Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou různé vztahy a jaké podmínky si ti dva nastaví je jen a jen na nich. Podmínka fungování ale je, aby to vyhovovalo oběma.
Pro mě je ve vztahu nejdůležitější 100% důvěra, bez toho bych nemohla vztah mít. Jiný to třeba za důležité nepovažuje ![]()
Hele, mě osobně by tohle ve vztahu nevadilo, pokud měl kondom a ta částka, která na to jde neomezuje pár ekonomicky.
Ale já jsem v tomhle vyjímka a je mi jasné, že zrovna v tomhle každý tak benevolentní není.
Osobně mám určité libůstky, které bych ve vztahu ventilovat nemohla. Nemám problém se jich vzdát, zatím.
Ale netuším, jestli to tak zůstane.
Každý to má jinak, je to individuální.
Vadilo by mi hlavně to, že to neřekl už na začátku a že to tajil. A ano, mně osobně by vadilo i to chození za prostitutkami.
No neni to uplne stejny pripad, ale znam starsiho pana co si s mladsi dlouholetou milenkou poridil novou rodinu, chvilku se to utrepavalo, ale zda se ze vsichni spolu (a tim myslim ze jsou opravdu v kontaktu) stale vychazeji dobre a uz to jsou roky, takova ceska mormonska rodina
takze asi proti gustu…?
Tak zkušenost s tím teda nemám, ale pokud s tím budou oba ok, tak samozřejmě takový vztah normálně fungovat může. Osobně bych v tom problém neviděla.
Vztah by měl být vyrovnany. Co by řekl na to, kdybys i ty měla občas gigola? Toleroval by to?
Chápu, že někoho vzrušuje platit za sex, mě by zase vzrusovalo nechat si za něj platit. Ale jsme lidi, ne zvířata, a musíme zvládnout nevyplnit si každou fantazii. Mám vztah, tak nemám tohle. Pokud je mu přesnější spešl sex než partnerka, jeho volba. Ale byla bych na pozoru, co všechno pro nej bude přesnější ![]()
Za mě ti o své “zálibě” měl říct hned na začátku vztahu. Ty bys to buď akceptovala anebo bys s ním dále nepokračovala.
Já bych osobně toto těžko vstřebávala, ještě kdybych se to dozvěděla takto během vztahu.
@ReginaZ sám mi už na začátku vztahu zmínil, že kdybych k němu byla otevřená a řekla mu jak, proč a ským. Tak že by neměl problém odpustit kdybych si s někým užila. Já, ale zatím nikdy neměla tu potřebu a doufám, že ji mít ani nebudu. Ale očividně by s tím byl v pohodě.
@izabe souhlasím. Pro mě jako byla nepříjemná i ta představa, že spal s jinou. Ale nejhorší byla pro mě ta lež, že to prostě neřekl rovnou. To byl i důvod k tomu mému kratšímu odchodu, protože to, že to hned nepřiznal mě poznamenalo nejvíc. Což on i ví a proto se teď snaží až přehnaně mi vše ukazovat, kdy s kým je a co děla. Aniž bych to po něm chtěla a ví že to bude trvat, ale je očividně ochotný na tom aby se důvěra zas vytvořila pracovat.
Ale souhlasím s tebou, měl to zmínit hned od začátku. Na druhou stranu asi lehce chápu, že to nemůže být pro nej lehký při seznamování někomu v pálit, že si platí občas tyto služby 😶.
Neres. Protoze sama pises, ze s nim chces zustat, takze si si vybrala chlapa „6 cenove skupiny“, vztahoveho, citoveho a sexualniho „invalida“. Sexualniho „invalida“ proto, protoze jen sexualni nemehlo si uziva sex se zenou, ktera nic neciti, ktere se hnusi, ktera zatne zuby a udela si praci, protoze potrebuje jeho prachy. Chapu klienty prostitutek, kteri neumeji fakt zadnou zenskou zbalit, ale pokud to dela pravidelne chlap, ktery ma sex, je ve vztahu, tak je to o jeho porouchane osobnosti, proto citovej a vztahovej invalid taky, protoze to dela ve vztahu se zenou.
Vybrala jsi si, chces si ho nechat a proto proc resit, ze bude platit za sex prostitutkam. Co vlastne ocekavas od teto debaty? Podvedome mozna utechu, ze ti sem nabehne podobne „postizenej“ chlap, nebo zena a napises ti, ze to tak dela kazdej a ty se budes uklidnovat, ze to tak ma kazdej a doufas, ze te to tim padem nebude bolet.
Rozhodla jsi se to potlacit a prijmout, tak to neres… anebo poslouchej instinkt, kdyz takhle po case vyplave tvuj pocit na povrch, znamena to, ze s tim v poradku nejsi a neco ti tve vnitro naznacuje.
Příspěvek upraven 06.07.23 v 17:51
@Anonymní píše:
@ReginaZ sám mi už na začátku vztahu zmínil, že kdybych k němu byla otevřená a řekla mu jak, proč a ským. Tak že by neměl problém odpustit kdybych si s někým užila. Já, ale zatím nikdy neměla tu potřebu a doufám, že ji mít ani nebudu. Ale očividně by s tím byl v pohodě.
Aspoň že tak.
@izabe píše:
Za mě ti o své “zálibě” měl říct hned na začátku vztahu. Ty bys to buď akceptovala anebo bys s ním dále nepokračovala.
Já bych osobně toto těžko vstřebávala, ještě kdybych se to dozvěděla takto během vztahu.
