Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj (nevím jak oslovit
)
Manžel tuhle pityriasu ma, a buď na to dostane od obvoďáka předpis na takové dvě vodičky z lékárny (strááááášně smrdí!!!), ale pomáhají.
A nebo předpis na Pevaryl - ale nějaký druh na tyhle plísně, není to ten, co se píše miminkům na opruzeniny. Ale vypadá skoro stejně (bílá tuba s modrým pruhem, myslím).
Jinak nevím, jak Tobě, ale manželovi se pityriasa dělá hlavně když se oteplí, a on se buď zpotí a má neprodyšné oblečení, a nebo když nosí trička z uměliny.
A tak mu sháním věci 100% bavlna.
Vždycky to zmizí, za nějaký čas zase objeví, ale jinak to nic nedělá, a každý doktor nám zatím tvrdil, že to není ani přenosné.
ahoj
Jo ale teda mám pocit, že ani jedno se nesmí používat při kojení. Což nevím - jak ty to máš. manžel jako samozřejmě nikdy nekojil
)
Pitrisku fakt nikdy nekojil? To je ale krkavec ![]()
![]()
![]()
![]()
L.
PS: Promiň, fakt jsem neodolala
Ale zvedla jsi mi prima náladu ![]()
Ahoj,ja tuhle nemoc mám .. doktorka mi předepsala léky a taky mast … není to přenosné .. zahojí se ti asi po třech až čtyřech týdnech ![]()
Ahoj, dostala jsem informaci od lékařky, že infekce Pityriasis rosea je často způsobené novým prádlem, které nebylo vyprané. Ano, prostě je možné, že si člověk koupil oblečení nakažené virem. ![]()
V mém případě to byla košilka z New Yorkeru, kterou jsem si při cestování bez praní vzala hned na sebe. Chyba. Rozjelo se to hodně, takže mám kortikoidovou mastičku (Elocom) a na zklidnění ještě Tanno-Hermal Cream.
Při slabším průběhu to vymizí samo, ale někdy je to už hodně akutní, tak to nechce podcenit a konzultovat s lékařem. A hlavně prát nové prádlo!
Ahojky, víte někdo něco víc o téhle kožní nemoci? Na netu toho je strašně málo. Mě doktorka řekla,že mám alergii na něco, ale já mám pocit,že mám spíš tuhle pityriasis dle příznaků. Jak urychlit hojení?