Pláč u přebalování látkových plen

30
2.8.14 20:47

Pláč u přebalování látkových plen

Zdravím všechny látkující maminky,
chtěla bych se pozeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, když vám dítko jakmile začnete instalovat :D plenku na dupku, se mimčo začne rozčilovat. Posledních pár dní mi totiž přijde, že dcera-2,5 měs., pozná, kterou plínu ji dávám, a dává mi najevo svůj nesouhlas s látkovými. Miminka to poznají určitě, tomu věřím, ale že by ji ty látkové tak nějak vadily? Kontrolovala jsem jestli ji netlačí apod., měnila vkládačky i svrchní s různým zapínáním. Nic :zed: Stačí jen že plenku pod ní položím a začnu skládát a začne mrčet a bručet až do pláče postupně. Tak jsem párkrát vystřídala jednorázovku a ejhle, byl klid. Je možné, že rozeznala ve které plence necítí vlhko a takhle pozná už na začátku, která to je a říká si o ni? :think: 8o Díky moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
2.8.14 20:50

Moje děti měly období, kdy se vzpouzely při přebalování, ale žádný typ plen nepreferovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.8.14 20:50

A nemáš látkovou moc tlustou? Jestli neřve, že má prdelku víc do kopce.

edit: což by jí mohlo způsobovat problém jako reflux, při kterém může pálit žáha, což by mohlo způsobit pláč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.8.14 20:51

Synovi třeba na svrchních vadil ten flís kolem kalhotek. Vždycky to měl otlačený v bříšku a to jsem zkoušela utahovat různě jak to šlo. PO čtyřech měsících jsem na to neměla nervy a vrátila se k papírovým. Ale ještě počkej, podle mě je to jen období, to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.8.14 20:53

@VenBit možná jí vadí ta dlouhá doba. Co si plenky naskládat předem, ne pod miminem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.8.14 20:59
@janicka.ocet píše:
Synovi třeba na svrchních vadil ten flís kolem kalhotek. Vždycky to měl otlačený v bříšku a to jsem zkoušela utahovat různě jak to šlo. PO čtyřech měsících jsem na to neměla nervy a vrátila se k papírovým. Ale ještě počkej, podle mě je to jen období, to přejde.

napodobne, mne se zase syn ve ctvercich strasne prudil, uplne do krve, v papirovych byl v poho. taky jsem po pul roce presla na papir, dost me to mrzelo, ale byl klid :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30
2.8.14 21:02

@Tiger-lily Mam ji prave celou nachystanou, jen zabalit, tak nevim, je to prave fofr jak to mam v ruce uz ty chvaty :)

@Bibi239 Tva teorie me docela zaujala, myslis kdy lezi ze ji ma nadzvednutou jakoby? Ma docela malou dupku v tech plinach, neni to jako jednorazovka ze jo, ale i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.8.14 21:06

@VenBit tak třeba jak nadzvedneš trochu víc prdelku, když to pod něj strkáš, tak se mu vrátí trošku mlíčka a není to příjemné. Já bych dítě rychlostí blesku frkla do plíny a pak bych hned bez dalšího oblíkání vzala do náručí do zvýšené polohy, jestli se uklidní. Pokud jo, tak by to mohlo být tím refluxem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí