Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po vysazení? to znamená co? jakože jsi jednöu sexovala bez nebo s a otěhotněla jsi? chápu to dobře? máš za sebou dvě těhotenství a obě přes pharmatex?
Ne ne. Brala jsem dlouhodobě pharmatex a pokaždé, když jsem si ho planovane nevzala, tak jsem hned otehotnela.
No tak ono je to super, že to nezatěžuje tělo hormonama, jak ty pilulky. ![]()
Hci se zeptat, s přítelem chceme jít do Pharmatexu-za Vás globule nebo krém? Já osobně jsem pro globule, ale ráda bych znama názorv Vás, které s nimi již máte zkušenosti ![]()
@bajuuu
Chci jen upozornit, že když jsem zrušila HA a ptala se na Pharmatex, celá natěšená z informací na webu, tak mě tedy gynekoložka varovala, že Pharmatex je účinný asi jako ostatní spermicidy, a mám se s ním chránit jen potud, pokud by mi nevadilo určité nezanedbatelné riziko otěhotnění… nebo to kombinovat ještě s nějakou další metodou pro zvýšení spolehlivosti.
Globule jsou lepsi
.co pise @magion chapu, protoze z pharmatexu gynekolog nema prachy z ppjidtovny, jak z prasku, telisek, injekci ci naplasti(muj gynekolog je nas znamej).Pokud budete dodrzovat navod, je vse ok.Kdyz nechcem cekat, nez se globule rozpusti, pouzivane kondom.
Já ho používala 2 roky asi a v pohodě. Byly to globule. Až jsme se rozhodli pro miminko, tak jsem ho odložila a teť jsem ve 13 tt, ale samozřejmě že nic není na 100%. Vždysky se může něco stát.
@bajuuu Používala jsem ho něco přes půl roku, zkusila jsem krém i globule a za mne globule vyhrály
A pokračování příběhu jako u @Spokojení, potom jsme se rozhodli založit rodinu a nyní 24 tt
Povedlo se mi otěhotnět hned, takže to podle mne celkem dokazuje, že Pharmatex byl spolehlivej, když jsem ho používala.
Já si na Pharmatex nemůžu stěžovat. Používali jsme ho po vysazení HA asi rok a otěhotněla jsem až první měsíc bez něj, kdy jsme chtěli. Takže za mě funguje. Teď už mám tři plánované děti a protože se mi nechce do hormonů ani do tělíska, budem na něj spoléhat dál. Za mě spíš krém - vyhovuje mi ten zároveň lubrikační efekt.
Teť sem si přečetla celý téma a tak jak je tu psáno že holky otěhotněly, nemyslím si že by to bylo pharmatexem, ale chce si to pořádně přečíst leták a opravdu to dodržovat. Ani žádný pálení nebylo jak se tu psalo. Takže já jsem pro pharmatex i dál.
Díky za vaše odpovědi a názory
šla jsem dnes kolem lékárny a objednala jsem si globule, zkusíme, uvidíme ![]()
Jelikož nemůžu brát HA, do tělíska se mi nechtělo a prezervativ nevyhovuje ani mě ani příteli, rozhodli jsme se pro toto, tak uvidíme ![]()
A ještě k té funkčnosti globulí, doba trvání své funkce je 4 hodiny? Má někdo zkušenost se sexem i po více jak 4 hodinách bez zavádění další globulky?
Dík ![]()
@Spokojení píše:
Teť sem si přečetla celý téma a tak jak je tu psáno že holky otěhotněly, nemyslím si že by to bylo pharmatexem, ale chce si to pořádně přečíst leták a opravdu to dodržovat. Ani žádný pálení nebylo jak se tu psalo. Takže já jsem pro pharmatex i dál.
Já jsem ho používala 2 roky a byl spolehlivý, návod jsem měla prostudovaný do nejmenších detailů a i tak mám ted 9-ti měsíčního syna ![]()