Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, u kterých miminka zkoušela vaší trpělivost ![]()
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti při otočení miminek do správné polohy až při konci těhotenství, tj. 37tt a dále..
Zajímalo by mě, jestli jste ta otočení cítily, jestli se mimča otočila spíše když jste byly v leže, či při nějakém pokusném cvičení apod.
Zkrátka kdy, kde a jak ![]()
Díky ![]()
Ahoj, mně se synek otočil v nějakém 39tt a to z polohy příčné do té správné - hlavou dolů. Nic jsem necítila, asi někdy, když jsem spala. Jakmile jsem zalehla, tak začal řádit a kopat, takže jsem se potom naučila usnout i během fotbalového tréninku ![]()
ahoj
z polohy příčné se možná ještě otočit může…
ale z polohy KP už se takhle pozdě nepřetočí.
Tak me se otocilo druhe dite z pozice sikme do pozice KP a hned druhy den zpatky hlavou dolu. Vse mezi 37-38tt. Nechce mi to nikdo verit, ale je to tak.
Jo, jo, slyšela jsem právě příběhy, že se děti točí i v termín porodu.. Kamarádky sestře se zrovna takhle malá otočila.
Já stále doufám, že se otočí, tak prosím jen o příspěvky s dobrou zprávou, že se mimča přeci jen točí
dík
Z KP se samozřejmě může otočit ještě kdykoli- třeba i při porodu ![]()
Ahoj.
Tak Páťa byl v 36 tt KP .Ve 37 tt jsem začala rodit a doktor při vstupním vyšetření zjistil,že jde hlavou.Jen to nezvládl úplně,nechal hlavu zakloněnou dozadu.
Otočení jsem vůbec necítila.Nevím kdy to zvládnul ![]()
Mně se otočilo dítko v 35. týdnu z polohy hlavou dolů do polohy KP, necítila jsem to ani omylem a tak ani nedoufám, že bych cítila případné otočení z KP zpátky. A tiše doufám, že se otočí. Držím pěsti i tobě.
Ahoj
Taky mám malého KP.No někdy na šikmo a někdy KP.A už je tak od 28tt.Ted jsem 36tt a nic.zdá se mi že už tam prostě nemá místo,ale modlim se aby se otočil ![]()
Brácha prý byl ve čtvtek KP a v sobotu ho už máma rodila hlavou dolů.
Jo a dneska jsem v porodnici četla statistiku, že prý jen 3% dětí zůstávají KP.
My jsme zatím taky KP (cca 35tt).
Možná je to blbá otázka,ale u KP se pak dělá každou poradnu utz nebo pak už se to pozná pohmatem? Jsem 36TT a pořád KP ![]()
u nás se teda dělá utz každou poradnu bez ohledu na polohu. Já poznám jak leží vždycky když si lehnu na záda - prostě se mi u pupíku vyboulí hlava. Pohmatu netřeba ![]()
Mě teda PA dělá ultrazvuk každou návštěvu.To já zase cejtim jak mě kope dole a šudlá dole u stytké kosti a když sedim cítim bouli pod žebry
což je hlavička a občas zmizí a narovná se mi přímo podél.Ale neotáčí se to bych asi poznala.Já sem se taky narodila KP a mamka řákala že si semnou užila ![]()