Pláč po usnutí - miminko 6 měsíců

8
13.6.23 20:23

Pláč po usnutí - 6. Měsíců

Zdravím maminky (a tatínci).
Už nějakou dobu máme problém s tím, že nám malej usne a po půl hodině začne plakat. Není to ten styl pláče, kdy ho pohladím a on přestane, jak jsem se někde dočetla. Je potřeba ho chovat a chovat, občas přiložit na prso a po několika hodinách krásně usne a v noci se vzbudí jen jednou, ale trvá to od usnutí mezi 19:30-21:00 až do půlnoci.
Zkouším různé věci, ale už si opravdu nevím rady.
Všude čtu, že miminko pláče při usínaní, že zpracovává vše za celý den, ale tohle je až PO usnutí.
Kašička na spinkání nepomáhá a čajíčky nám nechce.
Prosím aspoň napište, že nejsem jediná, kdo neví, co si s dítkem počít 😂
Prvně jsem si myslela, že chce ticho a tmu, nezabralo, potom teda bílý šum, taky nezabralo.

Kapičky na uklidnění a uvolnění stresu jsem našla jen od roku, růstový spurt to taky není, pokud netrvá 2 měsíce v kuse 😂 😂
Prosím, pomoc! 😫 nejde mi ani tak o mě, jen nechci, aby se takhle před spinkáním trápil, ale ano, taky bych ráda šla spát dřív než v 1 ráno a vstávala v 5:30 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7336
13.6.23 21:54

A když si ho vezmeš k sobě a spíte spolu? Usli byste spolu v posteli? Zrovna kaše si myslím že není nejlepší pomocník…jsou to sacharidy a spíše nabudí a jsou těžké na trávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.6.23 07:55

@KKK85 no včera jsem dala novou kašičku a spal mi 9 hodin v kuse 😱 ale teda ve 2 chvilku plakal, ale nemusela jsem ho nosit, tak uvidíme.
V posteli s ním neusnu a nemám z toho ani dobrý pocit. Nevím, od narození spinkal jen ve svém a nebyl s tím problém no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
15.6.23 22:48

@Eniee423 máme teda 4-měsíční holčičku a spinkám s ní v posteli. Je v takovém jako hnízdečku z kojicího maxi polštáře ve tvaru písmene C, takže se nebojím, že ji zalehnu, ale mám ještě i monitor na nožičku. Každopádně dřív sama v postýlce se budila mnohem víc, společné spaní funguje opravdu o něco líp. Ale já teda ještě kojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.6.23 20:21

@quera no já taky kojím, ale všechny kamarádky, co mají podobně staré děti říkají, jak tohle neznají a že spí normálně v postýlce a spinkají celou noc.
V noci už je to teď pár dní jen na jedno buzení, ale prostě první 2-3 hodiny se budí snad každých 20 minut a pláče. Vždy sebou cukne a pak se chvilku převaluje a pláč.
Zkouším všechno možný a pomůže jen houpání a čekání na další pláč. Po určité hodině už zabere a můžu i třískat s dveřma a nic ho nevzbudí 😂 ale prostě ten začátek spinkání je příšerný.
Je to prostě pro mě jediný čas za celý den, kdy si můžu pouklízet, vyžehlit atd atd. Takže mě teď znervózňuje, že jsem o tento čas přišla a musím se budit dřív, abych to všechno stihla 🥲.
Spinkání v posteli nechci zavádět. Jsem ráda, že je ve své postýlce zvyklý 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
19.6.23 14:04

@Eniee423 njn, tak to asi neporadím, my v posteli spíme teď všichni krásně :mrgreen: Ale v té postýlce se mi teda budila taky dost, lehčí spánek samozřejmě líp vzbuditelný…co nějaký šum pustit? Já dávám večer do kočárku, když vím, že ještě něco budu dělat, chci ji mít jednak ve stejné místnosti a taky se tam líp uspí, když se vzbudí (zahoupe se s tím a kolikrát usne znovu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.6.23 19:47

@quera bílý šum nám fungoval asi do 4 měsíce, pak ze dne na den řval a řval a přestal, až jsem to vypnula 😂
Asi je to zase jen období no, ale člověk už z toho hrabe 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
20.6.23 08:56

@Eniee423 tak doufám, že nám fungovat nepřestane, je teda víc těch typů šumů…Ale ani u nás to nefunguje vždycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí