Pískání při dýchání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
30.11.10 18:59

Lowel: Já mám Ventolin. Darkovi je 7. měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.11.10 19:01

to jsem dnes češtin

:roll: , zítra si pak skoč k doktorce a řekni jí příznaky, pokud jsi použila sprej, řekni jí to a jestli se sklidnilo. Ještě koukám máme doma jeden, šedý, ale název už je smazaný, ve složení je však to samé i koncentrace, ten má zase ta mladší tříletá, má ho od třech měsíců, takže taky žádný drasťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
30.11.10 19:03

Dcera měla ventolin od 9 měsíců tak možná by to taky mohl, ale já myslím že pokud není nějak moc dušný že to do rána počká ale určitě bych ho hlídala, dcera mívala taky tyhle pískoty a bylo z toho astma. Jako malá přímo záchvat neměla jen pískala že jsme to slyšeli přes celou místnost, myslela jsem že na ni jde nachlazení 8-o , no tenkrát jsme ještě internet neměli. Ale je fakt že malé děti někdy pískají i nosem, tak držím palce at to nic není. Nebo ještě mě napadlo fakt poslechnout uchem průdušky! Případně někam cinknout na pohotovost pokud to tam fakt nějak víc píská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.11.10 19:04

koukám

ventolin, to je on, zkus mu ho dát, pak tak za hoďku dvě písni jestli je to lepší. Jen se nesmí dávat inflamide- ten máme jen pro případ nouze to je drasťák i na zápal plic ten obsahuje kortikoidy, ventolin ne ten je na jiné bázi. Zkus a uvidíš, a neboj Teta je primářka ORL ta by nám nic drastického nedávala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.11.10 19:05

Ne ne tolik to nepíská, vlastně musím ležet přímo u něj abych to pískání slyšela, takže nijak drastický to není…

No s tím nosem jsem to asi zavrhla, páč ve spánku vlastně dýchá nosem ne? A vůbec nepíská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.11.10 19:09

Haňulíku

tím ventolinem opravdu nic nezkazí, dávají ho úplným miminkům, jen jsem zvědavá jestli zvládnou bez aerochamberu :nevim: , malej nesmí řvát, nebo řvát ano, ale počkat na nádech a stříknout, stejně pak bude muset k dr. A astma jako takové se diagnostikuje až testy kolem 2 let věku, před tím je to většinou takovéto astma po zápalech plic a průduškách,bohužel se to dědí, ale dneska už je to se sprejem většinou jen sezonně. Tenhle smog nepřispěje nikomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
30.11.10 19:28

Jo taky myslím že ventolinem nic nezkazí. Se tu tak trošku usmívám nad tím že inflamide je drasták, no je to kortikoid a právě ten dostala dcera taky v 9 měsících, bohužel a brala ho denně, ale ten by ted nepomohl je na delší lečbu a ne na akutní stav. Jen teda bez chamberu neumím ventolin vdechnout ani já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.11.10 19:35

Holky, já mu ho dávat nebudu. On stejně spí a teda taky si neumím představit, jak bych to do něj rvala :-)

No počkám do zítra a pak dám vědět, jak dopadl.
Každopádně děkuju, sice teda odpovědi ne zrovna pozitivní, ale aspoň vím na co se mám připravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.11.10 19:36

si z toho nic nedělej

:mrgreen: já to učila před měsícem 46 letýho manžela a 76 letou tchýni, která tvrdila, že ona alergii tedy nemá a chrchlala hůř než nás pes :-P , po nástřiku se jí ulevilo hned, sama si totiž naordinovala léky na zklidnění kašle, že má chřipku, jen ta chřipka trvala 2 měsíce :roll: a pořád tvrdila, že můj manžel teda její syn astma nemá a holky to mají po mě :lol: . já alergie tedy nemám žádné, zato manžel i kožní, atkže jsem se tomu musela smát babča dědí astma od vnoučátek :jazyk: . Teď je babča až v lázních s astmatem kam se krásně dopracovala samoléčbou :zed: .
jo ty kortikoidy jsou svinstvo, ale zase když to zabere :nevim: blbý je jen to, že to tělo hůř odbourává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.11.10 19:38

tak ho nebuď

jestli to není tak akutní, počkej do rána k dr.voštěpce :wink: a neboj, naše mladší s tím bojuje jen jednou do roka v tomhle období, jinak má pokoj, jö topná sezona a uhlí v okolí :mavam: měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
30.11.10 19:50

zánět průdušek nebo astma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
30.11.10 20:19

Já pískám takhle při astmatu:(. Tak snad se to u malýho váže jen k té nemoci ještě. Ale když pískám, tak fakt cítím úzké dýchací cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.12.10 15:04

Ahoj, tak sme se vrátili od doktorky a na poslech nikde nic nemá..jak na potvoru ani trochu nepískal zrovna, když sme u ní byli.

Takže moc představu nemá no. Každopádně si myslí, že by to mohlo být z mrazu. Jé to já vlastně nenapsala, že je po operaci transpozice velkých cév a ony ty mrazy prej nedělají dobře a zužují tu trubici. Neumím to vysvětlit, prd tomu rozumím.

Jinak kdyby začal víc pískat, mám dát fenistil kapky a kdyby se to nelepšilo, uhánět na pohotovost nebo zase k ní. Tož tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misak123
1.12.10 15:15

Drzim palce, ja jenom zasnu, jak tu nekdo muze doporucovat takovemu mrnousovi „na blind“ neco jako Ventolin. :-? Jednak se muze standardne od 4 let a za druhy je to silny lék, který ma dost kontraindikaci. Hlavne! co se kardiovaskularnich onemocneni týče. Primlouvam se za to, abys s tim rozhodne neexperimentovala. Jak jsem procitala tu diskuzi, tak me to docela vydesilo, jeste zes mu to nedala. Treba by se nic nestalo, ale…

• Citovat
  • Upravit
20296
1.12.10 15:21

To já bych to jen tak nedala. Taky jsem si četla na netu že se může od 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí