SVJ - je někdo člen výboru?

2275
26.3.14 10:37

SVJ - je někdo člen výboru?

Ahoj, ráda bych se zeptala zdy je tady někdo předsedou nebo ve výboru SVJ. právě zakládáme, tak jen pár maličkostí k poradě.

Správce - co chtít na co si dát pozor
1.Shromáždění - první shromáždění, chce notářka přesné datum vzniku svj? Nikdo nám ani na družstvu které nás zatím zpravuje a ni na KU nebyl schopen sdělit přesné datum, kdy družstvu poklesl podíl, takže netušíme zda jsem vznikli dle starého OZ nebo nového OZ :zed:. K tomu poklesu mělo dojít na přelomu listopad, prosinec.
Stanovy - co dělat, když někdo prostě nesouhlasí se stanovami (jen tak z pelzíru) protože stanovy máme přímo jako nové„vzorové“ ač již neexistují, jsou vypracovány JuDr Příkopovou a skupinou právníků. Tenhle protiva je proti všemu a hází klacky pod nohy. Pokud ale nebude souhlasit nemůže SVJ být zapsáno notářem a vzniká co? Jak postupovat?

Ještě nějaké rady a porady co vás napadnou?

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
novo123
26.3.14 11:12

Ten vznik nevim, ale o stanovach se hlasuje a staci nejake procento, vsichni nemusi byt pro.

• Citovat
  • Upravit
2275
26.3.14 18:06

@novo123 bohužel dle nového oz musí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.3.14 19:07

@dorinka01 tak to jsme zavčasu koupili barák a zdrhli :-) Tak to bude dobrá sranda, my jsme se vždycky hádali jak koně i při schvalování na procenta :palec:

• Citovat
  • Upravit
2275
26.3.14 19:20

Taky bych nejraději zdrhla, ale bojíme se hypotéky, můj manžel je v tomhle strašný realista :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.3.14 19:31

My si s svj uzili tolik, ze jsem moc rada, ze jsme pryc. Po par podrazech jsme s nima komunikovali pouze pres pravnika :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová