Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mimunka teď jsem číhla na tu tvou diskuzi, to snad máš moje dítko opravdu, to jsem zapomněla dopsat, radar máme též…jakmile vejdu do kšeftu tak je vzhůru a řev…a prosím tě psala jsi někde i o tom že malá se na bříšku snaží odstrkovat, že…jak to vypadá teďka? Malej se taky snaží podstrkovat nohy pod břicho, někdy se posune o několik cenťáků, ale jen někdy samo že asi nemá tu sílu aby se odstrčil více, tak jestli jako už to začíná plazení nebo co
Jinak naše kočička vždycky v kočárku spinkala dokud se jelo, třeba dvě hodiny, ale jak padnul půl rok tak konec. V kočárku neusne, chvilku kouká a pak řev, takže další dítě, co se nese a kočárek se prázdný veze.
holky já to teda nikomu nepřeju jo,ale já sem tak šťastná že v tom nejsem sama…mi tuhle mamka říkala, jestli jsem se už jako s někým na procházce seznámila s jinejma maminama a já ji na to říkám, a jak jako, když já skoro pořád běhám, na to není nikdo zvědavej aby běhal se mnou ![]()
@aksina píše:
@Mimunka teď jsem číhla na tu tvou diskuzi, to snad máš moje dítko opravdu, to jsem zapomněla dopsat, radar máme též…jakmile vejdu do kšeftu tak je vzhůru a řev…a prosím tě psala jsi někde i o tom že malá se na bříšku snaží odstrkovat, že…jak to vypadá teďka? Malej se taky snaží podstrkovat nohy pod břicho, někdy se posune o několik cenťáků, ale jen někdy samo že asi nemá tu sílu aby se odstrčil více, tak jestli jako už to začíná plazení nebo co
Tak ona s tim zacala dost brzo, kolinka pod sebe, snaha se odstrkovat, neslo ji to vubec. Pak toho na par tydnu nechala a pilovala jine veci-rotace kolem sve osy, naprimovani rucek, „vyvraceni si“ hlavy, aby videla uuuplne vsechno
, ted uz zase asi dva tri tydny kolinka strka pod sebe, mnohem vice sebejisteji, take pochopila, jak se odstrcit palci u nohou, a poslednich nekolik dnu se snazi koordinovat k tomu ruce, takze snad se to konecne zadari.
@aksina píše:
holky já to teda nikomu nepřeju jo,ale já sem tak šťastná že v tom nejsem sama…mi tuhle mamka říkala, jestli jsem se už jako s někým na procházce seznámila s jinejma maminama a já ji na to říkám, a jak jako, když já skoro pořád běhám, na to není nikdo zvědavej aby běhal se mnou
to je legrace, mne to mamka rikala take, jsem v novem miste, nikoho tu neznam, ptala se me, zda uz jsem se s nekym seznamila, je tu velka koncentrace mladych rodin..tak jsem ji odpovedela, ze jednak nikdo neni zvedavej na vedle jdouci urvany kocar, a kdyz uz vyjimecne spi a je klid, tak nesmim polevit v tempu chuze ![]()
@Mimunka koukám že malý je o měsíc víc tak to nás teprve odstrky čekaj ![]()
Jinak ten radar opravdu nepochopim..jen prejdu prah domu, obchodu, cehokoli, ma oci dokoran, i kdyz predtim tvrde spala. Jak to dela???
@aksina píše:
@Mimunka koukám že malý je o měsíc víc tak to nás teprve odstrky čekaj
Treba na to prijde drive. A rozhodne doporucuji bud bez gatat a ponozek anebo na koberci, lepe to „drhne“. Postel take dobra, ale moc mekka. A penove puzzle, plovouci podlaha apod. moc klouzou, aspon na ty zacatky teda je to nanic.
