Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhulky,
jsem ve 34.tt a dnes mě zvlášť při sezení nebo ležení na některém boku vždycky píchne v podbříšku. Je to jednorázový píchnutí v podbříšku, přímo ve středu pod pupíkem malinkej kousíček nad stydkou kostí. Vždy to píchne a pak zas dobu nic a pak to píchne znovu.Je to normální a běžný? Jiný obtíže nemám, jen tohle, tak jsem si říkala, jestli to nemůže být nějakým roztahováním nebo napínáním vazů.
Ahojky já mám to samé…a vždy si říkám, že mi malej skřípl nějaký nervík.
Ahoj,nemůže to být třeba zánět močáku?Když jsem ho měla taky mě tam dole tak píchalo a šlo to až do pupíku. ![]()
Nn, bolí to vždy jen v podbříšku a jen v jednom místě pořád. Takže úžo
A navíc malá tlačí na stydkou kost a jsem jak v rozkladu, no už aby to uteklo ![]()
taky jsem to měla, zkus dát nohy nahoru, mě to vždycky pomohlo…a test na ten zánět bych taky zkusila…
Já jsem 35tt a už to týden taky to pociťuji. Ptala jsem se na to dr. v porodnici a říkala něco, ale nepamatuji si přesně. Nejspíš, že to nic není. Jinak bych si to zapamatovala. Já mám spíš pocit, jako že mi malej jednorázově a výrazně zatlačí na močák. Je to jako píchnutí spojené s tím, že se mi hned chce hrozně na malou a po chvíli to přejde a ani na tu malou se mi už nechce.
Ahoj, sem 35+2 a mám takové píchání v podbříšku hlavně když vstanu ze sedu a udělám pár kroků. Je to dost nepříjemné ale jinak nic, po pár krocích to přejde. Trvá to asi dva dny. K doktorovi jdu až v uterý, tak se chci zeptat jestli je to normální. Malý jenormálně aktivní, žádné další problémy nejsou tak nevím. Nechci plašit a jet do nemocnice (tento měsícuž po 3). Jen mám pocit, že při čůrání toho „teče víc než obvykle“.
Je možné že by mi třeba odtékala pomalu plodovka a proto to tak píchá při krocích?
A mokrý kalhotky nemáš? Jestli to jen jakoby víc teče, tak by to dr mohla maximálně setřít čípek tamponem a ten pak polít tím činidlem.
Zkusila jsi si na záchod sednout chvilku po čurání a uvolnit pánevní dno, jako když jdeš čůrat? Pokud by toho teklo víc jak pár kapek, tak teoreticky by fakt mohla odtékat.
Ale jinak jsou různé podbřiškové bolístky, píchání (a někdy i bolesti jak kráva
) naprosto normální a k tomu konci to patří ![]()
@Gladys
skoušela jsem intimku, pár kapiček na ní bylo ale nic strašného, navíc jsem vždycky měla problémy s unikem moči kvůli urazu, ale nikdy jsem nečůrala na etapy…
jakože
„sednu…čurám…pauzička…čurám…“
Tak si vem vložku, ale nejlíp by to chtělo porodnickou, obyč intimky a vložky mají v sobě různou chemii, co může zkreslit výsledek, a zajdi si zítra pak tu vložku nechat polít činidlem, to je hned hotový.
Ale různé výtoky jsou taky dost běžné, já měla ve 30.tt u druhého pocit, že ze mě furt něco teče, bála jsem se zánětu a nic, zkrátka těhotenský výtok
A když je dítě narvaný na močáku, tak by to mohlo způsobovat i močení stylem čůr pauza čůr.
Osobně bych dala tu vložku a při opravdu podezření na únik plodovky bych si občas změřila teplotu, samotný únik není takový problém, plodovka se doplňuje, ale pokud jsou obaly porušené, tak je to vstupní brána pro infekci, která by se mimo jiné projevila i případnou zvýšenou teplotou. Takže taky dovnitř nic nestrkat, kdyby porušené byly.
Bavila jsem se teď s kamarádkou a ta mě straší porodem, protože mě pekelně pálí žáha a dělá se mi až na zvracení.
Tak děkuju skusím tu vložku a zítra ráno tam hned zafičím.
Klííd, mě pálila žáha první dvě těhotenství od začátku, vždycky ke konci flašku gavisconu u postele a rodila jsem v termínu. Neměla jsi nějakou sladkůstku nebo kynutý koláč, knedlík? Po těch to bylo vždycky ukrutné. Dokonce jsem díky tomu od 30.tt v druhém těhotenství přestala přibírat, zkrátka jsem nemohla sladký ![]()
Teď mě žáha nepálí, před pár týdny trochu pálila a teď už ne a to tu žeru želé
Takže já si zas dělám mírné obavy, že mi klesnul pupek už v 26.tt, protože mě nepálí žáha, dobře se mi dýchá a co to tak může znamenat ![]()
A pokud nemáš doma rennie či něco na žáhu, tak si dej malý doušek hodně studeného mléka, na chvilku to pomůže
@Gladys Mě na tu žáhu už nic nepomáhá, absolutně vůbec nic, na pár sekund, max 5 minut ale pa kmě to zase chytí, nějak jsem si zvykla, ale poslední dvadny je to brutální ![]()
Ty jo sladkosti já vůbec nejím, od 25tt (doktor si stěžoval že moc přibírám) ![]()
skoušela jsemsi teď změřit tu teplotu 36,6°. Tak zítra skusím zajít s tou vložkou a v útery hurá na první pásy ![]()
@Gladys
studené mléko je špica věc
já vypiju i 2litry denně
jinak jsem 34tt a píchání v podbříšku mám poslední 4 dny, do toho hrozý návaly horka, pálí mě žáha skoro celý den a neustále mi je na zvracení :-/ dnes jdu do poradny tak jsem zvědava co em na to rekne doktor
s dcerou jsem toto teda nemela takovy sileny stavy ke konci tehu no ![]()