Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Normální, po šestinedělí se začíná mléko tvořit jen podle potřeby miminka. Neteče jim to tak rychle, jak jsou zvyklá a velká část se jich takhle vzteká. Dalším důvodem by mohlo být bříško, při kojení se jim rozpohybují střeva a přijde bolení. Přikládej podle potřeby a vydrž. Občas to chce pevné nervy ![]()
Nám takhle v rámci růstového spurtu malý nejdriv hodne jedl, vytvořilo se mi hodne mléka a pak to na nej bylo moc a po 5ti minutách řval u prsa, ze uz nechce. Doktorka rikala, ze place, protože uz je plný a ja to do nej furt cpala 😁 pokud přibírá, je vsechno v pořádku, nedělej si z toho hlavu, přijdou pořad nove a nove problémy, časem si to sedne ![]()
@Maky12345 my máme to samé a do toho hltá, bude nám půl roku, ale už jsem si zvykla. Máme to cca od 2 měsíce. 5 minut jídlo, řev, říhnutí, chvíli pobrekává a pak je klid. Už se ale těším až to přejde
@evulka88 no je to sileny.. my ted zacali malou davat k prsu, az je absolutne klidna, ikdyz treba uz zavira oci, protoze to se naji krasne
@Sabineee no mne uz u prsa ani neusne kdyz je unaveny, naji se zacne si smrdlat oci a rozcilovat se a kopat nohama 🤦♀️ strasne bych si prala aby uz to bylo vse dobry a hlavne abych se do rana vyspala aspon 4 hodiny v kuse ![]()
Jeeej zazili jsme minuly tyden, mlika dost (zkousela jsem i odsavat po kojeni), ale jen co maly videl prsa, tak rval a rval… bylo to psycho, uz jsem kolikrat mela na male a chtela dat odsate mleko z flasky, ale diky bohu jsem vzdycky vzala rozum do hrsti a vydrzela to
preslo to po necelym tydnu. Musela jsem ze zacatku kojit jen vleze, aby si dal jen kdyz chtel, treba si cucnul a otocil hlavu, potom se otocil zpatky a zase tak
hlavne fakt zadny nuceni, to u nas melo opacnej vliv. Nase doktorka rikala, ze to muze byt i tim, ze se meni vlastnosti mleka (casem se stava hutnejsi a tucnejsi) a nekdy i treba muze miminku trvat nez si zvykne. Hlavne pevny nervy, ja z toho malem zesilela
![]()
Taky jsem resila to same hned po sestinedeli a bojujeme porad tedy… ted uz je to lepsi a lepsi ale zase kojime jen v leze… coz je taky dost limitujici napr kvuli vyletum a tak
ale jakmile jsem maleho vzala normalne v sedu do ruky a vytahla prso tak byl neskutecnej rec jen kdyz prso videl
ted nam jsou tri mesice a je stale plne kojeny… v leze
![]()
Chtěla bych se zeptat zadavatelka, jak se to u ní zlepšilo nakonec? Nějaké rady?
Mám totiž úplně stejný problém. Nyní 6 týdnu miminko. A máme to téměř při každém kojení. Rozhodně toho vypije méně než předtím mi přijde.
Ze začátku možná tak půl minuta dobrý, a pak nastane pláč, a miminko se rozčiluje. Pokud dam druhé prso, už pláče od začátku, anebo někdy ještě cucne a to stejné. Každopádně mi přijde že má asi hlad? Možná, nevím…, prso chce větsinou, snaží se, ale ihned pak pláče. Ale on i chce něco dudat, tak těžko říct, zda má fakt hlad.
Mává při tom břeku ručičkami, nohama.
V polospanku pije normálně, ale zase usne brzo a nevypije toho moc.
Dáváme espumisan, atd. Všechno, probiotika. Masáž, nahříváme..ale efekt to nemá.. na mě ležet nechce, nosit také ne.
Celkově mi přijde že má hlad, je plačtivý, neklidny, špatně spí, uspávání máme špatné od narození ![]()
Dle Mudr ale přibírá v normě. Řešíme to již tak 3 týdny.
Zkusila jsi zavolat laktační poradkyni? Může to být malý tok mléka, špatně přisátí, špatná poloha, je to kluk, tak možná i to bolení bříška..ja jsem holky kojila i co hodinu, jak si „řekly“.
Ahoj, holčička, 7 týdnů.. Začali jsme mít hodně problémové kojení, pokusím se to popsat. Malá saje chvilku spokojeně cca 2-3 min., Potom se začne strašně hýbat a s brekem odtahovat hlavičku, potom už se prostě nepři saje, a tak to nám to probíhá třeba třikrát čtyřikrát za 2 hod. a tím pádem pořád brečí že má hlad jen jenže takhle se vážně kojit nedá, neví někdo co s tím?