Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky od kdy jste začaly učit mimi pít z normálního hrnku?Jo a kdy jste vyměnily plastovou lžičku za normální?
ahoj…jime prevazne porad plastovym…kdyz jsme nekde na navsteve nebo v restauraci tak teda kovovym (tyhle vyjimky uz cca od 7 mesicu) a hrnek…no tak umi se z toho napit tak od 10 mesice (to jsme zacli obcas zkouset)…ale ze bych ji dala hrnek at pije..tak je to vsude a nenapije se…takze to ma s tim pitkem. nebo brcko.
No my mame 2,5 roku a taky porad jime s plastovymi.Jak s malou tak i velkou
.
my máme 2 a 3 měsíce a krom polévky jí sám,normální dětskou lžící a vidličkou.Z hrnku pije sám asi tak půl roku.
Já plast a kov střídám, jak to přijde pod ruku. semtam už měl kovovou od 7-8mi měsíců (návštěvy, babičky, dovolená). Nijak to dítěti nevadí.
Z normálního hrnečku pije ráno mléko od 11 měsíců. Poslední dobou si ho už drží sám ( dávám málo mléka a postupně dolévám). Čaj pije stále z pítka s brčkem, ale často „krade“ můj čaj z hrnečku položeného na stole. dost často to ale končí nehodou. ![]()
já koupila super věcičku, hrneček od lovi, z normálního hrnečku teda pije ale musím jí ho držek jinak by všechno skončilo na zemi:-)
Maminky, prosím je nám půl roku pryč, pijeme z flašky už docela dlouho, chci se zeptat pijete v sedě UM nebo v leže???a kdy jste začli dávat z hrnku???
Umí pít z hrnku od 4 měsíce, zatím dávám jíst z plastové lžičky.
Malému je rok a půl a třeba večer pije UM v posteli vleže. Teda držíme mu lahev a on pije ale leží. A ráno mu to dávám vsedě na mém klíně. Taky mu tu lahev držím, máme to tak zajeté a všem nám to vyhovuje. A pití z hrnku neumí dodnes. Všechno do sebe kope, jako když dospělý pije panáka, takže mu naleju jen na dno malého hrníčku a on to do sebe kopne
. Jinak pije z lahve od MAM, ta má takové to pítko a z toho už pije sám. S lahví teda nesmí nikam jít sám, to vodu hned vylívá, je to hrozná zábava ![]()