Jak připravit rohlík

175
30.11.10 13:42

Jak připravit rohlík

Ahojte,
chtěla bych pomalu začít na snídani dávat malé rohlík třeba s lučinou, ale nevím jak na to. Malá ještě nemá zoubky, tak nevím, zda to nevadí. Ale k přípravě: rohlík rozpůlím, namažu lučinou a jen ten vnitřek dávám malé po kousíčkách do pusiny a zapít čajíkem? A jak to řešit, když někdy se mi malá vzbudí o půl sedmé a doted jsme dávaly UM a pak šla ještě tak do osmi do postýlky a v devět jsme dávaly svačinku. Ted jak jí začnu dávat ten rohlíček, mi už asi nepůjde spinkat v těch půl sedmé. Jak to řešíte vy. Ráda bych si ale zachovala to vstávání tak pozdě. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
30.11.10 13:46

Naše malá taky neměla dlouho zuby, přesto měla pevné dásně a dokázala toho dost rozmělnit. V tomto věku už dokonce i kousky kuřecího masa. Proto nemusí vadit, že nemá zuby. Každé dítě je jiné, mému staršímu to vadilo, dlouho se dávil a rohlík byl schopný jíst až někdy pro roce.

Já jsem rozkrojila, namazala, nakrájela na kousíčky a dávala do pusy vše, nejen ten vnitřek. Malá to zvládala. Přesnídávky a kaše nejedla nikdy.

Co se týče UM, neporadím, já jsem kojila. Ale mám tu vyčteno, že maminky dávají jako první snídani po probuzení mléko, potom případně ještě krátký spánek a po probuzení ten rohlík s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.11.10 13:47

Já v tomto věku dávala rohlík ještě samotný, lučinu stejně nechtěl, kousky mu dávat, to ho navalovalo, takže vrazit do ruky rohlík, já měla klid a on byl spokojen.
Jinak rohlík nakrájet na kolečka podle mě, případně půlkolečka a zkusit, zda si bude brát sama, je to praktické, že se pak dítě nají samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
30.11.10 13:50

Já dávala půlku do ruky, malý se naučil velmi rychle ukusovat, teď kdybych mu dala půlku rohlíku jen tak do ruky, tak ji sní dřív než se otočím, proto mu ho krájím na kolečka, namažu máslem nebo lučinou a kolečka ještě rozpůlím. Bere si sám a já se tak můžu věnovat něčemu jinému a nebo taky snídat :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
30.11.10 13:59

Ze začátku jsem jí lučinu rozmíchala s trochou mlíka, aby to mělo tekutější konzistenci a lépe se jí to polykalo. Zapít sem tam, rozhodně nedávám zapíjet každé sousto.
Ráno po probuzení dostane sunar (dejme tomu v 6.30), snídani=pečivo má až kolem půl osmé, v osm. Po sunaru už bohužel neusne, ale je od ní chvíli pokoj a já se v klidu obleču, umyju, nachystám jídlo pro nás všechny, uvařím čaje a pak teprve snídáme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
30.11.10 14:13

Po prvním probuzení dát mlíko, po 2. probuzení ten rohlík. Pokousat bez zubů to jde, děti stejně žvýkají dásněmi (starší syn měl první zub skoro až v 15-ti měsících a jedl všechno). Rohlík jsem zpočátku krájela na kolečka a pak podle velikosti ještě půlila nebo čtvrtila.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.11.10 14:29

My jsme jeli s UM na snídaně až do 3,5 roku, než nám zjistili alegrii…
Každé ráno dosal láhev mlíčka, časem kakaa, byl to takový zvyk a až pak později, cca od ročku k tomu ještě přibyl rohlíček, chlebík a tak. Ale „mijo“/„kakaečko“ muselo být i když už začal chodit do MŠ :-)

A pokud malé stačí zatím mlíčko, pak ti ještě usne, tak bych rohlíček nechala až po druhém probuzení, vždyt se obě vyspíte a o nic nepřijde, když pečivo dostane později.

;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
30.11.10 14:33

My jsme celkem dlouho dávali ráno mlíko, klidně bych ho na tvém místě dávala dál, ten rohlík může mít ke svačině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.11.10 16:08

Holky, díky moc. Zítra to vyzkouším. Ještě mi jedna známá poradila, pokud by to nerozmělnila v pusině, tak rohlík v mlíčku. Tak to taky pak zkusím.
Každopádně díkes :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky