Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj jaké jste měli vedlejší účinky po 2 dávce Pfizeru?
@Mag1996 Po prvni davce me bolela cela ruka tri dny a udelala se mi bulka v podpazdi na tri tydny. Po druhe davce me asi po hodine zacala bolet hlava, bolela cely vecer, ale dala jsem to i bez Paralenu. Do druhého dne děsná únava. S ukecanou cerstvou dvouletackou super kombinace 🙈 🤣
Druhou dávku jsem měla teď v úterý. V noci na středu jsem měla střevní potíže. Včera přes den zimnice, nechutenství, bolest hlavy. Dopoledne jsem s vypětím sil odučila 3 online hodiny a zbytek jsem proležela a prospala. Dnes ráno už vše O. K.
Moje skoro devadesátiletá maminka bez jakékoliv nežádoucí reakce.
Měla jsem zvýšenou teplotu a bolelo mě celé mé „já“ (včetně kůže a vlasů).
Prospala jsem víkend. Pověsila jsem prádlo, dvě hodiny spánku, vyvenčila psa, tři hodiny spánku. V noci z neděle na pondělí mě budil průjem.
Byla jsem minulý pátek a buď mám jarní únavu nebo to odeznívá jen velmi pomalu.
Příspěvek upraven 22.04.21 v 19:10
Zapomněla jsem napsat, že moje mamka 78 let taky bez reakce. Já sotva stála na nohou, nebýt to neděle, neodučila bych
Druhý den únava, ospalost, bolest hlavy, vzala jsem si na víkend volno, čekala jsem to horší. Ruka mě na rozdíl od první dávky nebolela vůbec. Oba rodiče i tchánovci úplně bez reakce.
Teď se hodně říká, že záleží na věku, že ty mladší to snášejí hůř. Taky se má asi dva dny odpočívat, nechodit dlouhé procházky, nesportovat, prostě klid. Švagrová (50 let) byla v den vakcíny v práci, pracuje jako sálová sestra, tam jim málem omdlela, natekla, měla asi dva dny kašel, hrozná únava. Tchýně (70 let) měla nateklou ruku v místě vpichu, pak ji bolela celá ruka, ale vzala si večer ibalgin a v klidu spala. Druhý den byla trochu unavená.
V noci zimnice, druhý den odpoledne jsem prospala a jinak vše ok.