Nenavist k veskerym typum obchodu mame taky
Nechapu
Urvanej kocar byl v obdobi mezi 2 a 4 mesicem. Taky jsem z toho byla na nervy, ale vytrvale jezdila az do urvani ditete ke spanku
Lidi se divne divali, ale nemame ani balkon, tak jsem nechtela byt porad zavrena doma… Nakonec jsem koupila ergo nositko. Vozila jsem ho v kosiku pod kocarem a jakmile byl rev k nevydrzeni, narvala jsem ho do nositka a byl klid… Nekdy kolem toho 4. mesice se to zlepsilo a ted uz jezdi docela rad… Hlavne pomohlo vyndani fusaku a moznost odklopeni boudicky kdyz nastalo teplejsi pocasi… Kazdopadne uz se tesim na sportak ![]()
Ahojky
Mam ten samy problem, procetla jsem si vas, zasmala a asi jsem rada, ze neni urvane jen moje dite ![]()
Jak jste na tom ted, pripadne, kdy tohle obdobi skoncili, tedy doufam, ze skoncili ![]()
Koupila jsem si i satek, ale nosit v lednu, to asi nedam ![]()
Ja se tak tesila na prochazky a me dite me z nich udelalo stresujici zalezitost. Kazda prochazka je pro me trauma a kdyz s nim nedej boze jedu autem tak to jsou decibely ![]()
Nevim co dal, navic je zima, na sportak je ve trech mesicich malej, nositko nemam jen satek, ale to nevim jak v zime nosit
Uz aby bylo teplo, pekne do sportaku a min obleceni ![]()
@mari1912
Kup si nosící zimní bundu, nebo si vypůjč nějakou od miláčka a vyražte, nosit se dá i když mrzne jako když praští ![]()
názorný příklad
http://www.branakdetem.cz/…bat-ergo.htm
sice ta cena, ehm,,, no, třeba na nějakým bazárku by se něco sehnalo ![]()
@mari1912 píše:
Ahojky
Mam ten samy problem, procetla jsem si vas, zasmala a asi jsem rada, ze neni urvane jen moje dite
Jak jste na tom ted, pripadne, kdy tohle obdobi skoncili, tedy doufam, ze skoncili
Koupila jsem si i satek, ale nosit v lednu, to asi nedam
Ja se tak tesila na prochazky a me dite me z nich udelalo stresujici zalezitost. Kazda prochazka je pro me trauma a kdyz s nim nedej boze jedu autem tak to jsou decibely
Nevim co dal, navic je zima, na sportak je ve trech mesicich malej, nositko nemam jen satek, ale to nevim jak v zime nosit
Uz aby bylo teplo, pekne do sportaku a min obleceni
Dcera vřískala příšerně. Kočárek jsem měla jako desingový doplněk, který jsem vozila jednou rukou, páč v druhé byla ona. Díky bohu tehdy za klokanku, ve které byla od tří měsíců prakticky pořád, včetně umývání nádobí, vysávání atd..akorát když jsem nic nedělala jsem ji mohla dát na zem a to se stejně doválela ke mně a nalepila se na mě. Autosedačka a cokoli co mělo bezpečnostní pásy bylo považování za nejdrastičtější mučící nástroje - troje bezpečnostní pásy zničila, prostě je zlomila, první ve čtyřech měsících, pravděpodobně využila nějakou záhadnou vesmírnou sílu nebo co..
Tak šíleně se propínala a vřískala, že to prostě ruplo.. Začala je tolerovat jako nutné zlo cca ve dvou letech, kdy už jí to myslelo, dalo se s ní trochu rozumě mluvit a vysvětlit jí, že se to musí, protože jinak je to nebezpečné a mohla by mít bolínko.. A řekla jsem jí, že když nebude mít pásy, tak nás zastaví policie a vezme nám všechny penízky a nebudu mít ani korunku na kinder, takže žádné nebude. A najednou to šlo. Sice byla každou cestu nasraná k prasknutí, nafukovací balonky jsou lůůůůzři, ale šlo to bez řevu. Syn je zlato, v sedačce spokojený, smíšek můj. Kočárek taky není moc kámoš, ale to je mi nějak jedno, kočárek má táta, my šátkujeme. Dostane kombinezu, u mě je ve třech pruzích šátku, hřejeme se o sebe a když je fakt kosa, tak si beru teplý větší svetr a i v těch největších mrazech je po vyndání z šátku krásně teploučký.
Přemýšlela si třeba nad šátkem? Pláče ti ikdyž jedete. U mě dcera hodně plakala když jsem s kočárkem stála. Ale teď přes zimu hodně šátkuju a kočár tahám minimálně ale i tak už v kočárku nepláče. Má už rozhled. V některých prodejnách šátek za poplatek půjčí. Za zkoušku nic nedáš.
@Olion
Ja satek mam, rve nez ho ukodrcam a i pak spi jen chvilku a rve dal. Nekdy stahnu boudu a on vydrzi koukat na stromy, ale to v tomhle pocasi taky moc nejde
Ja si to prave se satkem neumim predstavit. On jeci uz kdyz ho oblikam. Vsechno musi byt echt rychle.
Takze myslite oblict maleho do kombinezy, sebe normalne, uvazat a pres nas bundu? A to ji mam zapnout? Ptam se jak blb co?:D