Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano můžeš. Nejsou žádné parametry, najdi dobré centrum, a neváhej a běž.
@terinka4444 Opravdu z doslechu jsem se dozvěděla když jsme počali přirozeně tak že mi to pojišťovna na tom základě nemusí schválit že když se to podařilo přirozeně tak že nebudeme mít nárok. Což jsem ráda že tomu tak není a není to pravda takže děkuji a ještě neuvádí se to na pojišťovnu neptají se?
Nene, vlastní zkušenost, první přirozeně, druhé nešlo, tak IVF, opravdu ne, úplně v klidu, schválí to pojišťovna i párům, ketré nemají absolutně problém a jsou zdraví. Takže se neboj.
Tak ono hlavně to, že máš jedno dítko přirozeně nemusí nic znamenat, kvalita spermií partnera se mění, případně se mohou vyskytnout věci, které dříve nebyly, třeba různé srůsty a podobně…
@terinka4444 Díky moc a ještě věkové parametry jsou a nebo taky žádné jsme mladý pár mám 24 a přítel 27 let
Úplně ideál, parametry nejsou, možná mladý věk, jako těsně 18. tosi nejsem jistá, ve vašem věku žádné, chlap žádné, u ženské to hradí podle pojišťovny zhruba do 38-39.roku. Takže se neboj a směle do toho a hodně štěstí.
@terinka4444
jste poklad mockrát vám děkuji sice nevím co od toho máme očekávat vím že první schůzka bude konzultační ale i zdali se bude jednat i o nějaké vyšetření jak to bylo ve vašem případě?
U mě to bylo trochu specifický, protože můj gynekolog obvodní zároveň pracuje v CARu, takže já to měla trochu jinak, znal přesně mou anamnézu, takže my šli do centra už v konkrétní čas. Ale co se tak děje, udělají hormonální profil, jestli třeba není problém v hormonech, přítelovi spermiogram, seznámí vás s tím, co a jak, dají možnosti…neboj. Vím, že se všichni poprvé bojí, ale vždycky je to v pohodě.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Mám za sebou přirozené početí uběhl rok a těhotenství stále nikde a do toho mám anovulační cyklus mohu i v tomto případě jít do reprodukčního centra a žádat o umělé oplodnění přes pojišťovnu? Na které bych mněla mít nárok jelikož jsem nikdy tuhle šanci nevyužila a nežádala o to jak to tedy v mém případě je jsou nějaké parametry a nebo nikoliv.