Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, prcek spí většinou na levém boku
Vlastně čelem k oknu a do místnosti, na druhé straně má zeď, tak ho to asi na pravém neba ![]()
A jinak vůbec preferuje různé strany, např. „jak jsi velikej“, udělá jen jednou rukou-pravou. Já to nijak neřeším. Když se začal přetáčet na bříško, tak taky dlouho jen na jednu stranu.
já nevím, mě připadá že ho moc pozoruješ, náš mladej měl taky oblíbenou jen jednu stranu a má doteď, usíná na pravém boku. A já taky většinou usínám stále ve stejné pozici a nepřipadá mě to divný. S tou nožičkou nevím, nějak si to neumím představit. Ale zase na druhou stranu se říká že matka má zvláštní instinkt na to že něco nemusí být s dítětem v pořádku, je na tobě jestli s tím někam půjdeš a nebo to necháš být. Doktorkou nic nepokazíš ale abys tam zase nelítala zbytečně
![]()
Tak náš mladý pán spí jak se mu to hodí, procestuje v noci celou postel, takže chvíli je na zádech, chvíli na břiše, pak napravo, pak zase nalevo, někdy spí s vyšpulenou prdelkou, asi mě nepřekvapí, až ho najdu zavěšeného jako netopýra
Ale jinak měl období, kdy dával přednost pravé straně, tedy v bdělém stavu. Když si tak uvědomím, tak já mám také svou oblíbenou polohu v posteli, takže si myslím, že je to normální. Pokud ti to dělá starosti, tak bych na další poradně se doktorky zeptala, ale jinak si myslím, že to přejde. ![]()
Dcerka má oblíbenou levou stranu, spala tak, že byla do místnosti, a teď i když má postýlku jinak, tak spí pořád na levém boku, jednu dobu spala jen na břiše a většinou s vyšpuleným zadkem, ale od té doby co má ten malý placatý polštář, spí víceméně na boku.
Spí různě - na zádech, na boku, na břiše, hodně cestuje. Nejradši ale si pod sebe nachamtá peřinku a spí na břišku s vystrčenou prdkou nahoru, ale to asi většina dětí ![]()
chachá a já si naivně myslela, že spaní s prdelkou ke stropu je úchylka jen našeho dítětě ![]()
MaryClementine píše:
chachá a já si naivně myslela, že spaní s prdelkou ke stropu je úchylka jen našeho dítětě
určitě ne, taky dost často tuto pozici u malýho vidím ![]()
Poslyš- nějak moc to řešíš. Každé malé dítě umí různé věci lépe na jednu stranu než na tu druhou.
Pokud se ti v noci přetáčí na bříško a máš strach, že se jí něco stane, tak jí kup ten spací pytel- to jí to trochu znemožní.
jinak bych to neřešila
![]()
veselabaculka píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat. Jak spí vaše děti? Naše malá se naučila přetáčet a převážně spí pořád na pravé straně na boku- na druhou stranu se přetočí taky, ale na tuhle většinou. Nemám to radši říct doktorce. A třeba když je na zádech a začne kopat nohama, tak jen tou pravou nohou:-( Není to divný?
Naše mimi taky preferuje pravou stranu.Hlavně hlavičku, ouško už má oležené. Doktorka říkala ať ji přetáčíme a podkládáme aby ji nemohla otočit.Prý to může mít vliv ne celkový vývoj.
Ahojky, chtěla jsem se zeptat. Jak spí vaše děti? Naše malá se naučila přetáčet a převážně spí pořád na pravé straně na boku- na druhou stranu se přetočí taky, ale na tuhle většinou. Nemám to radši říct doktorce. A třeba když je na zádech a začne kopat nohama, tak jen tou pravou nohou:-( Není to divný?