Placená stáž
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@slavuska1 píše:
Stačí jen zdravotní, to je něco přes píše: Více
a oficiálně budu zaměstnanec? to asi ne, když zaměstnavatel za mě to zdrav. soc. platit nebude, ze?
- Citovat
- Upravit
Asi 1350 kc zdravotni kazdy mesic. ja bych volila staz, kdyz nic je to praxe do cv:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@slavuska1a oficiálně budu zaměstnanec? to asi ne, když zaměstnavatel za mě to zdrav. soc. platit nebude, ze?
tak to zalezi, jakou budes mit smlouvu na tu staz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Studuji kombinovaně VŠ, nyní jsem po RD registrovaná na ÚP.
Mám možnost jít na placenou stáž.
Pokud jsem registrovaná na ÚP, můžu si vydělat 4950,–, aby mi stát dále platil pojištění.
Na stáži bych si ale vydělala cca 6500,– - nižší úvazek nelze.
Kolik bych si musela platit zdrav poj. a soc?
Podle mzdový kalkulačky ti vychází čistého 5320 Kč, pokud uplatníš slevu na dani jen na sebe. Je to málo, ale bude se ti počítat odpracovaná doba na důchod, pokud nebude vedená na ÚP. Sociální se ti bude ztrhávat podle výdělku, zdravotko si musíš doplácet do minimální výše, která se počítá z minimální mzdy. Mzdovka ti prostě ztrhne z platu větší procenta na zdravotko než těm, kdo vydělá nad minimální mzdu. Mzdová kalkulačka už s tímto počítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
Podle mzdový kalkulačky ti vychází čistého 5320 Kč, pokud uplatníš slevu na dani jen na sebe. Je to málo, ale bude se ti počítat odpracovaná doba na důchod, pokud nebude vedená na ÚP. Sociální se ti bude ztrhávat podle výdělku, zdravotko si musíš doplácet do minimální výše, která se počítá z minimální mzdy. Mzdovka ti prostě ztrhne z platu větší procenta na zdravotko než těm, kdo vydělá nad minimální mzdu. Mzdová kalkulačka už s tímto počítá.
http://www.penize.cz/…t-ciste-mzdy#mzda
děkuji
jde o to, že nebudu v zaměstnaneckém poměru, pujde od DPP nebo DPČ - právě proto, aby za mě nemuseli odvádět zdrav. soc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
jde o to, že nebudu v zaměstnaneckém poměru, pujde od DPP nebo DPČ - právě proto, aby za mě nemuseli odvádět zdrav. soc.
Tak se nahlásíš jako samoplátce. Nebo je pro tebe lepší dřepět na pracáku, protože si zaplatí pojištění než dělat něco pro své uplatnění? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Tak se nahlásíš jako samoplátce. Nebo je pro tebe lepší dřepět na pracáku, protože si zaplatí pojištění než dělat něco pro své uplatnění?
klid, nikde nepíšu, že chci dřepět napracáku, ptám se co a jak, nikdy jsem v takové situaci nebyla
toto poučování miluju ![]()
- Citovat
- Upravit
@aprazanda píše:
http://www.penize.cz/…t-ciste-mzdy#mzda
když se v tom orinetujes, jak se prosím pocita brigada (prace na dohodu) pro nestudenta?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC píše:
když se v tom orinetujes, jak se prosím pocita brigada (prace na dohodu) pro nestudenta?
Dohodu o čem? DPP, DPČ?
@Anonymní píše:
klid, nikde nepíšu, že chci dřepět napracáku, ptám se co a jak, nikdy jsem v takové situaci nebyla
Věř, že vím o dost lidech, kteří při příležotosti vydělat víc řekli: „To nemůžu, pracák by mě vyřadil a musel/a bych si platit pojištění“. Takže dřepí na pracáku dál, aby platil pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Věř, že vím o dost lidech, kteří při příležotosti vydělat víc řekli: „To nemůžu, pracák by mě vyřadil a musel/a bych si platit pojištění“. Takže dřepí na pracáku dál, aby platil pojištění.
to ještě neznamena, že tak uvažují všichni ![]()
- Citovat
- Upravit
@zvidavajanca píše:
Dohodu o čem? DPP, DPČ?
o provedení práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC
http://www.penize.cz/…acka-dpp-dpc
U DPP odvod pojištění (zdravotní, sociální) od 10 000,– výdělku - pokud seš samoplátce zdravotního platíš celé pokud se nestrhává; pokud je ti strženo, tak opět doplácíš do minima (pouze zdravotní). Sociální neplatíš, pokud ti není skrze výši výdělku strženo.
Daň ti pokryje prohlášení (pokud podepíšeš a nevyděláš si tolik, aby ti sleva nestačila).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studuji kombinovaně VŠ, nyní jsem po RD registrovaná na ÚP.
Mám možnost jít na placenou stáž.
Pokud jsem registrovaná na ÚP, můžu si vydělat 4950,–, aby mi stát dále platil pojištění.
Na stáži bych si ale vydělala cca 6500,– - nižší úvazek nelze.
Kolik bych si musela platit zdrav poj. a soc?