Píšete si deník?

Anonymní
11.12.14 16:30

Píšete si deník?

Zdravím všechny,

zajímalo by mne, zda je tu někdo, kdo si píše deník. Myslím tím klasický deník, kde zaznamenáváte nejen důležité události, ale i všechny své pocity, radosti a trápení.
Dnes jsem zcela náhodou narazila na své staré deníky z doby kolem mých 18 let a to tedy bylo počtení, úplně mi vhrkly slzy do očí, jak se mi po těch dobách zastesklo a nedalo mi to a pár řádků jsem napsala i teď. :)
Přijde vám to dětinské? Řeknete si, že žádné takové pocity, které byste nemohli říct nahlas nemáte, se vším se třeba svěřujete partnerovi, nebo některá naopak píšete celý život a berete deník něco jako rozmlouvání se svým vlastním srdcem?
Ještě dnes si vzpomínám, jak mi to vypsání se vždy pomohlo a teď vlastně nechápu, proč jsem přestala… :)

Jak to máte vy?

(Snad nebude vadit anonymita) :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
11.12.14 16:38

Nepíšu, ale asi začnu psát paměti, vydalo by to na román :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.14 16:39

Nepíšu, psala jsem si v pubertě, to je počteníčko  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
11.12.14 16:39

Bych se bala ze ho nekdo najde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
11.12.14 16:40

Ja si pisu denik, ale kdyz me neco stve…kdyz ne, prestavam psat. V roce 2006 jsem si takovy psala a bylo tam zrovna potkani a zamilovani se s nynejsim manzelem. Chybi mi ta lasky bez starosti. „proc mi nenapsal“?

• Citovat
  • Upravit
4984
11.12.14 16:40

Psala jsem, ted uz moc neni cas ale chtela bych pokracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
11.12.14 16:41

Já se chystám psát od nového roku :D Ale mám několik deníčku z puberty. Už se těším, až se jednou dostanu na půdu, tam bude takových pokladů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.14 16:43
@marmelada78 píše:

No to je pravda, to bych vážně nechtěla, v myšlenkách nejsem asi zrovna ideální manželka, ale existují i na zámek. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1862
11.12.14 16:44

Teď nepíšu, ale mám spoustu deníků z mládí. To je krásný čtení! Občas, když jsem sama doma, je vytáhnu, dám si decku, čtu a vzpomínám :-) A popravdě přemýšlím, že bych zase psala, ale nějak není čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.12.14 17:04

Také jsem si psala kdysi deník, ale je už to strašně dávno. Poslední jsem psala tak ve 25 letech, když jsem byla zamilovaná. :) Dneska by mě to už asi nebavilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
11.12.14 17:07

Nepíšu, ale jako mladá jsem psala na táborech, to je počteníčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.12.14 17:12

Ahojky, já si deník píšu :lol: V dětství a v pubertě jsem to nikdy dlouho nevydržela, ale teď je to jiné :mrgreen: Když si nemůžu na něco vzpomenout tak kouknu a vím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
11.12.14 17:26
@marmelada78 píše:

Ja taky. Deniky nepisu, drivejsi jsem zlikvidovala.Pisu jen synovi denik. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.14 17:29
@Jitka 13 píše:
Ahojky, já si deník píšu :lol: V dětství a v pubertě jsem to nikdy dlouho nevydržela, ale teď je to jiné :mrgreen: Když si nemůžu na něco vzpomenout tak kouknu a vím :dance:

A máš nějaký se zámečkem? Nebo jen dobře schovaný? :)

• Citovat
  • Upravit
3776
11.12.14 17:52

Ne, nepíšu si nic takového.

Ale moje maminka byla v tomto naprostý „přeborník“ - psala si deníčky, je jich asi 42, takových malých tlustých sešitků - a ona opravdu psala, co zažila KAŽDÝ DEN!! Je to opravdu unikátní, protože je to i doba před mým narozením, pak jak prožívala těhotenství, porod atd. - se mnou i s 2 roky starším bráchou. Dočtu se tam úplně všechno - je to den po dni, co zažila…Nechápu, kde na to brala čas - ale většinou to teda psala v práci ;). Maminka zemřela, všechny deníčky mám u sebe, bylo to přes půl roku práce, než jsem to všechno přelouskala, je to navíc psané obyčejnou tužkou - takže další rarita, že se to tak dochovalo, nejstaršímu deníčku je přes 40 let…Jsem hrozně ráda, že tohle po mamince mám, je tam prostě VŠECHNO - včetně jejích pocitů, intimností, psala i básničky atd…je to opravdu unikát, jinak se to nedá nazvat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová