Ideální příjem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Tak počítej, Praha: bydlení 15 - 20 tisíc, pokud jsi v nájmu nebo máš hypotéku (jinak tak o desítku míň), jídlo 10 tisíc, oblečení, drogerie apod. 5 tisíc, benzín + věci kolem auta (např. rozpočítané povinné ručení a havarijní) 5 tisíc, pojistky a spoření (vytváření rezerv) 10 tisíc, potřeby pro děti a kroužky 5 tisíc, „nárazové výdaje“, s tím, že se většinou něco objeví, minimálně 5 tisíc, zábava, restaurace, výlety, kultura - dalších minimálně 5 tisíc. Určitě jsem na něco zapomněla, ale i takhle jsi hodně přes 50 tisíc. Samozřejmě, když peníze nejsou, tak se dá na hodně věcech ušetřit, ale to, co popisuju, není podle mě nějaké přehnané vyskakování. „V pohodě se 30tis“ si neumím představit.
zábava, restaurace, výlety…min.5 tisíc? dá se i levněji. A v Praze je nyní velmi výhodná celoroční tramvajenka, takže 5t. za benzín je také nadnesené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa to ale kouzlite, ne?
ze to jde i levneji? A musite taky myslet na to, ze hodne maminek s ditetem MHD jezdit nechce, coz asi zakladatelka chtit asi nebude a to ja docela chapu taky bych se nechtela cpat s kocarkem do MHD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Heled nektere holky, ktere maji celkovy prijem treba 30-40 si hraji na honoraci a to BGB proste maji a i dobre vybaveni, ale ziji 0 k 0. My mame celkem 160.000,– +- a zijem si dobre. Kocar jsem mela z druhe ruky po 2 detech obleceni kupuju jak rikas obcas z bazarku, ale i nove. Veci pak daruji. Zijeme v Praze v najmu.Diky za anonym
to je taková ta navoněná bída. Designový kočár za desetisíce k prezentaci okolo pískoviště event. v lokálním nákupním centru a doma se jede na půjčky a před výplatou se žere suchej chleba
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gweopanda píše:
@Burj Chalifa to ale kouzlite, ne?ze to jde i levneji? A musite taky myslet na to, ze hodne maminek s ditetem MHD jezdit nechce, coz asi zakladatelka chtit asi nebude a to ja docela chapu taky bych se nechtela cpat s kocarkem do MHD.
když nechtějí jezdit MHD za pár šlupek a potřebují vozit půlky v autě, tak holt musí vyhazovat tisíce do luftu za benzín
V Praze a jiných velkých městech se bez auta rozhodně přežít dá. Mimochodem, stesky na drahotu a " nevyjití" s penězi jsou tu časté, ale troufnu si tvrdit, že v řadě domácností jsou dost velké černé díry na prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
zábava, restaurace, výlety…min.5 tisíc? dá se i levněji. A v Praze je nyní velmi výhodná celoroční tramvajenka, takže 5t. za benzín je také nadnesené.
Samozřejmě, že se dá i levněji, vždyť to i píšu. I jídlo se dá levněji, na oblečení se dá také ušetřit, ono také rodinám s nižšími příjmy, kterých je asi dost, nic jiného ani nezbývá. Ale tohle není diskuse 100 Kč/den ani jak ušetřit, bavíme se o nákladech na „pohodlný“ život. Nepřijde mi nic extra rozmařilého na tom, jednou za tři měsíce zajet na prodloužený víkend, každý měsíc si zajít do restaurace na večeři, jednou za dva měsíce divadlo/kino a podobně.
A ten benzín neprojezdím po městě, ale cestou na větší nákupy, na návštěvy a hlavně na chalupu. Navíc když chce člověk hospodařit důsledně, je vhodné do nákladů na auto započítat i povinné ručení a havarijní pojištění, což ta tisícovka měsíčně alespoň u nás je.
@Burj Chalifa píše:
když nechtějí jezdit MHD za pár šlupek a potřebují vozit půlky v autě, tak holt musí vyhazovat tisíce do luftu za benzínV Praze a jiných velkých městech se bez auta rozhodně přežít dá. Mimochodem, stesky na drahotu a " nevyjití" s penězi jsou tu časté, ale troufnu si tvrdit, že v řadě domácností jsou dost velké černé díry na prachy.
Tak o tom žádná ![]()
- Citovat
- Upravit
Za me ja treba nepochopim proc si lide delaji vice deti a pak si stezuji, ze nemaji na to aby jezdili na dovolenou a nebo nemaji na to aby jim koupili to co potrebuji, my jsme si myslim zajisteni dobre a nenapadlo by me si nikdy udelat vic jak dve deti, zatim teda cekame nase prvni a myslime si, ze u jednoho i zustaneme, radi by jsme mu dali stejny standarty jako dali rodice nam, letni dovolene u more, zimni na horach, ruzne krouzky, hezke veci. Nechci aby se nekdy muselo setkat s tim, ze mu bude neco chybet. Ja si myslim, ze je to i hodne dulezite pro dalsi pak zivot deti, kdyz jsou od malicka zvykle zit v nejakym standartu, chteji si ho udrzet pak i v dospelosti a predat to dal svym detem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gweopanda píše:
Za me ja treba nepochopim proc si lide delaji vice deti a pak si stezuji, ze nemaji na to aby jezdili na dovolenou a nebo nemaji na to aby jim koupili to co potrebuji, my jsme si myslim zajisteni dobre a nenapadlo by me si nikdy udelat vic jak dve deti, zatim teda cekame nase prvni a myslime si, ze u jednoho i zustaneme, radi by jsme mu dali stejny standarty jako dali rodice nam, letni dovolene u more, zimni na horach, ruzne krouzky, hezke veci. Nechci aby se nekdy muselo setkat s tim, ze mu bude neco chybet. Ja si myslim, ze je to i hodne dulezite pro dalsi pak zivot deti, kdyz jsou od malicka zvykle zit v nejakym standartu, chteji si ho udrzet pak i v dospelosti a predat to dal svym detem.
