Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer,
ráda bych si občas dala večer víno nebo pivo. Kojím a zajímalo by mě jak to děláte vy?
Večer bych normálně nakojila a pak si dala „do nosu“
Malá se budí jak kdy, někdy ve 3 ráno, někdy ve 4, někdy až v 6. Moje otázka zní, kdy odsát mléko? Hned jak dopiju a nebo vstanout třeba v 1 ráno a až potom? Nevím kdy bude alkohol v mléku ![]()
Pokud si dáš občas skleničku na chuť, tak to nemusíš řešit. Ale pokud se chceš pravidelně nalívat, tak radši přestaň kojit.
Piti alkoholu pri kojeni je tabuizovane z jineho duvodu, nez ze bys opila miminko-protoze to v podstate nejde. Kdysi jsme to pocitali s prateli (vsichni zdravotnici) a i kdybys mela promile v krvi a nakojila dite, ktere je hodne hladove (rekneme 200ml mleka), tak porad dostane mene, nez kdyz mu das par kapek detskeho stoptussinu
Je to ale proto, ze opila matka muze kit problem se o dite postarat-vzbudit se vcas, kdyz place, prilehnout ho apod. Takze pokud vis, kde mas miru a co to s tebou udela po delsi dobe abstinence, tech par sklenek dej. Ale bacha. Ja jsem zenska jaho hrom, vina zvladnu i dve flasky kdyz na to prijde a jsem v pohode, ale po rocni pauze tehu-porod-kojeni me oddelala i jedna sklenka vina.
Samozřejmě nechci pít každý den
To bych snad už ani nezvládla
Ale o víkendu si dát. A mám strach i po té 1 nebo 2 skleničkách aby to nebylo v mléce, tak pro klid duše bych radši odsála, ale prostě nevím kdy.
Já si jednu nebo dvě skleničky dala nebo i velké pivo, nebylo to pravidelně, ale jednou za čas večer bez problémů ![]()
@LucieM34 píše:
Samozřejmě nechci pít každý denTo bych snad už ani nezvládla
Ale o víkendu si dát. A mám strach i po té 1 nebo 2 skleničkách aby to nebylo v mléce, tak pro klid duše bych radši odsála, ale prostě nevím kdy.
Neodsavej, je to hloupost. V mlece je stejne promile alkoholu, jako ve tve krvi. Pokud zvladas zakladni matematiku, tak si to spocti ![]()
Normálně bez vycitek si dat 2-3 skleničky vina s potom kojim. V mleku toho alkoholu je stopové množství, rozhodne ho tím neopijes.