Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky..Poraďte&s01;Dcerce jsou 2,5měsíce a docela placatou hlavičku.Nemáte s tím někdo zkušenosti?Dost lidí říká že se to srovná,ale nevím.Má klasickou polohu na zádíčkách a je moc spokojená.Kdž ji tam dám na podepření polštářek tak je to zbytečné je zase v té své poloze
Poraďte
P
![]()
Co vyzkoušet něco takového? http://www.andys.cz/…robnosti.php?…
můj manžel to měl jako mímo asi na 3 měsících a zjistili mu nedostatek D,v té době se D nedávalo,nechci strašit,ale je možné,že ho špatně vstřebává,nebo to je prostě jen tou polohou.
Nevím jak moc to má, ale většinu se to dorovná. Nedávno tu myslím proběhla diskuze na podobné téma a bavili se tam i nošení takových helmiček, které to řeší. Mrkni na tyhle stránky http://plagiocefalie.cz/…/brozura.pdf
je tam i jak správně polohovat. Třeba to ani není třeba, ono to opravdu hodně doroste i samo.
A má ji placatou jako zezadu, nebo na straně, protože má hlavičku furt na jednu stranu? Jestli má hlavičku opravdu pořád na jednu stranu, tak to může byýt problém. A jestli vzadu, tak bych to asi neřešila a nepodkládala, tím jí podle mě můžeš akorát ublížit. Takhle malým dětem se nesmí dávat polštářek, ničí se tím páteř. Ta sploštělost se podle mě srovná až bude trávit víc času na bříšku. Dáváš na bříško? To je taky důležitý.
![]()
Je fakt, že náš prcek to měl taky, podkládala jsem mu hlavičku z jedné strany malým obyčejným polštářkem a srovnalo se to krásně samo… ![]()
Ahoj, naše malá to měla jednu dobu taky hodně, jak ještě byla jen „ležák“
.. od té doby, co se tráví většinu dne na bříšku, se to krásně srovnává. Myslím, že to bude OK..
Tak nevím, náš malý měl slehnutou hlavičku na jednu stranu, podkládala jsem polštářkem, srolovanou plenou apod., ale nepomáhalo. Otočil si ji tak, jak se mu líbilo. Ve 3 měsících jsem to začala řešit a chodit s ním na rhb (Vojtovka). Vojtovkou jsme srovnali predilekci, ale hlavička už mu placatá zůstala. Teď už na ní má sice vlasy, ale když jsme třeba v plavání, tak s mokrými vlásky je to hodně vidět
A to jsem si myslela, že jsme to začali řešit včas. Podle mé zkušenosti zajděte k dětskému, co si o tom myslí, třeba doporučí, aby se na malou podívala dr. na rhb.
Polohovat jinak bude mit do konce zivota placku…boky a ten podhlavnik mekky. Urcite se to nezpravi, kravina.
http://www.batolatko.cz/…e-,8027.html
mrkni na to, ja to doma mam a pouzivala jsem to, ale jsem zvykla do narozeni davat mimino na boky na zadicka jen v kocarku nebo kdyz nespi.
Zdravím vševědoucí na emimi,
ráda bych se optala, zda má někdo zkušenost s placatou hlavičkou (týl - zadní strana) u 14 měsíčního dítěte. Hlavička jinak vypadá v pořádku, ale vzadu jako když vezmete nůž a seříznete to
Má to takto skoro od narození. Polohovala jsem, všechno bez problémů. Neřešila jsem to - říkala jsem si, že se to určitě za pár měsíců srovná, ale má to tak stále. Netušíte do kolikátého věku dítete se ta hlavička formuje? Zkouším to googlit, ale zatím sem nic nenašla
Moc děkuji ![]()