Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, brala jsem 6 měsíců HA Chloe. Přibrala jsem 7kg, otekla jsem, pátý měsíc užívání se dostavily i migrény a musela jsem HA vysadit. Nyní jsem po třech týdnech vysazení HA stále zavodněná i přesto, že méně solim, piju čaje málo slazené a více litrů za den (2-3). Taky jste měla některá se zadržováním vody v těle problém? Jak jste ho vyřešily a co Vám pomohlo? Za jak dlouho jste se přebytečné vody zbavily? Máte zkušenost s HA, která obsahuje tzv. odvodňovací hormon/složku drospirenon? Pokud ano, jak se HA jmenuje? Pomohla s odvodněním? Za jak dlouho? Nebo už jste HA vysadily napořád? Já stále váhám, zda mám časem zkusit jinou HA, která obsahuje drospirenon nebo se k HA už radši nevracet
Díky Všem za rady, zkušenosti a názory ![]()
Ja ji mám a posledni roky se mi nezdaji tak dobré jako kdysi, když to byla novinka kdysi jsem z toho dokonce hubla a ted nevim zda se mi, že kynu
boli mě hlava, prsa je to jed všecko
jinak ja kdysi na odvodnění brala furon, ale je na předpis a nebo bych ksuila lymfaticky čaj ten je super
@14111995 já s antikoncepci skončila úplně, když jsem ji vysadila povedlo mi se mi během půl roku shodit-i díky cvičení 20kg. Pak jsem začala znovu brát a i přesto, že jsem cvičila dál a méně jedla, za rok jsem všechna kila zase přibrala! ![]()
nehledě na to, že už půl roku neberu a nedaří se mi otěhotnět. Já už bych si prášky nikdy napsat nenechala. ![]()
@lednova.jita a jakou máš??? já mám zitra nčít další blistr, ale uvažuju pravě kvuli těm bolestem hlavy, prsou špatna plet a nedaří se mi zhodit ani po upravě jidelničku
ale beru ji 1,5 roku, tak nevim sakra to je dilema ![]()
Ahoj, já jsem brala YAZ a to byla jediná antikoncepce, po který jsem nezadržovala vodu a nepřipadala si pořád nateklá..
@martas22 já měla Regulon. Ale když tenkrát můj doktor měl dovolenou, tak ten, co ho zastupoval mi řekl, že je na mne moc silná. No nevím, je fakt, že jsem při ní měla víc problémů než jen migreny a hrozny přibírání ![]()
@martas22 píše:
Ja ji mám a posledni roky se mi nezdaji tak dobré jako kdysi, když to byla novinka kdysi jsem z toho dokonce hubla a ted nevim zda se mi, že kynuboli mě hlava, prsa je to jed všecko
jinak ja kdysi na odvodnění brala furon, ale je na předpis a nebo bych ksuila lymfaticky čaj ten je super
Nevíš kolik ten furon teď může stát? Pomáha rychle? Kde ti ho předepsali? ![]()
@lednova.jita píše:
@14111995 já s antikoncepci skončila úplně, když jsem ji vysadila povedlo mi se mi během půl roku shodit-i díky cvičení 20kg. Pak jsem začala znovu brát a i přesto, že jsem cvičila dál a méně jedla, za rok jsem všechna kila zase přibrala!
nehledě na to, že už půl roku neberu a nedaří se mi otěhotnět. Já už bych si prášky nikdy napsat nenechala.
Dík za zkušenost ![]()
@Kyslíková píše:
Ahoj, já jsem brala YAZ a to byla jediná antikoncepce, po který jsem nezadržovala vodu a nepřipadala si pořád nateklá..
Já právě uvažuji začít brát Nyssielu, která má prý stejné složení jako Yaz, jen je cca o 700,– levnější ![]()
@martas22 Prosim Tě, kolik je třeba toho čaje za den vypít, jak dlouho vydrží jedno balení? ![]()
Nestačilo by jíst nějakou zeleninu a ovoce? Některá zelenina hodně odvodnuje. Třebas mrkev okurka, zaroven je to zdravý a po HA by měl člověk nabrat nějaký vitamíny, protože mu to HA bere.
Ale zase s mírou aby se vitaminu nepředavkoval.
Jinak HA je svinstvo hlavne na žíly… já bych poradila jist fakt víc zdravýho, třebas i červenou řepu. ALe zase kontrolovat aby to nebylo jen odvodnovaní, pít se taky musi z dehydratace muze taky bolet hlava.
@14111995 píše:
Já právě uvažuji začít brát Nyssielu, která má prý stejné složení jako Yaz, jen je cca o 700,– levnější
Jo to je nežadoucí ucinek Ha ze se pak muze hur otehotnet. Kdo bere HA tak proste muze mit zdravotni problemy jako v tehotenstvi Ha to telo oblbuje ze je jako tehotne takze pak clovek nemuze otehotnet, s tim sou ale spojene zdravotní problemy.
Které mohou nastat zvlast u tech co jsou na to citlivější. Já bych to už taky nebrala.
Chtelo by to aby uz vznikla ta HA pro chlapy
i kdyz ty by to zase nebrali ![]()
@14111995 ja myslim, že furon ti předepisuje mudr a ten lymfatický čaj ten piju 2× denně a mě docela chutná
ja pravě váhám jestli mam vysadit nebo počkat… jenže na co čekat na trombozu???
mám tři děti a bojím se otěhotnění
Bych to vysadila. Nebo se poradit s mudr…
zalezi zda k tomu ma človek sklony nebo dedicne dispozice k te tromboze…
No nevim, co v rodině mame, ale je to hnus ta HA a co se bavím s holkama, co ji vysadily tak po delší době se cití vyrazně lepe
Jo lepší to nebrat. Proste nejsem zadna purytanka, ale škodit svýmu tělu záměrně nechci, ja to brala nez sem si o tom přečetla víc, navíc mi muj gyndař řekl, že tromboza je riziko každé ženy která bere HA, a řekl to jakoby se nechumelilo.
At si to berou ty chlapy kdyz sou tak chytry.
Proste kdyz sem to nevedela bylo mi to fuk, ale jak sem si o tom přečetla tak uz nikdy vic
.