Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ginuš a nechali jste si dělat i testx „Panda“ stojí 7 500 a je to na nejčastější dědičné choroby jako cystická fibroza, hluchota apod i když to nikdo v rodině nemá prej to můžou mít a jsou jen přenašeči a oni osobní problém nemají …
@VerousekVra Úplně v pohodě, není to nic tajného. 2014: 10.tt, 2015: 8.tt, 2016: 10.tt, 2017: 12.tt. Jinak IVF s PGD jsme absolvovali čtyřikrát, ale ani jedna inseminace zdravého embrya se vůbec nechytla. Důvod neznámý. Prostě oplodnit mě umí jen partner. Je to kanec! ![]()
(Říká o sobě on.)
@Why me já jsem si právě musela obě dvě děti odrodit v 17 tt … když to řeknu blbě a v hodně uvozovkách, tak jsem je „bohužel“ nepotratila dříve… Proto už do toho přirozeně nechci jít.. už by to nedalo ani moje tělo, ani já psychicky…
@VerousekVra To muselo být strašné.
Taky jsem se tím uklidňovala, že takhle je to lepší, i když to moc nepomáhalo. Fyzicky náročné je každé šestinedělí, o psychice ani nemluvě. Prostě jdete na gyndu, kde Vám řeknou: bohužel neslyším srdíčko, přijďte zítra ráno na revizi dělohy.
Pro zajímavost se tomuto tématu věnují tenhle týden v Sama doma. Zítra jsou na pořadu dne genetické vady.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď