Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych se zeptala zdy je tady někdo předsedou nebo ve výboru SVJ. právě zakládáme, tak jen pár maličkostí k poradě.
Správce - co chtít na co si dát pozor
1.Shromáždění - první shromáždění, chce notářka přesné datum vzniku svj? Nikdo nám ani na družstvu které nás zatím zpravuje a ni na KU nebyl schopen sdělit přesné datum, kdy družstvu poklesl podíl, takže netušíme zda jsem vznikli dle starého OZ nebo nového OZ
. K tomu poklesu mělo dojít na přelomu listopad, prosinec.
Stanovy - co dělat, když někdo prostě nesouhlasí se stanovami (jen tak z pelzíru) protože stanovy máme přímo jako nové„vzorové“ ač již neexistují, jsou vypracovány JuDr Příkopovou a skupinou právníků. Tenhle protiva je proti všemu a hází klacky pod nohy. Pokud ale nebude souhlasit nemůže SVJ být zapsáno notářem a vzniká co? Jak postupovat?
Ještě nějaké rady a porady co vás napadnou?
Díky moc.
Ten vznik nevim, ale o stanovach se hlasuje a staci nejake procento, vsichni nemusi byt pro.
@dorinka01 tak to jsme zavčasu koupili barák a zdrhli
Tak to bude dobrá sranda, my jsme se vždycky hádali jak koně i při schvalování na procenta ![]()
Taky bych nejraději zdrhla, ale bojíme se hypotéky, můj manžel je v tomhle strašný realista ![]()
My si s svj uzili tolik, ze jsem moc rada, ze jsme pryc. Po par podrazech jsme s nima komunikovali pouze pres pravnika ![]()