Hlavně dětem předej vzdělání, ať nedopadnou jako Ty a nemají jen ZŠ. To už v dnešní době nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gweopanda Souhlasím s první částí, proč si lidé dělají více dětí A pak si stěžují. Na druhou stranu, vždycky bude něco, na co nebudeš mít a někdo jiný to bude považovat za standard. Určitě je dobré při plánování dětí brát ohled na finanční možnosti rodiny, nicméně každý má tu hranici jinde. Takže pokud se rodina zvládá postarat o děti do té míry, že děti nechodí otrhané, netísní se jich sedm v garsonce, mají co jíst, mají školní potřeby.. tak je neodsuzuju za to, že nejezdí každý rok na lyže. A ještě k tomu počtu, já kdybych si měla vybrat, jestli budu jezdit každý rok na Maledivy, ale budu jedináček, nebo budu mít sourozence a pojedeme jednou za dva roky do Itálie, tak beru určitě tu Itálii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaliopa píše:
Hlavně dětem předej vzdělání, ať nedopadnou jako Ty a nemají jen ZŠ. To už v dnešní době nestačí.
aby věděly, že se píše stanDarD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
aby věděly, že se píše stanDarD
kdyz bude prvni 2 roky vozit pulky v Bugabúú, treba mu to pak búúde jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Zakladatelko, uprimne, nevypadas jako nekdo, kdo je zvykly zit na vyssi urovni. Ono totiz bugaboo a next diru v rozpoctu neudelaji ani cloveku s prumernym platem. Nepotrebujes rozdil v prijmech na to, abys koupila kocar za 30 tis misto kocaru za 10 tis, tam staci mit jine hodnoty a slevit treba z dovolene. Ty vydaje u lidi s vyssim prijmem vznikaji jinde. Uz je rozdil, zda te skolka bude stat 500 Kc mesicne nebo 15tis za jedno dite, zda das dite do normalni skoly nebo do nejake mezinarodni vyberove se skolnym, zda budete travit dovolenou na chate na Sumave a nebo stravite nekolik tydnu cestovanim po ruznych svetadilech, zda koupiite byt za 300tis v Chomutove a nebo za 8 mil v Praze.Next a Bugaboo vubec resit nemusis, to je jen pozlatko, ktere je videt na prvni pohled, ale nic ti to nerekne o ekonomicke situaci rodiny.
Třeba na Žižkově má Bogaboo každá druhá…ale však Vy tušíte
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
aby věděly, že se píše stanDarD
Myslím, že dítěti je na rozdíl od trochu pošahané matky jedno, jakou má značku kočárku nebo jestli má oblečky Next. Neevropské obyvatelstvo, které se do Evropy valí ze všech stran, tohle očividně neřeší. Potom nemáme vymírat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaliopa píše:
Jak se žije v USA nemohu hodnotit. Potkala jsem ale několik Američanů, kteří mi říkali, že v Evropě mají lidé životní úroveň vyšší než v USA. V USA je negativem málo volného času, málo dovolené, problematické zdravotnictví i školství. Navíc tam prý hodně lidí má několik prací, aby se vůbec uživili. Pracovní úvazky na dobu neurčitou se tam moc nevedou, dokonce mizí i zaměstnanecké poměry, jak je známe z ČR. Řada lidí tam pracuje formou ŽL, prostě jsou najímáni v době, kdy firma potřebuje. Takto tam lidi pracují na různé zkrácené úvazky pro několik firem dohromady. Co je na tom pravdy, nevím, ale říkalo mi to více Američanů. Prý ty zlaté časy, pokud někdy byly, jsou dávno pryč. Ale vidím, že tento trend se přesouvá i do Evropy. Lepší už to asi nebude.
Kdybych se někam chtěla stěhovat, byl byla by pro mne značka kočárku a dětského oblečení asi až na posledním místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tazatelce tady asi těžko můžeme zaručit, jestli bude mít na kočárek a oblečky určité značky. Třeba já bych si tyto značky dovolit asi mohla, ale přijde mi to jako hloupé vyhazování peněz. Jak můžeme vědět, jaké zaměstnání a jestli vůbec si tu tazatelka v ČR najde? On už dnes tu na trhu práce také nikdo nepřeplácí lidi, kteří dělali v USA legálně a často spíše nelegálně různé pomocné práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa neznamena, ze kdyz ma vyskou skolu a skvely pravopis, ze se bude mit lepe. Prave, ze se pletes v dnesni dobe uz to prave o skole neni, nerikam, ze ja toho nelituju, ze jsem ji nedodela, lituji a hodne. A budu si prat, aby moje dite ji dodelalo, ale me osobne pomohlo nejvic v zivote, ze jsme se zbalila a odjela a to byla nejlepsi skola, diky tomu sem, kde ted jsem. A nemusim srazet lidi co reknou, ze se maji dobre, hold zavist je v cechach koukam uz epidemie
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit