Ideální příjem?

Anonymní
5.2.16 22:21

Ideální příjem?-prosím o názor

Prosim o zachovany anonymity, rodina nevi ze toto planujeme. Ziji spoustu let v USA ale bohuzel uz to tu neni co tu byvavalo, mame jedno ditko(do budoucna planujeme druhe), diky tomu ze se nam narodila dcera tak nas to tahne vic do Ceska a chci aby vyrustala tam a meli jsme na blízku rodinu. V Cesku mam vystudovanou vysokou skolu a mam perfektni anglictinu, takze si myslim ze s praci to neni problem mela bych nejake nabidky. A byt by jsme koupili. Ale chtela jsem se ze jestli jsou takovy ty narocnejsi mamky, ktery sice sem tam koupi neco z bazarku, ale potrpi si na obleckach na detatku, myslim to ze jim nedela problem udelat objednavka u nextu, potrpi si na mode atd. Co maji radi nove veci, priklad planujem druhe ditko, v usa jsme meli na prvni kocarek bugaboo pro druhe ho budu chtit taky, taky nejakou tu dovolenku do roka. Jaky je takovy idealni prijem na tyto veci v Ceske republice? Klidne anonymne ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
5.2.16 22:24

Záleží hodně na nákladech na bydlení. Já bych řekla tak pade?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 22:26

@Karleon Jo to je pravda, byt si chceme koupit tak nejak porohlizim nejaka ta energie, plyn+voda, nejaky fond oprav, pojistky, pausaly, urcite budem kupovat i auto ten benzin atd :) budu to muset propocitat a pak podle nabidek prace..dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3753
5.2.16 22:27

I bugaboo koupíš na bazáči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
5.2.16 22:36

To jsou informace. Krom Nextu a Bugaboo - jak velký byt? Kde chcete žít? Dost rozdíl je Praha nebo Chomutov. Kolik aut, jakých? Dovolená Šumava, Chorvatsko, nebo Bora Bora? Máš ráda kosmetiku a luxusní šperky, nebo stačí Jitka co vytrhá obočí a šmuk z bižu. Náklady mezi padesáti a dvě stě padesáti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 22:38

My spotřebujeme cca 50 měsíčně, někdy i 70. Bugaoo jsem teda nepotřebovala, krom bund, kalhotek, ponožek a bot mají děti oblečení ze sekáče - neva mi to. Ale hodně nás stojí různé výlety a aktivity. Např zoo a 2000 pryč, restaurace 1000 za oběd cestou z vyletu atd. Dovča ČR 20 000 týden, nevaříme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.16 22:44

Taky mi prijde zvlastni, ze by vyznamnou polozku ve vydajich melo delat zrovna obleceni. To neplati ani o USA ani Cr. Podle me je nejlepsi se vratit se slusnou rezervou pokryvajici alespon nekolik mesicu pokud by se praci nedarilo najit. A koneckoncu, pokud budete mit stehovani kontejnerem, tak se da i to obleceni do zacatku privezt. Tak to planuju ja. Jsem v podobne situaci.

• Citovat
  • Upravit
35764
5.2.16 22:46

Tak bugac a next mají jak rodiny s dvackou i se 70. Řekla bych 50-70 čistého aby jsi měl nějaký standart. Záleží, kde chcete bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
5.2.16 23:00

Jde o naklady bydleni, auto, pojisteni, jaky standart chces, za takovy zaplatis.. Ale aby bylo alespon to 50mesicne no, s tim tu souhlasim.. nemusi clovek resit zda koupit pomerance dnes nebo v akci za tyden. Nema strach kdyz bude muset zaplatit ihned novou pracku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.2.16 23:24

Pokud budete mít svůj byt, takže náklady na bydlení dejme tomu 5000, tak 50000 by asi stačilo. možná o něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 23:34

Anonymní E

Byli jsme přesně v té samé situaci, jen jsme se vraceli z jiné země. Nelitujeme, pro děti je to tu skvělé! A vyrůstají s rodinou, co víc si přát?
Věř mi, že to stojí i za nějaké to snížení standardu..

Žijeme asi tak jak popisuješ, děti máme čtyři a příjem kolem 60 tisíc.
Platíme vysoký podnájem. S vlastním bytem vám bude 50 tisíc určitě stačit.

• Citovat
  • Upravit
136
5.2.16 23:42

Bugaboo není dnes žádný luxus a NeXt taky ne - pokud chodíš po kramech průběžně, leda co koupíš za polovinu (a to nemám čas sledovat slevy atd). Bydlení - záleží jak kdo a kde - hodně děla lokalita. A vaření / ne vaření - pokud té baví vařit a experimentovat v kuchyni, zbytečně neutrácej za restaurace (pro blbky - jsem z gastro oboru a vím o čem mluvím - jsem hodně náročná a proto do restauraci nechodím - radši domácí kvalita i za cenu poctivě prace!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 23:46

@Makronka222 no vidíš a my těch 50 měsíčně máme, ale máme vysoké náklady, takže sakra počítám, to se prostě nedá paušalizovat :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
136
5.2.16 23:48

Akurat si příprav peněženku - cena PHM je úplně jinde než v USA - tam ma auto kde kdo hodně brzy a cena PHM je úplně trapná - pokud chceš bydlet v Praze, tak té provoz auta - PHM měsíčně jako v USA vyjde = Pražská MHD - OpenCard :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 23:52

Záleží na tom, kde chcete bydlet a jaké máte další výdaje, samozřejmě.

Za sebe: Máme kolem šedesáti plus nějaký nepravidelný příjem (jsem na RD a pracuju z domova), bydlíme v centru Prahy (ale náklady na bydlení nejsou vyšší než pražský průměr), takže auto využíváme jen na návštěvy, dovolené nebo na větší nákupy, občas zajdeme do restaurace, občas nějaká kultura, ale chodíme rozhodně méně, než jsme chodili bez dětí. Občas výlet, ale víc jezdíme na chatu/chalupu/k babičkám. Něco dáváme na spoření. Skoro každý měsíc je potřeba koupit něco „většího“ (dražší kus oblečení, náklady spojené s údržbou bytu/auta, nový spotřebič, nábytek, prodloužený víkend někde mimo domov, Vánoce, potřeby dětí - nezdá se to, ale těch nárazových položek je tolik, že je pořád něco). Jídlo se snažíme kupovat kvalitní, vím, že bych dokázala ušetřit, ale moc to neřeším. Výbavu pro malé děti jsem částečně kupovala na bazarech, považuju za zbytečné kupovat nový kočárek, když ho pak prodám za půlku ceny (a to ještě pokud ho nezničíme, což se vždycky ovlivnit nedá). Oblečení - pro malé děti klidně na bazaru + v levnějších obchodech typu F&F, v Nextu možná sem tam něco, ale rozhodně ne pravidelně. Nešetřím na botách pro děti, to je určitě pár tisíc ročně. Sobě koupím boty třeba za 3000, ale kabelku LV nemám. Na dovolené jezdíme, ale ne exotika v řádu stovek tisíc.
Takže si myslím, že životní styl máme v porovnání s tvou představou celkem skromný, ale ta částka nám vystačí tak akorát. Takže bych v tvém případě šla ještě o něco výš.

Anonymní z pochopitelných důvodů, díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat