Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky jsem nestastna mam 7.mesicniho chlapecka a mame pacatou hlavu primo v zadu lazel dlouho po porodu v inkubatoru..snazim se pporad v noci predelavat strany a td..ale zda se mi ze se to vubec nelepsi porad posloucham od spousty doktoru jak mame slehlpou hlavicku,ale co mam delat kdyz se snazim a nic..mate nejakou radu jak to napravit? a da se to jeste zachranit vubec?
![]()
Ahoj, malá preferovala jednu stranu, takže si hodně brzo hlavičku slehla
. Dost dlouho nám to trvalo rozcvičit, takže z některého úhlu to bylo úplně znatelné, v čepičkách to bylo úplně znát. Už jí necháváme spát jak chce a taky už nepolohujem, hlavička se růstem trošku zakulatila, ale je to ještě vidět. Doktorka říkala, že by se to mělo ještě časem trošku zlepšit a maximálně to zakryjou vlasy, ale to mě moc neuklidnilo
.
a kolikpak ma mala? JA JSEM BEZRADNA OPRAVDU SE SNAZIM MALI VUBEC V NOCI NESPI NA ZADECH PRES DEN JE NA ZADECH OPRAVDU MALO SNAD JEN V KOCARKU A KDYZ USNE HNED DAVAM NA BRISKO A JINAK SI HRAJE PORAD NA ZEMI NA BRISKU..JELIKOZ JE TO KLUK TAK TO BUDE VIDET HODNE MA OPRAVDU PLACKU V ZADU DOKTORI ME PPORAD JE STRASI ZE UZ MU TO TAK ZUSTANE!
Ahoj:-)dříve jsem tady zakládala podobnou diskuzi.trápil mě uplně stejný problém. i když malá na zadíčkách nějak moc neležela, měla placku až jsem z toho byla neštastná.zkoušeli jsme polohovat,dávat na bok,ale nic nepomohlo.ted je jí 9 měsíců,plácu sice ještě má, ta jí už asi nezmizí,ale zarůstá nám vláskama auž to není tak vidět.ted už vím, že jsem řešila úplnou blbost,hlavně že je dětátko zdravé
jinak přikládám foto i když není moc kvalitní
Jak moc ji ma placatou?Nas malej ma taky placatou hlavu,takovu plazmovku,ale nikdy mi zadna dr. nic nerikala
.A vlasy mu striham na 3mm,ma jeste odstale usi,takze je frajer
.
Theušce je za pár dní 7 měsíců. Tím, že preferovala jednu stranu tak má hlavičku slehlou jakoby jen z jedné strany. Prostě když koukneš ze zhora, tak jedna půlka je kulatá a druhá taková obloukovitá. Teď se to srovnalo trošku na týlu, ale nemá moc vlásku, takže je to vidět. Navíc má dost velké znaménko (říká se tomu třeba čapí kousnutí
), takže se hned na hlavičku každej koukne
.
Podobná diskuze: https://www.emimino.cz/…orodu-74573/
Znovu psát nebudu
…
my jsme ležely dlouho v inkubátoru a hlavička je naprosto normální, myslím si, že tohle až tak vliv nemá, nepamatuji si žádné mimčo co tam s námi bylo, že by mělo slehlou hlavičku..spíš k tomu prostě někdo inklinuje, taky si myslím, že to vlasy zakryjí, hlavně že je mimís zdravý ![]()
i my mame placatou,jak od narozeni lezel na zadech-jinak nechtel,ale co no,tragedii z toho nedelam ![]()
Ahojky jojo presne nejak takhle to mame mi tu hlavicku..taky si rikam ze jsem rada po tom co jsme prozili na zacatku co se narodil ze je vubec na zicu a zdravi docela porad se to snazim napravit tak uvidime no vlasky sice mame no ale je to kluk takze to bude videt docela ale vidivam spousty chpapu co maji placky vzadu a v zivote jim to niceho neubralo jen me stvou doktori jak mi furt za to nadavaji ![]()
ahojky jojo presne tak to mame i my…taky si rikam hlavne ze je zdravy!!!opravdu po tom co jsme prozily na zacatku narozeni..ale mrzime to ze tak vypada..
A mate nejaka zkusenoost s tim ze nas poslala doktorka na rehabku ze se jeste bude snazit to zpravit ale rikala ze to stejne nepujde tak zkouseli jste to? pomaha to?
Ahoj první syn měl sleželou hlavičku. Dr mě na to upozornil v jeho 3 týdnech. říkal,že čas na nápravu je do konce šestinedělí max do 2 měsíců pak ta hlavička není tak měkká a jde to těžko spíš vůbec.
ja vim ale nekteri zase rikajii ze hlavicka se tvaruje do roka tak nevim ![]()
Už jsem to psala do výše zmíněné diskuse,ale snad nebude vadit,že to tady zopakuji.Můj syn preferoval pravou stranu takže měl velmi brzy stejný problém,o kterém je tady řeč..bylo to vidět na první pohled a já z toho byla fakt nešťastná..zkoušela jsem ho otáčet,ale už se to nedalo zachránit. S tou preferencí nás poslala dr. na Vojtovku. Dnes je mému miminku 13let a už cca 7 let nosí kratounkého ježka.Hlava se mu skvěle srovnala sama,sice to chvíli trvalo,ale časem holky už nepoznáte,že někdy nějaký problém byl ![]()
PS: sakryš ted si nejsem jistá jestli to nebyla levá strana..,ale podstata je stejná:-)