Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj nemám zkušenosti, ale zajímalo by mě kolik tvá dcera měří ve třech letech??? moc díky za info a kolik měříte vy, rodiče.
Evo, dceři budou v prosinci 4 a měří 92cm, já mám 161 a manžel 178cm. Starší dcera měla v 5 letech 110cm, takže naprosto v pohodě.
Taky něco podobnýho řešíš?
jjelena píše:
Evo, dceři budou v prosinci 4 a měří 92cm, já mám 161 a manžel 178cm. Starší dcera měla v 5 letech 110cm, takže naprosto v pohodě.Taky něco podobnýho řešíš?
No kačka má tři roky a měří 89cm, ale já mám 150cm, a manžel 173 takže asi nemá být po kom.
Jsem právě chtěla vědět při jaké velikosti se to řeší, protože podle tabulek je to na sledování.
Dcerku bych ani tak neřešila jak syna, on je nedonošený narozen v 32.tt a měl 40cm ted má pět měsíců, ale vlastně tři a měří jen 57,5cm. TAk, aby potom netrpěl nějakým komplexem. ![]()
Paty byla od narození mimo graf, ale furt jí šla křivka nahoru. kolem 3. roku jí začala jít rovně a ted jí trochu klesla a v tom je ten problém.
Držím palce, at jste o.k.
Ahoj všichni! Jsem tu nová, chci se zeptat, jestli používáte někdo bezjehlový aplikátor RH Zomaject.My používáme skoro rok, ale většinou máme v místě aplikace trochu vlhkost. Máte někdo zkušenosti? Ev jaký aplikátor používáte?
Díky za reakce.
Ahoj, chtěla bych se zeptat kdo má zkušenosti u svých dětí s podáváním růstového hormonu? Jak u Vás probíhaly začátky s RH a jaké jsou zatím Vaše výsledky. My jsme začali s aplikací před třemi měsíci, takže prozatím asi rozjezd. Synovi je 7 let, měří 112 cm, váží 17 kg. Používáme jehlový aplikátor Easypod. Malý je šikovný, zvládá to střídavě oblačno
Někdy v pohodě, kdy mu stačí při aplikaci jen moje malá asistence. Někdy jsou slzičky
.
Nevím kdy čekat první výsledky, jaké nás mohou čekat komplikace a jak to bude probíhat dál. Protože je to pro nás nová zkušenost, chybí nám informace, jak to zvládají ostatní děti, jaké a kdy jsou první výsledky. Máme za sebou první kontrolu na endokrinologii co jsme začali aplikovat RH, ale nejsme o nic moudřejší.
Z toho vyplývá i můj druhý dotaz. Máte někdo zkušenost s dr. Magnovou, dětská endokrinologie v Brně v Dětské nemocnici. Dochází k ní někdo s rodičů do ambulance?Případně je ještě v Brně více dětských endokrinologů, kteří jsou schopni s Vámi řešit podávání RH? A mohou ho také předepsat. Nic proti odbornosti paní doktorky,tu nikdo nezpochybňuje, je tam to velké ALE......
. Minimum informací, nic moc přístup. V podstatě to co vím, jsem musela z 90% nastudovat z internetu. Nebo si zjišťovat z jiných zdrojů. Moc děkuji za reakce
Je tu někdo, kdo aplikuje dítěti růstový hormon? Mám par otázek , kdyby se někdo našel, budu ráda. ![]()
Máme vyšetřené všechny možné nemoci, které mohou ovlivňovat růst, cysticka fibróza, celiakie, ledviny, diabetes, vše negativní. Teď jsme byli ve fázi dalšího čekání 3 měsíce. Nevyrostl ani cm. Co bude následovat teď? Endokrinologie? Tam budou už vyšetřovat růstový hormon nebo ještě nějaká další vyšetření? Čas plyne, dítě je jak Paleček a nic se neděje ![]()
Dítě nám cca dva roky sledovali na endokrinologii. Pak byl clonidinový, pak inzulínový test, zda se vytvoří růstového hormonu více při krátkodobém stresu organismu. Hodnoty opět nízké, tak následovalo vyšetření magnetickou rezonancí a pak jsme čekali na předepsání růstového hormonu ( vzhledem k nákladnosti léčby zdravotní pojišťovny požadují veškerá vyšetření). Růstový hormon má od cca 5 let.
@Anonymní píše:
Dítě nám cca dva roky sledovali na endokrinologii. Pak byl clonidinový, pak inzulínový test, zda se vytvoří růstového hormonu více při krátkodobém stresu organismu. Hodnoty opět nízké, tak následovalo vyšetření magnetickou rezonancí a pak jsme čekali na předepsání růstového hormonu ( vzhledem k nákladnosti léčby zdravotní pojišťovny požadují veškerá vyšetření). Růstový hormon má od cca 5 let.
Tak to máme ještě dlouhou cestu před sebou. A roste?
Roste, jsem za něj ráda. A vy máte nedostatek růstového hormonu nebo se netvoří ?
Podává někdo svému dítěti růstový hormon? Potřebuji se s někým pobavit. Já mám dceru 9let 23kg 126cm. rusťák ji podávám už 5let.
Ahoj, jak tak koukám tak plno maminek má starosti s detickama.Muj syn má 6let a chodí také na endokrinologii.Mame problém s růstem a váhou. S růstem je opožděn o 2roky a váhu přibírá 0,5kg za rok. Stále nám berou krev a výsledky nic moc.Ted nás čeká hospitalizace na zátěžový test.Sice nás ten den pustí, ale pro syna toho je dost. Pokud to dopadne špatně čeká nás podávání růstového hormonu. Informovala jsem se o tom, ale moc informací nedostanete.Deti to perej snáší dobře. Mate tady někdo už zkušenosti?
Ahojky,
dceru( 3 a 3/4) čeká vyšetření na sekreci růstovýho hormonu. Jedná se o vyšetření s hospitalizací s tím, že jí budou snižovat tlak
a 4× po hodině odebírat krev. Ještě ten den by nás měli pustit domů.
Byla jste na tom některá s dětma? Jak to probíhalo a jak to dítka snášejí? Bojím se toho snižování TK.
S dcerou samozžejmě budu v nemocnici.
Díky za všechny info.