Začít s látkovou plenou se 7měsíční?

27
21.7.14 21:05

začít s látkovou plenou ? skoro 7m..

Ahoj Holky,
Chtěla bych se Vás zeptat… Mám 6,5 měsíční holčičku a zatím dáváme jednorázové plenky, ale nějak jsme se dostali do finanční tísně a tak přemýšlím, o látkových plenkách… má to cenu začínat? a jaké jsou nejlepší?? kolik bych jich musela mít? nemám vubec žádné zkušenosti :(( prosím o radu… předem děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
21.7.14 21:09

https://www.emimino.cz/…ovani-95459/
https://www.emimino.cz/…ovani-75544/
https://www.emimino.cz/…ecnik-47580/

Ano, vyplatí, prvního jsem začala látkovat v pěti měsících plně, teď je v těch plenách druhé dítě.
Více viz diskuse výše…dole pod tímto tématem - a dalšími se ti vždy objeví témata podobná, tak zkus pohledat ;)

Příspěvek upraven 21.07.14 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.7.14 21:09

Pokud jsi teď ve finanční tísni tak je to blbé - pořizovací cena něco dá. Mě to stálo cca 3000 a to mám čtverce poděděné - takže jsem kupovala jenom svrchňáky a vkládačky.
Podědených čtverců mám cca 35 a je to ideální počet. Jestli nemáš po kom podědit tak to bude pěkná pálka.
Nedej bože kdyby jsi nechtěla používat čtverce ale moderní plenky - to jde hooodně nahoru.

Látkování je levné ale z dlouhodobého hlediska. Má to zpětnou návratnost, ale pořízení je drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.7.14 21:13

Pokud jsi ve finanční tísni, tak toho na výběr moc není, nejlevnější je hezky postaru čtverce, k tomu moderní kalhotky s PU záterem, pokud dítě kaká tekutě, tak čtvercovou plínu do skladu třeba na draka a zajistit snappi sponkou.
Ty PUL kalhotky stačí kvalitnější z druhé ruky jednovelikostní, na mimibazaru něco seženeš. Levné moderní plíny jsou většinou naprd a ty výkonné dražší si teď asi nemůžeš dovolit.
Za současného počasí je nejlevnější dát dítě na břicho s holou prdelkou, pod něj nepromokavou podložku, složit starý ručník a když to počurá, tak vyměnit ručník. Když ho takhle položíš v parku nebo na zahradu na travičku, odpadá nepromokavá podložka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
21.7.14 21:16

Ahoj, zkusenejsi holky poradi vic. Za me zacatecnika - pozde podle me neni, my jsme zacinali ve 14 mesicich. Taky kvuli financim. Obecne nejlevneji te vyjdou ctvercove pleny a na ne svrchni kalhotky, plus separacni plenky na zachyceni stolice. Tato varianta je ale bez dalsiho vycpani malo sava. Ja pouzivam Kikko lux ctvercove plenky, tech mam jen 20, pak vicevrstve Kikko 3 ks a stridam s Bamboolikem SIO, taktez 3 ks. Kalhotky mam PUL Anavy 1 ks a Bamboolik 1 ks, dvoje fleesove Skapi a jedny vlnene Skapi. Doporucuje se nekupovat zadne sady od jedne znacky, ale vyzkouset, co bude konkretnimu mimcu sedet. Treba muj synek ma svrchnacky Bamboolik pri cca 10 kilech male, Anavy pro zmenu vetsi a do Skapi bych ho klidne omotala jeste jednou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.7.14 21:17

Já sem měla asi 30 čtverců á 30kč, jednu sponku 50kč, svrchňáky pletený od babičky, nebo žádný. plínu počůrá, vyměníš a nepotřebuješ nic na to. každej měsíc sem koupila jeden balík papírovejch, na ven v zimě, na návštěvy a na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
21.7.14 21:19

Jen doplnim, ze latkuji pouze doma, na ven, na noc a k lekarum pouzivam jednorazovky, proto tak mam maly pocet plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.7.14 21:25

Děkuji..tak já bych chtěla latkovat ty modernejsi.. na pořizování bych jeste měla… ptám se trochu s předstihem dokud finance jsou… :) čtverce bych zatím nechtěla…ale vyplatí se to? a mate nějaká zkušenost jaké jsou nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.7.14 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.7.14 21:26

Určitě prohledám! :) děkuji :) jsem v tom nová a tak se tady ještě nevyznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.7.14 21:29
@Werusinka píše:
Děkuji..tak já bych chtěla latkovat ty modernejsi.. na pořizování bych jeste měla… ptám se trochu s předstihem dokud finance jsou… :) čtverce bych zatím nechtěla…ale vyplatí se to? a mate nějaká zkušenost jaké jsou nejlepší?

Vyplatí se to, pokud velmi velmi pečlivě koupíš, máš štěstí, že se trefíš do správného typu plínek a pak už se nikdy nepodíváš do žádného látkového obchodu nebo na bazar. Protože jakmile začneš kupovat parádní plíny a plíny na chlubení, tak jsi v koncích a finanční výhoda spočívá v tom, že výbavičku podědí další dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
21.7.14 21:30

Měla jsem 20 haipa daipa. Pulky dvoje a snapku. Celkem za 2600. Začala jsem bezplenkovat a plenky jsem brzo prodala. Měla jsem je od 8mesicu malé a prodávala okolo 15m. Protoze malá od roka potřebovala 2 pleny na den. V noci a doma byla bez plen od 13m. Věřím ze kdybych neměla latkovky a nezjistila kdy malá nejčastěji cura tak máme plenky doteď. Mě se to vyplatilo

• Citovat
  • Upravit
27
21.7.14 21:31

Jo tak to je pravda :D ale o druhém neuvažujeme, takže na chlubení budeme muset zapomenout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.7.14 21:31
@Werusinka píše:

Nám se to vyplatilo a hodně, mám originál jen pár plenek, ty sedi, obšlehla jsem střih, nakoupila materiál a zbytek došila sama. Uměla jsem si říct dost a je to v tom druhé dítě…na novoše jsem pak dávala jen čtverce nebo na snapku také šité-obyč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.7.14 21:32

Tak já to určitě nějak prostuduji a díky za typy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí