Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@peckova píše:
Zdravím. Máte někdo vymyšlený, co s deníkem bude až umřete?
A ty?
@tininas No právě nemám, ale děsí mě představa, že po smrti mé deníky někdo najde a bude si je číst ![]()
@peckova myslím, ze je celkem jedno, kdo si co přečte po naši smrti ne? Mam deníky po babičce a nečtu je. Je to z 90% nuda a důležité to bylo jen pro ni. Tak jsou zabalené na půdě.
@peckova Hele já dělám rodokmen. A deník nějakého příbuzného by byl jedna z nejlepších věcí, které by se mi mohly dostat do ruky. Takže bych ho nechal někde, aby ho tam mohl budoucí badatel najít.
@peckova píše:
@tininas No právě nemám, ale děsí mě představa, že po smrti mé deníky někdo najde a bude si je číst
No, to by mělo, ale třeba máš budoucím generacím, co říct/napsat. Například Franz Kafka si přál, aby jeho dílo (včetně deníků) bylo po smrti ničeno. Jeho nejlepší přítel Max Brod ho neposlechl - a teď - když řekneš Praha a spisovatel - tak - Kafka, Kafka. Má i své muzeum. A to nemluvím, o Karlu Hynku Máchovi - jeho perverzní deníky by rozdýchal jen málokterý dnešní „výstředník“ a víš, jak jsou populární?
Takže piš. Třeba máš potenciál.
Deníček.jsem si psala naposledy v pubertě ještě jako malá cácora. ![]()
Ale před pár lety jsem našla tátův deník z vysoké, kde si zaznamenával hodnocení holek a taky kde mají nejlepší pivo. Kvalitní četba.
![]()
Píšu si vandrknížky, už desítky let. Teď si ji nosím i na čekanou, tam je spousta času psát a kreslit. Doma nikdo česky pořádně neumí a tak to asi nikdo nikdy po mně číst nebude.
Píšu si každý den jednu větu, nebo slovo už od narození mladší dcery, předtím jsem si vedla deník a to od nějakých 13 let
já strašně ráda píšu
taky si chystám vlastní diář, něco na styl bullet journalu, jen ne tak přeumělkovaný. tam si zaznamenávám zajímavosti ze života holek, taky jednu větu nebo slovo denně ke každé a plánuju si dny. Co je třeba udělat, na jaké akce se chystáme a tak podobně ![]()
Pro všechny milovníky deníků přidávám odkaz na akci, na které si opravdu vyberete. Přijďte podpořit české tvůrce.
Ráda vás zvu na akci, kde bude na výběr spousta zajímavých zápisníků, diářů, bločků i mnoho jiných věcí.
edit admin: smazán odkaz
Píšu si deník už přes rok. Jsme nerozluční přátelé.
Svěřuji se mu úplně se vším a jsem k němu maximálně sdílná. Píši několikrát denně, vždy, když mám nějaké trápení, ale také třeba pocit radosti a euforie. Všechno výše zmíněné k životu patří. Beru to jako psaní knihy…své vlastní knihy života. Psaní celkově miluju.
Beru to však také jako čtení knihy… neustále, když do deníčku píšu, nebo v něm listuju, přemýšlím, jaké zážitky budou na jeho dalších řádcích/stránkách.
Nejlepší je stejně to, když si ten deníček otevřu a čtu si v něm ❤️️. Nádhera.
Ať žijí deníčky!