PGD/PGS po opakovaných potratech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
176
6.10.16 13:21

Tak mi prave doktorka volala a navrhla nam hned dalsi ket a kdyz jsem se zeptala zase na tu imunologii, tak nakonec rekla, ze nas tam muze objednat, ale ze jim neveri :roll:. :potlesk: Mame si to nechat projit hlavou a zitra ji mame zavolat, jak jsme se rozhodli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
6.10.16 16:34

@Bonee no je to na Tobě. Já bych na to imuno zašla i když tam možná bude delší čekací doba, ale je to na Tobě no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.11.16 19:38

PGS

Ahoj holky. Jsem tu dnes úplně nová, takže se teprve rozkoukávám. Mám za sebou tři přirozená otěhotnění, která vždy skončila abortem ve třetím měsíci. Oba jsme zdrávi, ale miminka nejspíš nebyla. Rozhodli jsme se zkusit CAR Pronatal. Po PGS máme jediné zdravé zamražené embryo. Na KET jdu pozítří a jsem podělaná až za ušima. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.11.16 20:02

@Why me ahoj, neboj se, musis byt v klidu. Je tam opravdu vysoka sance ze to vyjde. Me rikali 70%. Ja jsem bohuzel spadla do tech 30%, ale 70% je vysoka sance tak tomu ver..;-) nastesti uz dve deti mam tak to neni az takova tragedie i kdyz me to hodne zklamalo. A nejen me samozrejme.. drzim palce!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
12.11.16 21:23

@Why me potratila jsem 4× taky po přirozeném a pak IVF s PGS a mám doma mimčo. Sice první ket nevyšel, ale někdo musí tu statistiku zhoršit. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 07:46

Holky kdo jste měly pgs - mohly jste si při transferu vybrat pohlaví embrya? viděly jste ten protokol? čeká mě teď 3.ivf, tentokrát s pgs.

• Citovat
  • Upravit
5411
13.11.16 07:52

My jsme meli jen jedno takze nas to ani nenapadlo..ale pry by nam pohlavi rekli kdyby jsme ho chteli vedet. Ale nechteli jsme protoze nam to bylo jedno.
Ale myslum ze vybirat nedavaji kdyz jsou ty embrya zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.11.16 10:28

Děkuji za podporu. Je mi 37, takže moc času už nemám, ale snažím se si to nepřipouštět, stejně jako to, že jsem kvůli tomu dostala výpověď (po dvanácti letech u jednoho zaměstnavatele) a utratila skoro všechny úspory. Jsem přesvědčená, že to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 11:34
@Anonymní píše:
Holky kdo jste měly pgs - mohly jste si při transferu vybrat pohlaví embrya? viděly jste ten protokol? čeká mě teď 3.ivf, tentokrát s pgs.

pohlaví embryí jsem věděla z protokolu. Bylo tam které má jaké pohlaví a které mělo jakou vadu. S výběrem nevím, asi to bude CAR od CARu

• Citovat
  • Upravit
7
7.12.17 17:48
@Kedlonra píše:
@Ela0011 ano, mám to za sebou bohužel už 4×, u nás zatím ivf nepomohlo, v Pronatalu jsem měla jen 3 vajíčka, které třetí den vyšetřili a byla poškozená a v Heliosu, tam jsem měla 16 vajíček a z toho zbyli 2 blastocysty, které nebyli v pořádku. Teď je přede mnou rozhodnutí jestli jít na další ivf nebo to zkoušet zase sami, vůbec nevím jak to řešit. Jestli je možné po tom všem mít ještě svoje dítě.

Ahoj, nejsi v tom sama. Řeším stejnou věc jako přes kopírák. Byla jsem na stimulaci, dlouhý protokol, odběr vajíček, kultivace…vše probíhalo do této chvíle super. Pak po 6denni kultivaci 2 plnohodnotná embrya, která byla poslána na genetiku kvůli mému vyššímu věku. Dnes mi sdělili, že ani jedno není vhodné k transferu. :,( Jsem z toho nešťastná, nevím, co mám dělat. Nevím, zda má cenu to podstoupit podruhé, pokud je problém v genetice. Vůbec se nikde nedokážu dočíst, zda se v příštím odběru někomu vůbec podařilo získat zdravá embrya i po prvním, špatném výsledků na PGD PGS. Prosím, je tu někdo takový? Ani v mé a ani partnerově rodině vrozené vady nejsou. Problem je můj vyšší věk, je mi přes 40.????… dítě nemám.
Děkuji za jakekoliv komentáře k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
7.12.17 19:08

@Lištinka Je mi 43, mam za sebou 4 potraty, plodime doma prirozene. Embryo ze 4. potratu jsme nechali poslat na genetiku, byla pricinou, jeden chromozom navic. Byli jsme na pohovoru s genetikem, rozhodne nas od niceho neodrazoval a ani nam nijak nevnucoval PGS, v tomto veku je 90 % vajicek chybnych, takze cekame az se trefime do toho 10% vajicka. Je to jen o vytrvalosti. Pokud dite nemas, stoji to za to, pokouset to dal.
Teda taky samo zalezi na dalsich faktorech, jako treba stav tvych hormonu. Nektera jsme ve 40 uz na hrane prechodu, ja treba mam hormony jako lecktera tricitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.12.17 20:49

@histep jsem teda věkově jinde, ale 4× přirozené těhotenství a vždy potrat, pak IVF s PGS a máme z něj miminko. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.12.17 21:55

Pokud po dítěti toužíš, tak neházej flintu do žita, ale zkus to znovu. Ve tvém věku je to normální. Já jsem na tom byla hodně obdobně už před pětatřicítkou. 90% vajíček jsem měla špatných. Mám za sebou potrat ve 21tt, několik biochemických těhotenství, nakonec se povedlo IVF s razantní stimulací. 1 zdravé embryo a dneska mi to běhá tříletá holčička. Nakonec jsem otěhotněla ještě přirozeně a mám čtyřměsíční miminko. Ty jen potřebuješ víc pokusů. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
5178
7.12.17 22:36

@Ginuš Díky. A gratuluju, taky sis vytrpěla.
U mě je s IVF trochu problém, protože mám nějak blbě vysoko uložené vaječníky a na UZ nejsou vidět, každej doktor říká „jen tak tuším, kde možná jsou“, takže OPU by byl dost problém :nevim: Ale nevzdáváme to doma, každé to těhotenství bylo max na 4 cykly pokusů, i dřív :oops:, takže zase jedeme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.12.17 23:07

@histep děkuji a hrozně moc držím palce, ať se zadaří se šťastným koncem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.