Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím všechny látkující maminky,
chtěla bych se pozeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, když vám dítko jakmile začnete instalovat
plenku na dupku, se mimčo začne rozčilovat. Posledních pár dní mi totiž přijde, že dcera-2,5 měs., pozná, kterou plínu ji dávám, a dává mi najevo svůj nesouhlas s látkovými. Miminka to poznají určitě, tomu věřím, ale že by ji ty látkové tak nějak vadily? Kontrolovala jsem jestli ji netlačí apod., měnila vkládačky i svrchní s různým zapínáním. Nic
Stačí jen že plenku pod ní položím a začnu skládát a začne mrčet a bručet až do pláče postupně. Tak jsem párkrát vystřídala jednorázovku a ejhle, byl klid. Je možné, že rozeznala ve které plence necítí vlhko a takhle pozná už na začátku, která to je a říká si o ni?
Díky moc za rady ![]()
Moje děti měly období, kdy se vzpouzely při přebalování, ale žádný typ plen nepreferovaly.
A nemáš látkovou moc tlustou? Jestli neřve, že má prdelku víc do kopce.
edit: což by jí mohlo způsobovat problém jako reflux, při kterém může pálit žáha, což by mohlo způsobit pláč
Synovi třeba na svrchních vadil ten flís kolem kalhotek. Vždycky to měl otlačený v bříšku a to jsem zkoušela utahovat různě jak to šlo. PO čtyřech měsících jsem na to neměla nervy a vrátila se k papírovým. Ale ještě počkej, podle mě je to jen období, to přejde.
@VenBit možná jí vadí ta dlouhá doba. Co si plenky naskládat předem, ne pod miminem?
@janicka.ocet píše:
Synovi třeba na svrchních vadil ten flís kolem kalhotek. Vždycky to měl otlačený v bříšku a to jsem zkoušela utahovat různě jak to šlo. PO čtyřech měsících jsem na to neměla nervy a vrátila se k papírovým. Ale ještě počkej, podle mě je to jen období, to přejde.
napodobne, mne se zase syn ve ctvercich strasne prudil, uplne do krve, v papirovych byl v poho. taky jsem po pul roce presla na papir, dost me to mrzelo, ale byl klid ![]()
@Tiger-lily Mam ji prave celou nachystanou, jen zabalit, tak nevim, je to prave fofr jak to mam v ruce uz ty chvaty ![]()
@Bibi239 Tva teorie me docela zaujala, myslis kdy lezi ze ji ma nadzvednutou jakoby? Ma docela malou dupku v tech plinach, neni to jako jednorazovka ze jo, ale i tak
@VenBit tak třeba jak nadzvedneš trochu víc prdelku, když to pod něj strkáš, tak se mu vrátí trošku mlíčka a není to příjemné. Já bych dítě rychlostí blesku frkla do plíny a pak bych hned bez dalšího oblíkání vzala do náručí do zvýšené polohy, jestli se uklidní. Pokud jo, tak by to mohlo být tím refluxem.