Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kedlonra Děkuji moc
Jdeme poprvé do dvou embryjek, tak snad už to klapne ![]()
@Kedlonra tak možná i na morfologii by vám to PICSI pomohlo…
MTHFR mám taky, ale prý je to běžné a nemusí se to řešit. Přesto jsem preventivně píchala Fraxiparine, ale nám to nepomohlo. Leidena má manžel, doktoři dlouho spekulovali o tom, jestli to nemůže být příčina potratů, ale nakonec se shodli že ne. Obdivuju vás za rozhodnutí adoptovat si děťátko! My k tomu zatím ještě nenašli odvahu!
@Ela0011 Já jsem měla PGD 2× v Heliosu na pojišťovnu, mám VZP a nebyl problém. 4× jsem potratila a našla se velká fragmentace DNA. Hlavně si taky zjisti jenom ne kde to dělají, ale jaký mají výsledky…on je to totiž dost velký rozdíl ![]()
@Ela0011 píše:
Ahoj holky. Prosím řekli byste mi, jestli jste někdo podstoupil IVF s PGD/PGS v Gennetu a přispěla vám na to pojiťovna? Zajímalo by mě jaká pojišťovna, co všechno hradila a z jaké indikace? Já jsem po 3 zamlklých těhotenství (13.tt, 13.tt, 9.tt) a 1 biochemickém těhotenství. Na genetice nám doporučili PGD, ale nevěděli, jaká pojišťovna a do jaké míry PGD hradí. Poradili mi, zeptat se přímo v pojišťovně, ale tam se se mnou odmítají bavit. Dr. v Gennetu nám tvrdí, že nám nezaplatí nic, že bych já nebo manžel musela mít genetickou vadu, ale mi máme genetiku v pořádku. Naopak v Heliosu v poradně tvrdí, že v případě opakovaných potratů pojišťovna PGD hradí, ale jen některé pojišťovny, 211 prý ne. Tak bych ráda slyšela nějaké skutečné případy. Já mám pojišťovnu 211. Případně bych jí změnila, ale musela bych stihnout poslat přihlášku do konce března, potom to jde až od příštího roku. Takže bych se chtěla zeptat (zejména těch, co chodí do gennetu a podstoupili PGD z důvodu opakovaných potratů), jestli vám pojišťovna PGD uhradila a která. Za odpovědi mockrát děkuji. Jsme už zoufalí, ale už samotné IVF je velká finanční zátěž, takže PGD je pro nás opravdu moc.
ahoj, diskuzi jsem necetla a nevim jestli ti uz nekdo odpovedel. Ja jsem podstoupila v roce 2013 4.ivf s pgd v Gennetu na Letne a pgd/pgs mi pojistovna komplet hradila. Mam vojenskou, tuaim 201. Akorat ted hledam info jake jsou uspechy ketu po pgd/pgs, protoze akorat stimuluju na ket po pgs a narazila jsem na tuto diskuzi. Tak pokud ti to pomuze tak budu rada. Promin za anonym, ale jeste to nikdo nevi ![]()
Taky napíšu svou zkušenost - 4× jsem potratila (přirozené otěhotnění) pak IVF s PGS a máme miminko. Testy u mě a u chlapa nic závažného neukázaly. Jsem u VZP a platila to bz problémů. Držím palce
@Ginuš ahoj, muu se jeate zeptat? Takze jsme sli po pgs na ket a zadarilo se? A mela jsi prirozeny cyklus nebo stimulovany?:-) ja akorat cekam az to dostanu a zacnu brat prasky a jdeme na to ![]()
@Anonymní píše:
@Ginuš ahoj, muu se jeate zeptat? Takze jsme sli po pgs na ket a zadarilo se? A mela jsi prirozeny cyklus nebo stimulovany?:-) ja akorat cekam az to dostanu a zacnu brat prasky a jdeme na to
jasně, klidně se ptej na co chceš. Stimulovala jsem v únoru, odběr v březnu, první ket byl v červnu - ten nevyšel a druhý ket byl v červenci a ten vyšel. Oba cykly byly stimulované
@Ginuš píše:
jasně, klidně se ptej na co chceš. Stimulovala jsem v únoru, odběr v březnu, první ket byl v červnu - ten nevyšel a druhý ket byl v červenci a ten vyšel. Oba cykly byly stimulované
Aha..a oba mrazacci byli po pgs? A 100% zdravi? Ze se ten prvni nepovedl.. my totiz mame jen jednoho z uplne posledni ho 4.ivf.. jinou sanci uz nemame. Z toho posledniho ivf mame 2leteho chlapecka
ale chteli by jsme pro nej partaka… z tech 5ti testovanych na pgs byl ten jediny mrazacek zdravy..tak nejak pocitame s tim, ze to vyjde…
@Anonymní píše:
Aha..a oba mrazacci byli po pgs? A 100% zdravi? Ze se ten prvni nepovedl.. my totiz mame jen jednoho z uplne posledni ho 4.ivf.. jinou sanci uz nemame. Z toho posledniho ivf mame 2leteho chlapeckaale chteli by jsme pro nej partaka… z tech 5ti testovanych na pgs byl ten jediny mrazacek zdravy..tak nejak pocitame s tim, ze to vyjde…
testovali nám 7 embryí a 4 byly 100%. 1 nepřežil rozmrazení, jeden se nechytl a třetí se chytl. Zbývá nám jeden mrazáček. Budu držet palce, ať to vyjde
kamarádka má dceru z posledního vajíčka
@Ginuš ahaa..
a meli kste to mrazene tou modernejsi metodou? Tou vitrifikaci nebo tou notmalni beznou metodou…? Jinak dekuji za drzeni palcu.. ![]()
@Anonymní píše:
@Ginuš ahaa..a meli kste to mrazene tou modernejsi metodou? Tou vitrifikaci nebo tou notmalni beznou metodou…? Jinak dekuji za drzeni palcu..
přiznám se, že to nevím jistě, ale asi tou novější, ale fakt nevím. Já jsem se snažila vše vypouštět a nic neřešit
Ahoj holky, muzu taky za vami s dotazem? Mame vysetrene embrya po PGD (z duvodu 4 potratu), ale u jiz jednou zamrazenych embryi. Z 8 mame 4 zdrave, ktere opet zamrazili. Pred 14 dny jsem byla na ket, kdy nam MUDr tvrdila, ze mame pripravene krasne embryo, ale bouzel se nechytlo. Ted nevim, jestli jit hned do dalsiho ket nebo si jeste zazadat o imuno, ktere jako jediny vysetreni nemame. Uz nevim, co dal?
@Bonee mě imuno dělali po druhém potratu a zjistili alergii na vajíčko - řešilo se to kortikoidy. Asi bych imuno chtěla a ket kdyžtak oddálila
uvidíš co poradí ostatní
@Ginuš Ja uz jsem se pred doktorkou taky nekolikrat zminila, ze nam chybi imuno a ona tomu moc neveri
Tak to s ni jeste jednou zkusim probrat a premluvit ji. A jestli se jeste muzu zeptat, mela jsi hned po transferu neschopenku?
@Bonee a kam chodis? Ja do genetu a kdyz jsem tam ted prisla po 3letech pro sourozence, tak mi automaticky nabrali hormonalni profil, imunologii a jeste neco. Vim ze nekde se tomu branej a fakt nechapu proc… asi bych si ji taky vyzadala. Protoze jestli bylo 100%zdrave po pgs tak by mi taky prislo divny ze se nechytlo.
ale samozrejme tech duvodu muze byt vic no..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.