Placená stáž

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.16 19:54

Placená stáž

Studuji kombinovaně VŠ, nyní jsem po RD registrovaná na ÚP.
Mám možnost jít na placenou stáž.
Pokud jsem registrovaná na ÚP, můžu si vydělat 4950,–, aby mi stát dále platil pojištění.
Na stáži bych si ale vydělala cca 6500,– - nižší úvazek nelze.
Kolik bych si musela platit zdrav poj. a soc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
7.2.16 20:00

Stačí jen zdravotní, to je něco přes 1000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 20:04
@slavuska1
@slavuska1 píše:
Stačí jen zdravotní, to je něco přes píše: Více

a oficiálně budu zaměstnanec? to asi ne, když zaměstnavatel za mě to zdrav. soc. platit nebude, ze?

• Citovat
  • Upravit
7376
7.2.16 20:04

Asi 1350 kc zdravotni kazdy mesic. ja bych volila staz, kdyz nic je to praxe do cv:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
7.2.16 20:05
@Anonymní píše:
@slavuska1a oficiálně budu zaměstnanec? to asi ne, když zaměstnavatel za mě to zdrav. soc. platit nebude, ze?

tak to zalezi, jakou budes mit smlouvu na tu staz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
7.2.16 21:07
@Anonymní píše:
Studuji kombinovaně VŠ, nyní jsem po RD registrovaná na ÚP.
Mám možnost jít na placenou stáž.
Pokud jsem registrovaná na ÚP, můžu si vydělat 4950,–, aby mi stát dále platil pojištění.
Na stáži bych si ale vydělala cca 6500,– - nižší úvazek nelze.
Kolik bych si musela platit zdrav poj. a soc?

Podle mzdový kalkulačky ti vychází čistého 5320 Kč, pokud uplatníš slevu na dani jen na sebe. Je to málo, ale bude se ti počítat odpracovaná doba na důchod, pokud nebude vedená na ÚP. Sociální se ti bude ztrhávat podle výdělku, zdravotko si musíš doplácet do minimální výše, která se počítá z minimální mzdy. Mzdovka ti prostě ztrhne z platu větší procenta na zdravotko než těm, kdo vydělá nad minimální mzdu. Mzdová kalkulačka už s tímto počítá.

http://www.penize.cz/…t-ciste-mzdy#mzda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
7.2.16 21:08

Jů, netuším, jak se mi to stalo s tím velkým písmem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 08:55
@aprazanda píše:

Podle mzdový kalkulačky ti vychází čistého 5320 Kč, pokud uplatníš slevu na dani jen na sebe. Je to málo, ale bude se ti počítat odpracovaná doba na důchod, pokud nebude vedená na ÚP. Sociální se ti bude ztrhávat podle výdělku, zdravotko si musíš doplácet do minimální výše, která se počítá z minimální mzdy. Mzdovka ti prostě ztrhne z platu větší procenta na zdravotko než těm, kdo vydělá nad minimální mzdu. Mzdová kalkulačka už s tímto počítá.

děkuji

jde o to, že nebudu v zaměstnaneckém poměru, pujde od DPP nebo DPČ - právě proto, aby za mě nemuseli odvádět zdrav. soc.

• Citovat
  • Upravit
3711
8.2.16 11:37
@Anonymní píše:
jde o to, že nebudu v zaměstnaneckém poměru, pujde od DPP nebo DPČ - právě proto, aby za mě nemuseli odvádět zdrav. soc.

Tak se nahlásíš jako samoplátce. Nebo je pro tebe lepší dřepět na pracáku, protože si zaplatí pojištění než dělat něco pro své uplatnění? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 12:29
@zvidavajanca píše:
Tak se nahlásíš jako samoplátce. Nebo je pro tebe lepší dřepět na pracáku, protože si zaplatí pojištění než dělat něco pro své uplatnění? :nevim:

klid, nikde nepíšu, že chci dřepět napracáku, ptám se co a jak, nikdy jsem v takové situaci nebyla

toto poučování miluju :roll:

• Citovat
  • Upravit
7376
8.2.16 16:34
@aprazanda píše:

když se v tom orinetujes, jak se prosím pocita brigada (prace na dohodu) pro nestudenta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.2.16 18:20
@MarieOVMUC píše:
když se v tom orinetujes, jak se prosím pocita brigada (prace na dohodu) pro nestudenta?

Dohodu o čem? DPP, DPČ?

@Anonymní píše:
klid, nikde nepíšu, že chci dřepět napracáku, ptám se co a jak, nikdy jsem v takové situaci nebyla

Věř, že vím o dost lidech, kteří při příležotosti vydělat víc řekli: „To nemůžu, pracák by mě vyřadil a musel/a bych si platit pojištění“. Takže dřepí na pracáku dál, aby platil pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 19:36
@zvidavajanca píše:
Věř, že vím o dost lidech, kteří při příležotosti vydělat víc řekli: „To nemůžu, pracák by mě vyřadil a musel/a bych si platit pojištění“. Takže dřepí na pracáku dál, aby platil pojištění.

to ještě neznamena, že tak uvažují všichni :roll:

• Citovat
  • Upravit
7376
8.2.16 19:44
@zvidavajanca píše:
Dohodu o čem? DPP, DPČ?

o provedení práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.2.16 19:57

@MarieOVMUC
http://www.penize.cz/…acka-dpp-dpc
U DPP odvod pojištění (zdravotní, sociální) od 10 000,– výdělku - pokud seš samoplátce zdravotního platíš celé pokud se nestrhává; pokud je ti strženo, tak opět doplácíš do minima (pouze zdravotní). Sociální neplatíš, pokud ti není skrze výši výdělku strženo.
Daň ti pokryje prohlášení (pokud podepíšeš a nevyděláš si tolik, aby ti sleva nestačila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat