Ideální příjem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.2.16 00:19

Jsem na mateřské a máme cca 70… :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.16 07:38

Teda, mě udivuje, že 50t má být měsíční příjem na vyšší komfort? Jako my máme přes 60t a teda že by to bylo na nějaké velké rozhazování, to není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.16 07:55

Heled nektere holky, ktere maji celkovy prijem treba 30-40 si hraji na honoraci a to BGB proste maji a i dobre vybaveni, ale ziji 0 k 0. My mame celkem 160.000,– +- a zijem si dobre. Kocar jsem mela z druhe ruky po 2 detech obleceni kupuju jak rikas obcas z bazarku, ale i nove. Veci pak daruji. Zijeme v Praze v najmu.

Diky za anonym

• Citovat
  • Upravit
30949
6.2.16 08:01

Zakladatelko, uprimne, nevypadas jako nekdo, kdo je zvykly zit na vyssi urovni. Ono totiz bugaboo a next diru v rozpoctu neudelaji ani cloveku s prumernym platem. Nepotrebujes rozdil v prijmech na to, abys koupila kocar za 30 tis misto kocaru za 10 tis, tam staci mit jine hodnoty a slevit treba z dovolene. Ty vydaje u lidi s vyssim prijmem vznikaji jinde. Uz je rozdil, zda te skolka bude stat 500 Kc mesicne nebo 15tis za jedno dite, zda das dite do normalni skoly nebo do nejake mezinarodni vyberove se skolnym, zda budete travit dovolenou na chate na Sumave a nebo stravite nekolik tydnu cestovanim po ruznych svetadilech, zda koupiite byt za 300tis v Chomutove a nebo za 8 mil v Praze.

Next a Bugaboo vubec resit nemusis, to je jen pozlatko, ktere je videt na prvni pohled, ale nic ti to nerekne o ekonomicke situaci rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 08:02
@Makronka222 píše:
Jde o naklady bydleni, auto, pojisteni, jaky standart chces, za takovy zaplatis.. Ale aby bylo alespon to 50mesicne no, s tim tu souhlasim.. nemusi clovek resit zda koupit pomerance dnes nebo v akci za tyden. Nema strach kdyz bude muset zaplatit ihned novou pracku atd.

Podle mně teda na to, abych se nerozhílžela po cenách pomerančů a koupila v případě potřeby novýs potřebič stačí podstatně míň než 50. Ale bydlíme v paneláku, no(ale zase v Praze, to stálo jak starší domek na venkově :D).

• Citovat
  • Upravit
542
6.2.16 08:08
@Anonymní píše:
Prosim o zachovany anonymity, rodina nevi ze toto planujeme. Ziji spoustu let v USA ale bohuzel uz to tu neni co tu byvavalo, mame jedno ditko(do budoucna planujeme druhe), diky tomu ze se nam narodila dcera tak nas to tahne vic do Ceska a chci aby vyrustala tam a meli jsme na blízku rodinu. V Cesku mam vystudovanou vysokou skolu a mam perfektni anglictinu, takze si myslim ze s praci to neni problem mela bych nejake nabidky. A byt by jsme koupili. Ale chtela jsem se ze jestli jsou takovy ty narocnejsi mamky, ktery sice sem tam koupi neco z bazarku, ale potrpi si na obleckach na detatku, myslim to ze jim nedela problem udelat objednavka u nextu, potrpi si na mode atd. Co maji radi nove veci, priklad planujem druhe ditko, v usa jsme meli na prvni kocarek bugaboo pro druhe ho budu chtit taky, taky nejakou tu dovolenku do roka. Jaky je takovy idealni prijem na tyto veci v Ceske republice? Klidne anonymne ;)

Za me, moje rada NEVRACEJTE SE!! Ja zila v USA 3 roky a kdyz jsem se vratila pul roku jsem probrecela, jsem zpatky 4 roky, ale i tak se mi obcas zasteakne, nakonec jsme se s manzelem prestehovali do nemecka, kde se mame taky mnohem lepe nez v Cechach, jsme taky z tech narocnejsich, mame radi obleceni, hezky veci ATD…ale co se tyce Prahy tam se sice vydelat penize daji, ale nedaji se podminky srovnat s USA nebo jinymy staty. Neni to jen o penezich je to i o pristupu lidi, z me zkusenosti to byla pro mne ta nejvetsi rana kdyz jsem se vratila, vsichni neprijemni, nasrani no o Prazskych uradech ani nemluvim tam uz je nastvete jen kdyz prijdete a neco vubec chcete, nedej boze, kdyz nekde date na jevo, ze se mate dobre a jeste jste tak dlouho zila nekde venku :D za zkusenost z USA a ted nemecka, vsichni se na vas usmivaji radi vam pomuzou, zadna zavist!! Co se tyce Anglictiny, moje zkusenost kdyz jsem se vratila do Prahy je, ze ted kdyz hledate dobrou praci annglictina je samozdrrjmost plus chteji dalsi jazyk, nejlepe rustina, nemcina. S manzelem jsme meli stesti a otevreli si restauraci, coz nam sice vydelavalo, ale zjistili jsme po nejake dobre, ze za tu drinu a nervy nam to nestoji, kazdy druhy co dela za barem krade, s cim se jeste da pocitat, taky samozdrrjme polovina lidi netahla, plnou pusu kecu, zadny vdek nic, ze je platite kralovsky kdyz razite heslo ''cim vic je zaplatime tim vic budou spolojeny a radi pro nas pracovat '' :D vsechno jsme si museli delat sami, takze ikdyz jsme chteli odjet na dovolenou pocitali jsme s tim, ze to bud budeme muset zavrit a nebo mit nervy az do konce dovoleny, takze jsme to po dvou letech zabalili, manzel dostal skvelou praci v memecku a odjeli jsme. Ja jsem taky pracovala, ale ted jsem tehotna a doma, muzeme si dovolit jezdit na dovolenou bez stresu, ja se nemusim bat byt doma jelikoz tim, ze jsem tehotna neprijdu o zadne penize, chodi mi stejna mzda jako bYch do prace chodila, coz v cechach neexistuje, jsme tu spokojeny a stastny, na urad v obchode se na vas lide usmivaji a je tu celkovy klid jako u vas v USA, mam i rodinu jeste v severni Caroline, ktera se chtela vratit taky domu s 2 detma, prvni prijeli na 3 tydny aby to omrkly a samy usoudili ze se uz urcite nevrati. Omlouvam se ze jsem se rozepsala, ale je to moje rada :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.2.16 08:42

Trochu zvlastni mit jako jedinou definici zivotniho stylu - obleceni next a kocarek bugaboo. jo a dovolenou.

podle me nejvetsi penize leti uplne jinam a next nepovazuju za „lepsi“ znacku. nicmene rozhodne doporucuju se predzasobit haldou obleceni na deti. za ty penize, co v usa nakoupim oblecky od Kleina, OshKosh nebo Timberland, tak v CR za nakoupim tak v tescu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
6.2.16 09:05

Tak třeba tady u nás na MOravě je průměrný měsíční plat zaměstnance kolem 10.tis. výdělky jsou tu opravdu malé.. Také bych brala třeba práci za 20.tis,tak bychom měli jako rodina dohromady třeba 40.tis. a mohli bychom si lépe žit..ale žijeme tak, tak.. s příjmem 17.tis. 3členná rodina. Vzdělání máme oba dva střední školy, ale práce je tu málo placená. Ani těch 20.tis. tu nemájí ani v kancelářích, natož tak ve fabrice nebo někde v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.2.16 09:26

Já myslím, že si z Vás tady někdo dělá srandu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 09:30

Taky jsem z Moravy a koukám jakými částkami se tady hází. Jsem z toho mírně řečeno docela rozčarovaná. Zjišťuji, že Morava je zcela jiný stát než Praha. Je mi z toho špatně.

• Citovat
  • Upravit
6611
6.2.16 09:32

@LLenule111 promin ale to jsou jen výmluvy. NIKDY jsem já ani nikdo z rodiny neměl plat pod 16 000 čistého a to jsme z Přerova. Z té díry se zkrachovaným kazetem a přerovskýma strojírnama. Takže bud na vyšší mzdu nedosahuje zaměstnancova snaha, nebo schopnosti i na moravě.

joo minimální mzda pro rok 2016 je 9900kč hrubého, což znamená pro zaměstnance s jedním dítětem 9 927Kč čistého

Příspěvek upraven 06.02.16 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 09:36
@Anonymní píše:
Taky jsem z Moravy a koukám jakými částkami se tady hází. Jsem z toho mírně řečeno docela rozčarovaná. Zjišťuji, že Morava je zcela jiný stát než Praha. Je mi z toho špatně.

Ve vsi ucte, samozrejme nemuze cela CR zit v Praze, ale nikdo Vam nebrani se prestehovat a zkusit si ten zdejsi " zlaty dul ". Na takove prijmy musis mit bud vzdelani, praxi, nebo byt odbornikem v oboru, popripade mit k tomu sve vlastni podnikani.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.16 09:43
@Anonymní píše:
Ve vsi ucte, samozrejme nemuze cela CR zit v Praze, ale nikdo Vam nebrani se prestehovat a zkusit si ten zdejsi " zlaty dul ". Na takove prijmy musis mit bud vzdelani, praxi, nebo byt odbornikem v oboru, popripade mit k tomu sve vlastni podnikani.

Ale tady nejde o stěhování. V jednom státě by měla být životní úroveň přibližně stejná (myslím, kgyž člověk pracuje ve stejném oboru). Já mám školy, dokonce vystudované v zahraničí, jazyk umím, praxe přes 20 let a v životě tady nedosáhnu takového výdělku jak psaly holky výše.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.16 09:43
@Anonymní píše:
Ale tady nejde o stěhování. V jednom státě by měla být životní úroveň přibližně stejná (myslím, kgyž člověk pracuje ve stejném oboru). Já mám školy, dokonce vystudované v zahraničí, jazyk umím, praxe přes 20 let a v životě tady nedosáhnu takového výdělku jak psaly holky výše.

Pardon překlep „když“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.16 09:50
@Anonymní píše:
Ale tady nejde o stěhování. V jednom státě by měla být životní úroveň přibližně stejná (myslím, kgyž člověk pracuje ve stejném oboru). Já mám školy, dokonce vystudované v zahraničí, jazyk umím, praxe přes 20 let a v životě tady nedosáhnu takového výdělku jak psaly holky výše.

Ale to je i kupni silou, sluzbama atd. Ver ze i ve vasem regionu jsou lidi 100.000+ treba nemaji plat, ale vlastni podnikani. V praze je vetsi koncentrace top pozic, vic podnikatelu atd atd. Uprimne nedavno jsme byli na Morave ( ja mam moravu rada ) a z tech sluzeb jsme fakt sli do kolen. Neochota, nic nefunguje, lidi nechtej penize - na vetsi dyzko nereknou ani bu. Mozna nahoda? Nevim… Kazdopadne holky na poste, v bance, v nemocnici, administrativa - tam jsou ty platy podobne jako vsude jinde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat