Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@paola white píše:
@MarDen
no nechápu jak může být postel namáčklá na zdi po všech stranách…já bych teda Matyho k nám do postele co se začal plazit už nebrala, to ho radši nechám vykřičet
máme malou ložničku
malá už v té době chodila dokázala z postele slézt i vylézt
@paola white píše:
@lussinka1984
mě to bobeš dělá taky. prostě ho nechám. většinou to trvá tak 5 minut po tom co odejdu a pak usne. když u něj stojím tak vydrží blbnout i hodinu
Taky ho zkouším nechat vybrečet, jenže po 10min. nepřestane, tak tam zas jdu na najdu ho narvanýho nahoře v čele nebo v horním rohu a ještě k tomu třeba od krve podrápanej ![]()
@MarDen píše:
máme malou ložničkumalá už v té době chodila dokázala z postele slézt i vylézt
tak to je dobrý. náš malý dokáže sám zatím jen spadnout ![]()
@paola white píše:
tak to je dobrý. náš malý dokáže sám zatím jen spadnout
však ono to taky přijde
co já bych dala za to vrátit čas kdy jenom lezla ![]()
@MarDen píše:
však ono to taky přijdeco já bych dala za to vrátit čas kdy jenom lezla
a co já bych dala za to vrátit čas do doby kdy jen ležel ![]()
@lussinka1984 Nám nakonec pomohla Estvilova metoda. Vím, že ji mnoho lidí odsuzuje, ale v naprostém zoufalství a vyčerpání jsem byla ochotná zkusit cokoliv a toto opravdu pomohlo. Od té doby spí prcek hezky. Říkala jsem si tehdy, že stejně řve tak či tak, takže jsem nic nemohla ztratit. ![]()
@Jančik na nas treba vubec nepusobila, nakonec nam akorat zpusobila averzi na postylku a hysterak z usinani ![]()
Syn tohle začal dělat kolem čtvrtého měsíce. Pravidelně před spaním, po uložení do postýlky, začal šíleně řvát. Nevěděli jsme, co dělat, nic nepomáhalo. Někdy to trvalo 20 minut, někdy hodinu, výjimečně i dvě hodiny a každý večer to bylo fakt unavující a vysilující. Zuby to nebyly. Nakonec jsem prostě chovala… nebo se houpala na míči. Trvalo to přes měsíc a nakonec začal pěkně usínat sám a bylo to v pohodě. Ještě jednou ho to pak chytlo kolem půl roku tak na 14 dní, kdy usínal jen na mně. A za 14 dní zase v pohodě usínal sám. Nejsem zastánce nechat dítě vyřvat, neuznávám to. Stejně jako brát dítě k sobě do postele, tam ho na usínání a spaní zásadně neberu. Chování ho nerozmazlilo, má naučené usínat sám. Já mu zazpívám, dám do pytle, napít, pusu, zapnu usínáčka a jdu pryč. Někdy tak 5 minut protestuje a jindy usne hned
Chce to prostě vydržet takové období ![]()
@Sandyynkaa Jé, tak to máte super a můžu jen závidět! Na estvilovu metodu nemam nervy a právě se bojím té averze z postýlky pak, takže budu muset zkoušet asi taky občas pochovat (ale mám bolavá záda, tak to nechci přehánět) nebo dát na bříško, aby se víc unavil. Ještě otázečka, máte zkušenosti s tím, že miminka usínají lépe spíše v úplné tmě nebo při světýlku? Mám takové blikající světýlko na usínání, ale nevím, jestli ho to neruší, musim zkusit co bude lepší. Usínáček=to je asi to světýlko že? Nejhorší je, že poslední dobou má i hodinový usínání v noci (budí se 3× za noc na kojení) ![]()
Ahoj, prožila jsem si to se synem, začalo to kolem 3týdne a trvalo to do 4měsíců, denně večer před spaním hodina až dvě pláče a kroucení, trochu pomáhaly kapky Sab simplex před kojením, ale musel si to asi stejně odbrečet. Podle mě to je tříměsíční kolika a skutečně, tak jako to samo přišlo, tak to ze dne na den odešlo. Přeji at je brzy dobře a zvládnete to, bude líp!
Vaše miminko je malé, tak to může být bolavé bříško a samozřejmě nemusí pomoct to, co nám. Našemu už bylo 4m a přecházel z košíku do postýlky. Takže si myslíme, že to nebylo bříškem. Také jsem se bála averze z postýlky. Vždycky jsem ho zkusila dát večer spát a když nepřestával brečet až řval a vztekal se, tak jsem pochovala. My máme vedle postýlky křesílko, takže i dnes, když se vzbudí a nechce usnout, tak ho pohoupu chvilku na klíně a spí. Sedím při tom, protože už bych ho ani neunesla. Jsem drobná a on už má 10kg
Nebo byl fajn ten gymnastický míč a lehké pohoupnutí. To si chválil i kolega, který měl stejně staré mimi. My jsme většinou měli zapnutou lampičku s tlumeným světlem. Teď má usínáčka, který svítí a hraje a občas pustím projektor hvězdiček. Ono to samo najednou přestane, akorát je problém vydržet, protože se neví kdy. Já jsem ho tady tak vychválila a akorát nás chytlo období, kdy se začal v noci budit a plakat, tak snad zase brzy přejde nejen nám, ale i Vám.
usínáček, odkaz: http://www.sweetbaby.cz/detail.php?…
Zdravím, tady zakladatelka. Tak jsem změnila techniku usínání, nechala jsem ho v postýlce v úplně tmě a bez hudby, odešla jsem a asi 5 min. plakal, pak usnul. Tak je to i ted po několika dnech, tak doufám, že už mu to vydrží, není to žádný hrozný brek, jen trochu kňourá. Mějte se hezky a díky všem za rady!
Tak to je bezva
Ono fakt na každého funguje něco jiného, akorát na to přijít je fuška ![]()
Hrozně se mi ulevilo, že se konečně naučil sám krásně usínat, během 5 min, co ho dám do postýlky spí
Kéž by se to podařilo i ostatním maminkám, co mají s tímhle problémy.. držím pěsti! U mě opravdu pomohlo to, že jsem z ložnice zmizela a nechala ho tam samotnýho.. dokud jsem tam u něj pořád seděla (a třeba ho držela, hladila..), tak prostě nemohl usnout.