Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ještě jsem zapomněla dodat, ze pokud pres den usne, spi maximalne 45 minut. Je fakt zazrak kdyz spi hodinu, ale dele ne. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem už opravdu zoufalá a doufám, že mi tady někdo poradímám syna, kterému jsou 3 měsíce. Už tak měsíc před každým usínáním hystericky řve, vzteká se a to trvá třeba i hodinu a půl. Jak ve dne, tak i večer před spaním. V noci se budí 2× na jídlo, ale to se napije mléka, dam odrihnout, položím do postýlky a usne sám. Ale jinak je to hrůza. Pokud nespi je v pohode, smeje se, hraje si, povídá. Ale tak za hodinu uz ho to prestane bavit a zacne knourat. Chci ho uspat, ze je unavenej, ale kdepak, hysterak. Zkoušela jsem snad už všechno. Dát ho spát třeba po hodině, nebo až po dvou (aby byl vic unavenej), po jídle, nosím ho ve všech možných polohách ale v žádný se neuklidní, davam mu plinku aby se s ni mohl smudlit, plysaka, polozim ho do postylky, pustím šum, kolotoc, hvezdicky na strop, zpivam, povídám mu, hucim všemožně a nic nepomaha. Občas když ho otočim aby videl, tak se chvili uklidní, ale pak zase začne knourat a je videt, ze je unavenej. Ale jakmile ho položím na ruku, zacne opet hystericky rvat. Nenechavam ho vyplakat, na to nemam srdce, a kdyz uz jsem fakt na nervy a rozhodnu se ze ho necham, maximálně za 5 minut jsem u nej a snazim se ho opet konejsit
v kocarku nebo v aute nema problem usnout do 5 minut. Ale doma neusne nikdy bez hysteraku. Prdiky odchazi, stolice taky každý den nekdy i 2×, po kazdym jidle odrihne. A je jedno jestli je klidny den doma, nebo nekde na navsteve u rodiny. Je to takhle posledni mesic porad. Uz fakt nevim co delat
prosim o radu
Vydrž to. Přejde to! Nechceš ho ve dne doma uspavat v kočárku, když v něm usíná dobře jak píšeš. Já malou uspavala v náruči a kolem toho třetího měsíce jsem zjistila že jí to není pohodlný a začala ji uspavat v kočárku a je klid…
A ani v kočárku doma neusne? Dcera měla taky období, že jsme ji museli i doma uspávat v kočárku. Ale musela jsem ji obléknout jako ze jdeme ven, a strčit do fusaku, jinak to prokoukla, pak okno dokořán, a drndat přes práh, a usnula. Dnes se dají navíc koupit ty automatické houpátka na kočárek, to je super, jak to vibruje a dítě usne hned. To tenkrát nebylo.
No díky za radu, ale moc mi nepomohla
vím ze tak někdy může být, ale ze je to uz měsíc v kuse a pri uplne kazdym usinanim. Kdyby to bylo obcas neresim, ale uz to opravdu psychicky ani fyzicky nezvládám. Záda uz jsou v háji, krci pater take a bolesti hlavy nesnesitelny
![]()
Bydlime v panelaku ve druhem patre bez vytahu a misto na kocarek tu uz take neni ![]()
Vibrační lehátko mame take
nepomaha, naopak vztek, ze jsem ho tam odlozila
A v kocarku spi pokud jede. Jakmile se zastaví do 30 minut je vzhuru
uz fakt nevim, co dalšího vyzkoušet, uz me nic nenapadá. Oblekat jako ze jdeme ven jsem taky zkusila, jednou to zabralo (velka radost
) dalsi dny uz bohuzel nic ![]()
Ja se vecpu, radu nemam-jen to mam totalne stejne, byla jsem se i ptat chlapa jestli sem nahodou nepsal on. Jen masi holcicce je mesic. A ja sem uplne znicena, pripadam si jako nejvetsi luzr co zklamal. Je to moje treti dite ale ja vubec nevim jak na ni.
@Anonymní píše:
No díky za radu, ale moc mi nepomohla![]()
vím ze tak někdy může být, ale ze je to uz měsíc v kuse a pri uplne kazdym usinanim. Kdyby to bylo obcas neresim, ale uz to opravdu psychicky ani fyzicky nezvládám. Záda uz jsou v háji, krci pater take a bolesti hlavy nesnesitelny
![]()
Bydlime v panelaku ve druhem patre bez vytahu a misto na kocarek tu uz take neni
Chudáku! Úplně chápu že jsi vyřízená! Napadá mě - nemá třeba hlad? Možná to je trapny dotaz, ale teoreticky by mohl být taky hladovej… Jinak nemáš doma ten velký nafukovací míč? Na něm když si sednes a pohupujes miminko tak to by mohlo taky zabrat…
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem už opravdu zoufalá a doufám, že mi tady někdo poradímám syna, kterému jsou 3 měsíce. Už tak měsíc před každým usínáním hystericky řve, vzteká se a to trvá třeba i hodinu a půl. Jak ve dne, tak i večer před spaním. V noci se budí 2× na jídlo, ale to se napije mléka, dam odrihnout, položím do postýlky a usne sám. Ale jinak je to hrůza. Pokud nespi je v pohode, smeje se, hraje si, povídá. Ale tak za hodinu uz ho to prestane bavit a zacne knourat. Chci ho uspat, ze je unavenej, ale kdepak, hysterak. Zkoušela jsem snad už všechno. Dát ho spát třeba po hodině, nebo až po dvou (aby byl vic unavenej), po jídle, nosím ho ve všech možných polohách ale v žádný se neuklidní, davam mu plinku aby se s ni mohl smudlit, plysaka, polozim ho do postylky, pustím šum, kolotoc, hvezdicky na strop, zpivam, povídám mu, hucim všemožně a nic nepomaha. Občas když ho otočim aby videl, tak se chvili uklidní, ale pak zase začne knourat a je videt, ze je unavenej. Ale jakmile ho položím na ruku, zacne opet hystericky rvat. Nenechavam ho vyplakat, na to nemam srdce, a kdyz uz jsem fakt na nervy a rozhodnu se ze ho necham, maximálně za 5 minut jsem u nej a snazim se ho opet konejsit
v kocarku nebo v aute nema problem usnout do 5 minut. Ale doma neusne nikdy bez hysteraku. Prdiky odchazi, stolice taky každý den nekdy i 2×, po kazdym jidle odrihne. A je jedno jestli je klidny den doma, nebo nekde na navsteve u rodiny. Je to takhle posledni mesic porad. Uz fakt nevim co delat
prosim o radu
Ahojky, moc tě nepotěším, ale měli jsme to úplně stejně. Cca od druhého měsíce a trvalo to dlouhé dlouhé měsíce, poslední měsíce to ještě vyšperkoval buzením á hodina… Až teď tak 3 týdny je klid. Ze dne na den změna. Mimochodem je mu 9 měsíců. Nevím, nechápu… Někde se píše, že prostě potřebuje nervový systém dozrát… Třeba dozrál, ale přes den stejně neusne jinak, než u kojení nebo v kočáru (a to si taky někdy pořve)… ![]()
@Anonymní píše:
Chudáku! Úplně chápu že jsi vyřízená! Napadá mě - nemá třeba hlad? Možná to je trapny dotaz, ale teoreticky by mohl být taky hladovej… Jinak nemáš doma ten velký nafukovací míč? Na něm když si sednes a pohupujes miminko tak to by mohlo taky zabrat…
Tak na 99% jsem si jistá, ze hladovej není. Je na UM
delam mu 120ml, každé 3 hodiny a to malo kdy vypije. Vždy vypije tak 90ml. A doktorka mi řekla, že mu nemam davat od najezeni další mleko driv nez za 2 hodiny, ze pak ho bude bolet bricho kdyz bude jist po kratkych intervalech.
Míč nemám, ale mozna zkusim koupit. Tohle jsem jeste nezkousela ![]()
@Anonymní píše:
A v kocarku spi pokud jede. Jakmile se zastaví do 30 minut je vzhuruuz fakt nevim, co dalšího vyzkoušet, uz me nic nenapadá. Oblekat jako ze jdeme ven jsem taky zkusila, jednou to zabralo (velka radost
) dalsi dny uz bohuzel nic
Ještě existuje houpatko rockit, ale našeho to neoblaflo, zkrátka má 40 minut spánku a dost…
na minutu přesně.
@Khalesi píše:
Ja se vecpu, radu nemam-jen to mam totalne stejne, byla jsem se i ptat chlapa jestli sem nahodou nepsal on. Jen masi holcicce je mesic. A ja sem uplne znicena, pripadam si jako nejvetsi luzr co zklamal. Je to moje treti dite ale ja vubec nevim jak na ni.
No upřímně já jsem první dceru od druhého do sedmého měsíce uspávala jen v kočáře. Spala v něm jak přes den tak v noci, byla totálně neodlozitelna, když jsem ji houpala na rukách, tak se prostě za nic na světě nedala odložit bez probuzení.
Takže díky bohu za tento pojizdny dar ![]()
Ahoj. Jsem už opravdu zoufalá a doufám, že mi tady někdo poradí
mám syna, kterému jsou 3 měsíce. Už tak měsíc před každým usínáním hystericky řve, vzteká se a to trvá třeba i hodinu a půl. Jak ve dne, tak i večer před spaním. V noci se budí 2× na jídlo, ale to se napije mléka, dam odrihnout, položím do postýlky a usne sám. Ale jinak je to hrůza. Pokud nespi je v pohode, smeje se, hraje si, povídá. Ale tak za hodinu uz ho to prestane bavit a zacne knourat. Chci ho uspat, ze je unavenej, ale kdepak, hysterak. Zkoušela jsem snad už všechno. Dát ho spát třeba po hodině, nebo až po dvou (aby byl vic unavenej), po jídle, nosím ho ve všech možných polohách ale v žádný se neuklidní, davam mu plinku aby se s ni mohl smudlit, plysaka, polozim ho do postylky, pustím šum, kolotoc, hvezdicky na strop, zpivam, povídám mu, hucim všemožně a nic nepomaha. Občas když ho otočim aby videl, tak se chvili uklidní, ale pak zase začne knourat a je videt, ze je unavenej. Ale jakmile ho položím na ruku, zacne opet hystericky rvat. Nenechavam ho vyplakat, na to nemam srdce, a kdyz uz jsem fakt na nervy a rozhodnu se ze ho necham, maximálně za 5 minut jsem u nej a snazim se ho opet konejsit
prosim o radu