Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jak už jsem psala výše, tak já ji užívám, přecházela jsem s HA Pramino - cca 6 let užívání, poté mi pan primář předepsal Lamyu, aby se mi ustálil menstruační cyklus. Tyhle minipilulky se berou v kuse, bez jakékoliv přestávky, s tím, že spousty žen mívají neustálé špinění či krvácení, já osobně jsem měla špinění čtrnáct dní po začátku užívání velmi často, ted beru již druhý měsíc a menstruace zmizela úplně (11 den mám zpoždění) tak kdo ví, jestli přijde. V lékárně mi paní sdělila, že tyto minipilulky nejsou až tak moc časté, protože malému počtu žen vyhovují. Takže když jdu s receptem do lékárny, musejí mne toto balení extra doobjednávat. Ale pokud se ptáž na nějaké negativní účinky, je to případ od případu, ale já na sobě nic nepociťuji, akorát ty ztráta menstruace. Příští týden se objednávám na gyndu. Pokud mi pan dokotr řekne, že je to zcela v pořádku, že při těchto prášcích nedostávám menses, tak budu užívat nadále. I když si myslím, že by se mělo čas od času to tělo pročistit… ale nejsem doktor, a uvidíme, co mi řekne on.
Pokud se budeš chtít na něco zeptat, napiš konkrétní otázku, ráda zodpovím. Hezký den, Tereza
Dobrý den mám zkušenost s cerazette a s azalii antikoncepcí. Beru jí co se dcera narodila tudíž dvanáct let. Problémy jen zřídka špinění způsobené kolísavou hladinou hormonu zanedbatelné. Ted mi pan doktor napsal lamya antikoncepci protože cerazette už není tak jsem zvědavá co bude následovat. Píšu to proto že všechny tři druhy antikoncepcí jsou na stejné bázi nedozrávání vajíček tudíš nemusíte čekat na menstruaci. Když bude vše v pořádku nebudete jí mít třeba vůbec. Já ji měla za ty leta asi třikrát. Kdzž vám menzes přijde berete ormálně dál podle dne pořád bez přetávky. Když je ustavičné dlouhé krvácení tak vám antikoncepce z nějakého důvodu nevyhovuje a je dobré ji změnit ![]()
Dobrý den jestli mohu reagovat na to prčištění těla bylo mi vysvětleno na gynekologii že to není žádné čištění těla. Když dozraje vajíčko začne se odlupovat sliznice začne krvácení aby vajíčko neoplodněné že vypudilo z těla ven takzvaná menstruace ale jelikož tyhle druhy antikoncepce v podstatě zabranují dozrání toho vajíčka nemá se co odlupovat ani vypuzovat tudíž k menstruaci nedochází tak to mi to vysvětlil můj pan doktor a taky mi řekla že cyklus 28 dní jsme si sami způsobily tím že jsme přetaly rodit děti a kojit děti v dřívějšíš dobách měly ženský menstruaci párkrát za život protože když kojily svý caparty tak je taky zpuštěný hormon kdy vajíčka nezrajou a menstruace není ale v žádném případě se na to nedá spolehnout ![]()
Já taky beru Lamyu asi zhruba 3 týdny a z toho už 11 dní krvácím nebo špiním. Myslíte, že mám zajít ke svému gynekologovi?
Já právě přešla s cerazette na azilia protože mi bylo řečeno že cerazette končí. Beru ho necelý měsíc a začla jsem krvácet tak jsem zvědavá jestli se srovnají hormony. Mám azalii na tři měsíce balení a poté už mi napsal lamyu z důvodu že je prý levnější než azalia. Takže jsem zvědavá co to semnou udělá. Počkám jestli přestanu krvácet když ne počkám tři týdny a potom zavolám doktorovi. Mohla bychom paní Petro vědět kolik ta lamya stojí u nás v lékárnách zatím není k dispozici pouze na objednávku a v počítači nemají cenu. myslím že stačí když doktorovi zavoláte a on Vám poví co dál. Já teda celé léta měla klid když jsem brala cerazette no tak jsem sama zvědavá co ted bude. Proč nenapíšou nějaký pilulky chlapům co? Já vim proč jsou nezodpovědný nezobali by je jako my my jsme ty slípky
![]()
Platila jsem 500 Kč za Lamyu. Zkusím za ním zajít a uvidíme.
Tak lamya je asi opravdu nejlevnější zatím tak jsem zvědavá zatím mi po azalii naskákalo pěkný akné mám celkem problémovou plet a ted to je ještě horší vypadám jak puberták ze školy ach jo ![]()
Ahoj, mám takový dotaz. Užívám antikoncepci Lamya cca 1,5 měsíce a teď jsem začala trochu „krvácet“ jestli se to takhle dá navzat. Intimku mám čistou, jen když jdu na wc a utírám še mám špinavý papír (doufám ze se neurazíte když jsem to takhle napsala, ale nevím jak jinak to napsat
) mám to takhle 3 dny.
Myslímže když špiníte tak to nic není někdy se to stává po těhle pilulkách není zde totiž vyloučeno že nemusíte mít menstruaci. Já ted ještě dobírám azalia to jsem za čtvrt roku špinila nepatrně jednou a potom už budu mít lamya tak jsem zvědavá, údajně fungují pilulky na stejné bázi. Pokad nešpiníte nějak dlouho jako třeba měsíc tak to nic není jenom se musí vyvážit hormony mi vysvětlil pan doktor ![]()
Zdravím:)
jsem šest týdnů po porodu císařským řezem a mudr. mi předepsal antikoncepci Lamya, tak jsem zvědavá…beru ji druhý den…tak doufám že nebudu krvácet…naposledy jsem krvácela v porodnici:)jinak jsem Lamyu kupovala za 470kč:)
Ahoj, já jsem po porodu dostala Nellya, po které jsem krvácela 2krát do měsíce takže mi doktorka napsala Lamya, po které 2krát do měsíce jen špiním
Mě by spíš zajímalo, zda někdo nemá podobnou zkušenost: po vybrání dvou platíček mám nahoře 4 kg přičemž do této doby jsem nikdy problémy s váhou neměla.
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s téměř novou antikoncepí LAMYA?