@fly.zuzka ahojky, prosim jak jste tenkrat se synem dopadli? Moc dekuji