Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ginuš a nechali jste si dělat i testx „Panda“ stojí 7 500 a je to na nejčastější dědičné choroby jako cystická fibroza, hluchota apod i když to nikdo v rodině nemá prej to můžou mít a jsou jen přenašeči a oni osobní problém nemají …
@VerousekVra Úplně v pohodě, není to nic tajného. 2014: 10.tt, 2015: 8.tt, 2016: 10.tt, 2017: 12.tt. Jinak IVF s PGD jsme absolvovali čtyřikrát, ale ani jedna inseminace zdravého embrya se vůbec nechytla. Důvod neznámý. Prostě oplodnit mě umí jen partner. Je to kanec! ![]()
(Říká o sobě on.)
@Why me já jsem si právě musela obě dvě děti odrodit v 17 tt … když to řeknu blbě a v hodně uvozovkách, tak jsem je „bohužel“ nepotratila dříve… Proto už do toho přirozeně nechci jít.. už by to nedalo ani moje tělo, ani já psychicky…
@VerousekVra To muselo být strašné.
Taky jsem se tím uklidňovala, že takhle je to lepší, i když to moc nepomáhalo. Fyzicky náročné je každé šestinedělí, o psychice ani nemluvě. Prostě jdete na gyndu, kde Vám řeknou: bohužel neslyším srdíčko, přijďte zítra ráno na revizi dělohy.
Pro zajímavost se tomuto tématu věnují tenhle týden v Sama doma. Zítra jsou na pořadu dne genetické vady.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.