Placatá hlavička :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1140
28.8.11 11:07
zuzajenka2 píše:
A mate nejaka zkusenoost s tim ze nas poslala doktorka na rehabku ze se jeste bude snazit to zpravit ale rikala ze to stejne nepujde tak zkouseli jste to? pomaha to?

mně holčička stáčela hlavičku po porodu pořád na jednu stranu a rady doktorky zněly „vypodkládat“ a vůbec si nedala říct, že to nejde, prostě hlavičku zaklonila a stejně si ji stočila. Na 3 měsících jsem si vydupala rehabilitace, to už měla jednu stranu hlavičky slehlou, i menší, že to bylo znát i v obličejíku, na čele měla na jedný straně bouli, prostě hlavičku jakoby „ujetou do úhlopříčky“. Na neurologii diagnostikovali hyponotonii, prostě na druhou stranu hlavičku oni otočit nemohla, začali jsme cvičit vojtovku, do měsíce začala hlavičku otáčet na obě strany stejně a postupně se hlavička spravovala, na roce už ji měla nádherně kulatou, nikdo by nic nepoznal :wink:
Takže nadeje tu pořád je, ale zkuste opravdu na tu rehabku zajít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.8.11 12:13

Náš preferoval levou stranu, a i když jsme to začali řešit brzo a od 3 měsíců cvičili vojtovku, už mu to zůstalo :-? Sice to zarostlo vláskama, ale je to vidět třeba v plavču, když si namočí hlavu, a taky jestli bude po tatínkovi, nebude mít zrovna afro kštici :-x Štve mě to, ale asi už se to nesrovná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.8.11 13:01

Kamarádka (28) to má dodnes. Ale kdyby mi to neřekla, nepoznala bych to. Schová se to bez problémů vláskama. Mladší dcera má trošku sleželou hlavičku na boku a taky jí to už asi zůstane. Pokud nemá problém s preferováním jedné strany, jako to bylo u nás (museli jsme cvičit vojtu)tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.8.11 14:01

nene broucek se tocii na obe dve strany krasne a sponka na boku treba celou noc mame placku proste v zadu no u kluka je to docela blbe pac bude mit kratke vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
28.8.11 22:21

Ahoj, taky mame placku vzadu :mrgreen: neresim to. Zaroste to vlasama a pokud se jednou bude strihat na kratko, tak dozadu na hlavu si stejne neuvidi, takze mu to bude jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kime
21.3.12 14:11

Kamarádka řešila podobný problém, její syn měl „placatou“ hlavičku na jedné straně a nechtěl se moc otáčet na tu druhou. I když jim dětská doktorka neustále tvrdila, že se to samo zlepší a později to zakryjí vlásky, nezlepšilo se to. Nakonec to řešili dětskou přilbičkou (ortézkou) vyrobenou na míru. Když tak se mrkněte na stránky www.plagiocefalie.cz. Je tam všechno co by vás mohlo zajímat. Dokonce je tam i příběh mé kamarádky v záložkách Vaše příběhy. Třeba to pomůže), informací není nikdy dost.

• Citovat
  • Upravit
jansla
11.5.12 14:03

Ahoj,můj syn má také slehlou hlavičku, náš pediatr i neuroložka s tím nemínili nic dělat, byla jsem z toho dost neštastná, pak jsem našla protetiku ve Frýdku Místku, kde hlavičky rovnají pomocí ortéz.Hned jsem tam zavolala a za 3 týdny už jsme si vezli domů malého kosmonauta.Spolupracují s neurochirurgem z Ostravské fakultní nemocnice, takže je to na doporučení lékaře.JE To pro nás děsně daleko,jsme od Kolína, ale co bysme pro našeho šišounka neudělali :) Mají výborné výsledky,tak jsem zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
6
20.5.12 20:56

Ahojky je to tak 14dní a též jsem si všimla že můj malý drobeček má na straně placatější hlavu jelikož se pořád otáčel na jednu stranu a je mi líto musíš ho pořád obracet já mu tam dala polštář a čekám.Bohužel se stím nic jinýho nedá dělat ale nezapomeň že mu narostou vlásky a to se potom zakryje,ale zkoušej to dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
21.5.12 14:08

ja sama mam trochu placatu hlavu- ale niktookrem mna to nevie---zena ma vyhodu, ze si to zakryje vlasmi, syna aj dceru som preto davala od porodnice lezat na bok, dost nabok, jednak keby sa vygrckali tak to stecie dolu a jednak som im tvarovala hlavicku. Mobolo tazke, aj ked spali a ja s nimi vstavat a kazd dve hodiny pretacat..ale tie tri mesiace som vydrzala, pri malej som si to aj zapisoval, aby som nezabudla na ktorej strane lezala pred kojenim, aby som ju nelahla na tu istu stranu… a vysledok uzasny, obaja maju taku krasne modelovanu lebku, najma na tu malu sa neviem vynadivat.....skoda, ze pred 42 rokmi nevedela moja mama to co ja viem, zial na zaklade vlastnych blbych skusenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.5.12 14:20

Tak my měli a vlastně i trochu ještě máme opačný problém..máme, jak tomu doma říkáme, velkou mozkovnu a bude to myslitel:) My zase chtěli, aby chvilku na temeni ležel..ale přes ten hrbol to prostě nešlo. Teď máme 11 m a toto už prostě neřešíme. Čepicí máme doma asi 100, ale už vím, který střih nám sedí. POkud to není nijak nebezpečné zdravotně..toto není žádná vada na kráse. A hlavička se opravdu ještě mění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí