Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Fenistil, zinková mast, jakákoliv hojivá mast. Pravděpodobnost, že by ovád přenesl nějakou vážnou nemoc, je táááák mizivá, že se nemáš čeho bát. ![]()
Včera štíplo něco mého synka, do rána mu natekl celý kotník a chodidlo. šla jsem sním k doktorce, dala mu na to višňák a ve středu jdeme na převaz. Minulý rok ho taky něco píchlo, měl kolem píchance červený flek, doktorka nás poslala na odběr kvůli borelioze ale naštěstí to bylo ok.
Příspěvek upraven 01.07.19 v 20:54
Vyrostla jsem na vesnici. Poštípali mě vosy, včely, hovada, komáři, blechy, čmelíci, muchničky, jednou mě nejspíš rafla zmije, pes a pár hmyzáků, co jsem ani nedokázala identifikovat. A představ si, že žiju
. Nedostala jsem žádnou ošklivou nemoc a léčili jsme to jen cibulí. Prosím tě, hoď se do klidu!
A štípnutí od hovada je nějakej problém? Já si pamatuju, jak jsme se na rybníce museli potápět, aby na nás nedělali nálety. Stejně jsme to schytali
no ale nenapadlo mě to řešit. Mám to na úrovni požahání kopřivou.
@Nikiu píše:
Holky pomoc, včera moji dceru píchlo ovado dneska to má lepší mažeme jí to krémem na štípnutí ovada ale bojím se!?Co mám dělat? mam sní jít k doktorovi nebo jí to mazat dál? dík všem za odpovědi
jak stará je dcera? To ji píchlo hovado poprvé v životě? Ty jo, jako dítě jsem byla dožraná od hovad každé léto, chodili jsme se koupat ke splavu přes pole a tam jich lítalo plno… k doktorovi s námi rodiče s takovou maličkostí nešli nikdy… tebe taky nikdy dřív nekouslo hovado?
Ja vas i chapu. Jeden rok me kazde pichnuti komara a kousnuti ovada silene nateklo. Nikdy predtim ani potom jsem to nemela. Mimochodem na kozni jsem byla take. U sestry na zahrade me pokousala hovada. Mela jsem nohy otekle, ze jsem pri chuzi trpela bolesti. Nekolik opravdu obr bouli ktere byli horke a tepajici. Takze jsem na to kozni sla.Na koznim mi to merila pravitkem
Dostala jsem nejakou michanou mast. Kdybych to sama nezazila ten rok nekolikrat tak se taky divim co plasite.
@Anonymní píše:
Ja vas i chapu. Jeden rok me kazde pichnuti komara a kousnuti ovada silene nateklo. Nikdy predtim ani potom jsem to nemela. Mimochodem na kozni jsem byla take. U sestry na zahrade me pokousala hovada. Mela jsem nohy otekle, ze jsem pri chuzi trpela bolesti. Nekolik opravdu obr bouli ktere byli horke a tepajici. Takze jsem na to kozni sla.Na koznim mi to merila pravitkemDostala jsem nejakou michanou mast. Kdybych to sama nezazila ten rok nekolikrat tak se taky divim co plasite.
Tak je logický, že když ti štípanec oteče, tak k doktorovi půjdeš. Ale nebudeš k němu chodit jenom proto, že tě něco štíplo. ![]()
Mě dneska v práci štípla dvě hovada. Že bych to zkusila uhrát na pracovní úraz? ![]()