Spurt nebo vyčůranost?

172
24.10.11 16:23

Je to špurt?

Ahojik
Malému je 8.týdnů a donedávna jsme přes den kojili po třech až čtyřech hodinách a v noci jsme kojili po čtyřech až pěti hodinách. Už druhý den vyžaduje kojení po dvou hodinách a v noci se budí a pláče, musím ho konejšit.
A také nemám tolik mléka co dříve. Střídám UM s kojením. V šestí týdnech měl 5.8kg a dnes 6.8kg
Jedná se o růstový SPURT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4387
24.10.11 16:29

No mozno ano. Ale ja ked mala mala 8 tyzdnov, tak som ju bezne kojila po 2 hodinach. Asi potrebuje viac papat. 4 hodiny..to mi pride velka pauza.
Ja som jej davala papat po 2 hodinach (cez den)…necakala som kym sa rozplace. Totiz ona mala casto skitavku, tak som aj musela :-) a vzdy toho vela papala.

Příspěvek upraven 24.10.11 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
24.10.11 16:30

Ahoj Huhlajdo,
mému chlapečkovi bude sedm týdnů a má to jak kdy, dopoledne třeba po dvou, pak zase vydrží 4, v noci 4 nebo 5, někdy méně … prostě jak kdy. Nepřijde mi to nijak divné, ale nejsem odborník a mám první miminko :nevim:
A jak se ti zdá od pohledu, spokojený a prospívající?
Jinak je to macík :-P

Náš měl při porodu 3,5 a v 6týdnech 4,8, doktorka říkala OK, jinak jenom kojím

• Citovat
  • Upravit
31594
24.10.11 16:47

Spurt. Jak by mohlo být malé miminko vyčurané jinak než vyprázdněným močákem netuším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
24.10.11 17:03

nedělala bych z toho vědu, my taky někdy kojíme po dvou, jindy po čtyřech hodinách, v noci třeba i po šesti, sedmi. Není to množství mlíka ovlivněný právě tou kombinací s UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
24.10.11 17:07

ne ne. Normálně jsem kojila, ale bohužel jsem už neměla v prsou mléko, tak jsem musela sáhnout po UM. Doufám, že tento stav je jenom dočasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
24.10.11 17:10

aha, tak to je škoda :-( ale zkoušela bych kojit co nejvíc, třeba se mlíčko zase spustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.10.11 17:20

Mě teď u druhého dítěte laktace hodně kolísá, stresy a tak, takže si občas taky vypomůžu UM, teď už jen výjmečně, před 2m poměrně hodně, ale všechno se to spravilo, jakmile jsem byla v pohodě, dost pila, jedla, přikládala… Člověk se nesmí leknout, když má pocit, že jsou prsa prázdná, ono se to pak ustálí, nic samo od sebe neteče, ani na pohmat nepoznám, z kterého jsem kojila naposled a mlíka je tam pořád dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
25.10.11 15:46

Řekla bych, že je to spurt. My máme dva a půl měsíce a před týdnem (tedy v devíti týdnech) začal malej chtít pít v noci každé dvě hodiny, nad ránem už pak každou hodinu. Předtím vydržel spát i tři hodiny v kuse. K tomu je víc plačtivý, nevrlý a překvapivě začal spát i ve dne (nikdy mi ve dne nespal).

Laktace se ustálí, důležité je přikládat často, aby se produkce mlíčka upravila. Já měla subjektivně prsa taky prázdná, ale ono tam nějaké mlíčko je. Malej si vždy něco vytáhnul. Teď, po týdnu, mám mlíka opravdu víc. Chce to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí