Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A před kým to tajíš? My to vašim neřekneme ![]()
Sople mi nikde netečou. Mam jen radu. Dokud se to nezahoji, tak nevyndavat. Pak bys to nemusela do toho nosu dostat zpatky
Ja ho mela pichlej u doktora rok jsem necitila spicku nosu jinak ti dirkou nic nepoleze jen do nausnic se to zamota tak to musis cistit a hojeni je dlouhe je to jen preci chrupavka.
@Antonie Bolavá
Neboj, je mi víc než 15 a vlastně i víc jak 20 ![]()
Ale tak nějak bych s ohledem na vše sledující kontakty, byla ráda anonymní ![]()
A jak dlouho cca trvá to hojení? 14 dní, měsíc, dva? Vim, že je to u každého jiné, ale spíš tak pro představu. A ještě mám jeden dotaz, je to hodně poznat na tom nosu a okolí vpichu, že je to čerstvé? jako myslim jestli je to oteklé atd. třeba? Možná se ptám jak trubka, ale fakt si to nedokážu představit, jsem tímto „uměním“ zatím zcela nepolíbená ![]()
ale už přes 10 let po něm toužím a až teď, jsem se k tomu konečně odhodlala ![]()
Já ho měla, už je to skoro 10 let
píchnutí sice bolelo jak prase, měla jsem nějakej blbej piercing, takže mi to píchal na 2×, no hrůza, ale zahojený jsem to měla hodně rychle…smrkání úplně v pohodě
vyndala jsem ho cca za půl roku nebo tak nějak a dirka mi zarostla až moc rychle…
![]()
@offi
Jako že se ti tim zásahem znecitlivil nos? ![]()
No ty bláho ![]()
A jak to pak dopadlo? Vrátila se citlivost, nebo jsi ho vyndala?
Nechápu jak se to namotá do náušnic..?
@Anonymní píše:
Ahoj, plánuju piercing, ale chci to do poslední chvíle tajit, tak prosím o zachování anonymity.
Ráda bych si nechala píchnout nos klasicky z jedné strany a zajímají mě zkušenosti těch, které ho mají nebo měly. Jak probíhalo hojení, nějaká negativa atd.? Jsem z Prahy, takže kdybyste měly tip na nějaký salon, kde to udělají dobře, sem s ním prosím
Jinak do mě ještě kolegyně ryje, že budu mít problém se smrkáním, že mi tam budou lézt sople - je to vážně tak?Díky moc za info
já už bych do toho znova nešla, bolí to jak čert a hůř se to hojí…navíc to neschováš
…jak radí @Antonie Bolavá nevytahovat před zahojením, já si ho omylem vyškubla a v momentě se ta dirka stáhla… jinak negativa? to poznáš v zimě
…a také při narkóze, dr.to nemají rádi…na začátku chvilku šilháš, ale zvykneš si celkem rychle ![]()
@klaaras
A proč jsi ho vyndala? Trochu se bojim toho, abych si ho nenechala píchnout, když po tom tak dlouho toužim a pak ho z nějakýho důvodu za pár měsíců nesundavala ![]()
Ja nos mela napuchlej asi 2 dny je to uz dlouho tak nepamatuju presne a to hojeni me trvalo snad pul roku ono jako to je ok rychle ale pokud by jsi to vytahla tak se to zatahne tak myslim to hojeni a chce to cistit a kroutit nausnici aby ti tam nezarostla
Taky jsem ho strašně dlouho chtěla až jsem si jednou řekla že to udělám. Mám ho už pár let hojilo se to docela dobře a rychle. A sople mi nikde nelezou
@Anonymní píše:
@offi
Jako že se ti tim zásahem znecitlivil nos?
No ty bláho
A jak to pak dopadlo? Vrátila se citlivost, nebo jsi ho vyndala?
Nechápu jak se to namotá do náušnic..?
Nevim cim to bylo jestli zasahl nejaky bod nebo ze mi to umrtvoval ale rok jsem necitila spicku nosu ne nausnici jsem nosila 3 roky pak jsem si nechala pichnout pusu a nevypadalo to hezky tak jsem ji vyndala uz ji mam venku 2 roky a furt tam mam diru jako prase. no jako ze ti tam zaschnou nudle a pokud si koupis tu nausnici s hackem tak to pri smrkani trochu prekazi a casto se to otoci a pak ti to trci z nosu tak doporucuju tu s tou kulickou
Ja ho mam uz 7 let. Hojeni nosu je oproti jinym mistum pomerne dobre. Zadny otok jsem nemela, jen cca dva dny trochu citlivější tu stranu nosu. Se smrkanim neni problem ![]()
Tenkrát to bylo složitý
bylo mi 18 a táta mi řekl, že když to nevyndám, tak se mnou už nepromluví…nevadí mu piercing v pupíku ani tetování, ale nos nepřekousnul…těch půl roku se semnou fakt nebavil, tak jsem to pro klid všech vyndala a teď musím přiznat, že jsem za to ráda
když se teď podívám na fotky, tak mi to vlastně ani moc neslušelo…a vadilo mi to při líčení make-upu…
@offi
Určitě nechci ten zahnutej konec náušnice, to mě děsí předem. Je mi jasný, že bych to tam nenarvala nikdy sama. Určitě bych šla do nějaký, která má rovnou „nožičku“ ![]()
Holky tak teda ještě otázka, když se zamyslíte, stálo vám to za to, šly byste do toho znova, kdybyste se mohly rozhodnout zpětně?
Ahoj, plánuju piercing, ale chci to do poslední chvíle tajit, tak prosím o zachování anonymity.

Ráda bych si nechala píchnout nos klasicky z jedné strany a zajímají mě zkušenosti těch, které ho mají nebo měly. Jak probíhalo hojení, nějaká negativa atd.? Jsem z Prahy, takže kdybyste měly tip na nějaký salon, kde to udělají dobře, sem s ním prosím
Jinak do mě ještě kolegyně ryje, že budu mít problém se smrkáním, že mi tam budou lézt sople - je to vážně tak?
Díky moc za info