Souhlasím. Toto by mi vadilo nejvíc. Měl to o tom říct hned na začátku vztahu. Za mě je on sobec, který si nemůže nic odepřít, protože prostě nechce. A ještě chce mít všechno - partnerku i ty společnice. Já osobně bych toto teda nepřekousla. Pokud jsi s tím ale v pohodě, proč ne, že jo.
@My Melody píše:
Neres. Protoze sama pises, ze s nim chces zustat, takze si si vybrala chlapa „6 cenove skupiny“, vztahoveho, citoveho a sexualniho „invalida“. Sexualniho „invalida“ proto, protoze jen sexualni nemehlo si uziva sex se zenou, ktera nic neciti, ktere se hnusi, ktera zatne zuby a udela si praci, protoze potrebuje jeho prachy. Chapu klienty prostitutek, kteri neumeji fakt zadnou zenskou zbalit, ale pokud to dela pravidelne chlap, ktery ma sex, je ve vztahu, tak je to o jeho porouchane osobnosti, proto citovej a vztahovej invalid taky, protoze to dela ve vztahu se zenou.
Vybrala jsi si, chces si ho nechat a proto proc resit, ze bude platit za sex prostitutkam. Co vlastne ocekavas od teto debaty? Podvedome mozna utechu, ze ti sem nabehne podobne „postizenej“ chlap, nebo zena a napises ti, ze to tak dela kazdej a ty se budes uklidnovat, ze to tak ma kazdej a doufas, ze te to tim padem nebude bolet.
Rozhodla jsi se to potlacit a prijmout, tak to neres… anebo poslouchej instinkt, kdyz takhle po case vyplave tvuj pocit na povrch, znamena to, ze s tim v poradku nejsi a neco ti tve vnitro naznacuje.rev, chceš li společnic, pokud je ve vztahu se ženou, kterou miluje a má ty potřeby. Na co jsi mu ty? Na ty citový vazby? On je prostě asi nemocný…„invalida“ jak se zde uvádí…protože tohle normální chlap nedělá..buď mu nestačí ženská, není spokojený, tak ji podvádí…najde si šlapku a tý platí za služby, které mu doma ženská nedá, ale vědomě tolerovat…
Ale tohle je za mě prostě špatně, takový dno.
Nechci tě urážet, ty sama víš nejlíp, ty v tom budeš žít a vědomě tolerovat. To je ovšem tvá věc a rozhodnutí, zda li takového chceš na život..mít s ním rodinu.Já bych tohle nedala. Ale to je absolutně bezpředmětný.
Ahoj,
není jednoduché o tom zde psát, protože mi je jasný, že tu bude 99,8% reakcí ať ho pošlu dál do oběhu. Rovnou říkám, že to nemám v plánu, ale i tak mě zajímá zda má někdo nějakou zkušenost i třeba ze svého okolí a jak to zvládli a proto sem píšu.
Jde o to, že mám partnera a zjistila jsem, že po 8 měsících vztahu si zaplatil ku*vu. Nebyla to situace, že by byl někde s přáteli a zapadli do nějakého bordelu. Sám si na internetu našel “luxusnější” společnici a něco s ní měl. Dozvěděla jsem se to pak chvíli na to, protože mu ona napsala nevhod zda bude další schůzka, když jsme byli vedle sebe a samozřejmě jsem na něj uhodila, že chci hned vidět celý chat, tak mi ho ukázal a tím to prasklo.
Následovala salva otázek proč to udělal, zda to bylo již v minulosti, co mu ve vztahu chybí atd atd …
Protože než se tady spustí opět odpovědi, že mu doma něco chybí. Neřekla bych, spíme spolu každý den, jezdíme na výlety/ wellness pobyty/ dovolené, pomáháme si v domácnosti, máme stejný styl pro humor a pro většinu z okolí jsme takový ten idilický pár.
Vypadlo z něho, že to dělal v každém vztahu ( v delším co měl 11 let, ale i v těch kratších poznávacích které měl třeba jen 3mesice). S tím, že se mě snažil jako uchlacholit, že u mě se to snažil vydržet co nejdýl bez toho 😒. Což tento argument beru jako irelevantní. Ale údajně si to platí jednou za čas, třeba po dobu měsíce / dvou a pak si dá zas třeba na půl roku pohov. Protože nechce svoje partnerky nutit do věcí jako anální sex nebo stříkání na obličej. Že chápe, že většina by byla ochotna to pro něj třeba udělat, ale že když dostane tu chuť tak by chtěl vážně třeba obden a že to chápe, že to je pro partnerku nepříjemné a nechce ji do toho nutit. S tím, že argumentoval dál, že nechodí ani pak ke stejným aby nemohla třeba po letech vzniknout citová vazba a aby vážně údajně jen ukojil tu svoji potřebu.
A můj dotaz tedy zní, jelikož tu jsou často diskuze o milencích a milenkách. Mate někoho ve svém okolí nebo byli jste někdy v podobné situaci? Jde vážně na tom držet vztah když s tím budou oba ok?
Pro info: nepíšu ihned po incidentu, odstěhovala jsem se na nějakou dobu a nechala si to sama projít v hlavě zda jsem ochotná to respektovat. Prodiskutovávala jsem to s nim shora, zdola. A přesně jsem si řekla, že s tím chci být v pohodě, už jsem u něj zpět pár dobrých měsíců a opět fungujeme normálně. S tím, že když mě něco k tomu ještě napadne tak to normálně probereme. Ale teď na mě dopadla jakási depka (z něčeho jiného), ale samozřejmě když je špatná nálada tak proč si ji nezkazit ještě víc a nabalili se mi myšlenky na toto. Proto to zakládám až nyní.