Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den všem, náš malý přes den vůbec nespí a teď poslední dobou si navyknul chodit spát večer v 9 hodin, to dostane 150 ml kaše a pak se budí kolem 23 hodiny a stává se, že pak třeba do tří do rána nespí. Nepláče,povídá si, ale prostě nespí, tudíž já taky ne
. Jsou mu 4 měsíce. Jinak jsme na UM. Zajímalo by mě, čím by to mohlo být popř. od kdy by asi děti měli prospat noc anebo aspoň půl noci?
Naše malá má 4a půl měsíce a noci jsou jak na houpačce. Jednou spí nádherně- probudí se třeba jednou za celou noc a pak až ráno okolo 5hod a jde je ještě schopná do 7-8hodin ještě spát. A z toho k ní musíme vstávat třeba i 6× za noc.Příjde mi že je to hodně individuální. Každé dítě je prostě jiné. Některé spí celé noci od malička a jiné se budí několikrát za noc ještě i v roce a půl. To alespoň vím od ostatních co mají malé děti.
jo a přes den nám ještě celkem spí.Hlavně dopoledne venku pěkně spinká.Dávám ji spát i na balkón do kočárku. A to vydrží 2-3 hodiny. A odpoledne jde ještě tak dvakrát po půl hodině. Kamárádce taky malý už přes den vůbec nespí.Takže to je těžko.
luckyhorse píše:
Dobrý den všem, náš malý přes den vůbec nespí a teď poslední dobou si navyknul chodit spát večer v 9 hodin, to dostane 150 ml kaše a pak se budí kolem 23 hodiny a stává se, že pak třeba do tří do rána nespí. Nepláče,povídá si, ale prostě nespí, tudíž já taky ne. Jsou mu 4 měsíce. Jinak jsme na UM. Zajímalo by mě, čím by to mohlo být popř. od kdy by asi děti měli prospat noc anebo aspoň půl noci?
U těch dětiček to je tak strašně promněnlivé…u malé se to prvních cca 9 měsíců střídalo jak na horské dráze a jednou je to tak, pak tak, nikdy my nespala stejně dlouhodobě. Spát celou noc mi začala až nedávno, cca od 11ti měsíců. U maličkých miminek to je opravdu dva dny tak, třid dny tak, čtyři dny zas tak..ale je pravda, že někdo prospí celou noc i od začátku. Malá je stále kojená, UM nemá, proto se taky možná budila častěji. ![]()