Co znamená PGS metoda?

Anonymní
2.9.14 21:53

PGS metoda

Chtěla bych se vás zeptat dostala jsem zprávu a chci se zeptat co znamená - PGS Vzhledem k porodu dítěte s vrozenou vadou vám doporučuji sesbírat veškerou dostupnou dokumentaci a navštívit moji ordinaci. Dále můžeme nález konzultovat s našim genetikem, paní doktorkou a následně doporučit i umělé oplození s technikou PGD nebo PGS (genetické vyšetření embryí před transferem). Záleží poté jaký typ vyšetření by se prováděl a jaká chyba by se u embryí hledala. Některé metody vyšetřují všechny chromozomy (včetně pohlavních), některé metody ne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31387
2.9.14 22:56
Prostě Ti nabízí možnost důkladného vyšetření Tvého dítěte a pokud jde o jasně definovanou vadu, která je na genetickém podkladě a dobře vyšetřitelná a popsatelná, tak potom umělé oplodnění a následné vyšetření vzniklých embryí na tuto danou vadu, aby bylo transferováno pouze embryo zdravé a tudíž se u sourozence problém již neopakoval.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se vás zeptat dostala jsem zprávu a chci se zeptat co znamená - PGS Vzhledem k porodu dítěte s vrozenou vadou vám doporučuji sesbírat veškerou dostupnou dokumentaci a navštívit moji ordinaci. Dále můžeme nález konzultovat s našim genetikem, paní doktorkou a následně doporučit i umělé oplození s technikou PGD nebo PGS (genetické vyšetření embryí před transferem). Záleží poté jaký typ vyšetření by se prováděl a jaká chyba by se u embryí hledala. Některé metody vyšetřují všechny chromozomy (včetně pohlavních), některé metody ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
3.9.14 07:05

Jojo, proste az budou embryjka z umeleho oplodneni dost velka-myslim 5 dnu, tak pred jejich zamrazenim odeberou z kazdeho jednu bunku. Embrya nasledne zamrazi. Bunky otestuji, zjisti jestli maji spravny pocet chromozomu a ty nekompletni, nebo nejak narusena embryjka vyradi. Takze pri transteru dostanes embryjko, ktere je uplne zdrave a tim je i vyssi pravdepodobnost jeho uchyceni v deloze.
My meli embryek 5 a po testovani PGD mame zamrazene 3.
:mavam:
Navic pokud to mas doporuceno, kvuli nejakych vadam v rodine, tak by ti toto testovani mela uhradit pojistovna, max budes mit nejaky doplatek. Zalezi v jakem Caru to budete delat. Ceny jsou dost ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.14 09:22

@elanaa umřel mi syn takže je možné že i z toho duvodu zavedou chromozon X? a ještě vás řekli co se uchytilo z toho?

• Citovat
  • Upravit
31387
3.9.14 12:12
@Anonymní píše:
@elanaa umřel mi syn takže je možné že i z toho duvodu zavedou chromozon X? a ještě vás řekli co se uchytilo z toho?

teď se přiznám, že moc otázce nerozumím…(konkrétně té druhé části).

u toho prvního-pokud si lékaři myslí, že syn umřel na nějakou X vázanou chorobu tak ano, pro minimalizaci rizika Ti zavedou jen embrya XX, tj. holčičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.14 17:09

@elanaa ANO syn umřel a chtěla jsem se zeptat jestli když chlapec umřel tak zavedou holčičí :nevim: nemám z tím žádné zkušenosti ale z velkou pravděpodobností to tak bude asi.

• Citovat
  • Upravit
31387
3.9.14 21:44
@Anonymní píše:
@elanaa ANO syn umřel a chtěla jsem se zeptat jestli když chlapec umřel tak zavedou holčičí :nevim: nemám z tím žádné zkušenosti ale z velkou pravděpodobností to tak bude asi.

když ono záleží na tom, proč umřel, co mu bylo (a to vám předpokládám lékaři řekli)…jsou dědičné nemoci, na které by umřela i holka a jiné, které postihujou jen chlapečky a pak samozřejmě to zavedení holčičího embrya vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.