Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
můžu se zeptat, jaké máte aktivity v tomto krušném období? Už teď mám pocit, že mě ten můj cipísek ukamenuje, že nejdeme ven…a to mu jsou teprve 4 měsíce ![]()
Mně to malá snáší docela dobře (6 měsíců), ale ten starší o dost hůř
(4 roky). Jinak převážně se převaluje na dece a my si s ní hrajem aby jsme jí zabavili. Popř jí dám do kočárku na chodbě, kde přitápíme až večer a vozím a vozím a vozím, dokud není v limbu ![]()
a proc nejdete ven - u nas je krasne - slunicko, zasnezeno a -2 stupne pod nulou…
Jinak ja teda chodila i v daleko vetsim mrazu, ven jsme nesly jen kdyz byla inverze - u prvni. U druhe jsme proste musely i tak - pro segru do skolky se jit muselo…
Aneb neni spatneho pocasi - jen spatne obleceni ![]()
ráno po mlíčku jí buď nechám v postýlce když je unavená a šmudlá si kukadla, takže buď une a nebo jí přenesu do ohrádky kde má hračky a tam si s něma šermuje před očima. Já zatím uklízím, vařím ap. v jedenáct je oběd - příkrm, po tom se jde nekompromisně hajnout a to do cca půl druhé, to ji přebalím, dám mlíčko a vyrážíme ven, jinak bych večer byla zralá na odbornou pomoc
Když to počasí dovolí, jsme venku až do půl páté, včera jsme hodinu a půl obcházeli malinké neprohrabané sídliště a měla jsem toho plné kecky, ale nedokážu si představit, že bych ven nešla. Večer jí bavím ukazování, prděním na příško, hrazdičkou, lehátkem…prostě čeho se chytne
Jinak budeme po vánocích chodit plavat, takže aspoń malinká změna. Na cvičení nechodíme, máme MC daleko, to bych chtěla až bude větší, teď si nemyslím že by to mělo nějaký extra smysl. Myslím, že jinak se toho moc dělat nedá ![]()
nám je necelých půl roku, včera, když chumelilo vzala jsem si Babybjorn na břicho a courali jsme městem s deštníkem nad hlavami
jinak se těším na vozík za běžky, dá se použít i jako kočárek do sněhu. Malá na snížek koukala a usmívala se. Takže si myslím, že jí nic nevadilo. Hodinka, dvě venku to musí být.
Tak u nás chce ven taky jedině ten starší
Matesovi je to celkem jedno.jeho ted největší zabava je brát hračky Kubovi ![]()
no my ven nechodime, protoze je proste ven neodtahnu a v poho, proste si hraji a kdyz maji potrebu, matka se taky zapoji ![]()
Tak já nevím, ale mám skoro půlroční dcerku, a jí je opravdu šumafuk, jestli jde ven, nebo ven.
Ven se jít jednak nemusí, a druhak nemůže, sourozenci i já choříme. Takže se nejde nikam.
Až vyzdravíme, zachumlám malou do šátku a děcka si to užijí, pokud nám to ovšem do té doby neroztaje.
EDIT: Ale omlouvám se, mluví se mě (n)emoce, že nemůžeme jít, protože jinak bychom se větrali, až bychom brečeli
.
Příspěvek upraven 30.11.10 v 10:37
Já s malou taky chodím ven, musím alspoň jednou denně, nejlépe po obědě. Venku není ještě taková zima abys nemohla s kočárem ven. ![]()
Malá si začíná stoupat a už sama sedí tak si zábavu vždycky najdeme - hraju si sní na dece.
Taky myslím, že můžete klidně chodit ven, pokud nebude nějaká vánice nebo -15… Samík byl starší, ale chodili jsme i na sáňkách. Ne, že by to nějak extra prožíval, ale byla to změna ![]()
Angua píše:
Taky myslím, že můžete klidně chodit ven, pokud nebude nějaká vánice nebo -15… Samík byl starší, ale chodili jsme i na sáňkách. Ne, že by to nějak extra prožíval, ale byla to změna
jé to je super
, čím jste tam tu sedačku přidělali?
rybkabezvody píše:Angua píše:jé to je super
Taky myslím, že můžete klidně chodit ven, pokud nebude nějaká vánice nebo -15… Samík byl starší, ale chodili jsme i na sáňkách. Ne, že by to nějak extra prožíval, ale byla to změna, čím jste tam tu sedačku přidělali?
Takovým tím batohovým popruhem - přes ty otvory, co jsou na bezpečnostní pás a dole zavázat (a vzadu jsem to taky nějak přidělávala k té ohrádce, už si nevzpomínám) nebo gumicukem by to šlo… Jako není to, že by se s tím dalo poslat dítě samotné ze svahu, ale na takové tahání po procházce to stačilo a bylo stabilní dobře…
Ja sla s pulrocnim miminem i v -15 pro segru do skolky - sli jsme teda v poledne, kdy bylo „nejtepleji“ - v kombineze, fusaku Aesthetic, dece pres fusak a krytu na korbicce to prezila celkem bez uhony - naopak chrnela jak dudek ![]()
Díky za reakce…protože ty názory, že ven bych s ním pod -5 nesměla…nevím, nevím. Už teď je právě protivnej, protože jsme naučený denně chodit ven. Zabavuju a zaměstnávám ho myslim dostatečně, to spíš já pak večer odpadávám
a jsem snad zralá na Chocholouška…Tak super, vyrazíme tedy ven…to se ale budou shazovat kila v tom tahání kočáru ve sněhu ![]()